luni, 8 februarie 2010

Te invit la cina


Dragii mei !
Pentru subiectul de astazi m-am inspirat de la prietena mea, despre care v-am spus in prima mea postare ca este foarte pasionata de gatit ,si in special, de preparat prajituri.Eu am poreclit-o ''Prajitureasa''.Si doresc sa-i multumesc acum pentru ca m-a sustinut in crearea acestui blog si pentru rabdarea pe care a avut-o cu mine.

Eu nu sunt o mare fana a gatitului.Gatesc pentru ca trebuie sa o fac, dar nu sunt genul acela care sa rupa bucataria in doua,uimindu-i pe cei apropiati cu tot felul de retete care mai de care mai sofisticate.Si ma gandesc ca, la fel ca mine, mai sunt destule doamne pentru care gatitul nu reprezinta punctul lor forte.Si iar spun: de gatit tot trebuie sa gatim, asa ca haideti, sa facem si din aceasta corvoada un moment placut.Si, de ce nu, sa ne invitam si pe iubitul nostru consort ,pentru care bucataria e ca un fel de rastaurant?A venit, a mancat, a plecat.
Sunt convinsa ca de buna voie si nesilit de nimeni nu o sa renunte el la emisiunea lui favorita de la tv.,si sa vina pe un teritoriu care ii este ostil.Dar...stiti voi cum sa va ademeniti iubitul vostru sot ,ca....deh...sunteti femei inteligente, nu?

Asa ca fuga, fuguta, la frigider, pentru ca a mai ramas ceva vin din cel care ati fiert aseara.Nici macar nu trebuie sa-l chemati pentru ca a auzit zgomotul dopului ,si deja este in tocul usii.Ei...acu e acu, pentru ca ii stiti miscarile dinainte. Va lua paharul si o va tuli inapoi la tv.Numai ca de data asta va fi cu totul altfel.
Imbracati o tinuta sexy, chiar daca sunteti in bucatarie, cat mai lejera din care sa vi se intrezareasca formele, si cu o privire cat mai seducatoare intindeti-i paharul cu vin.Prindeti-l usor de mana si intrebati-l daca nu vrea sa mai zaboveasca putin in bucatarie.Parca il si vad cum sta si se uita la voi ca melcul la frunza .Cum poate refuza asa o oferta? Mai ales ca in ultima vreme privelistea din fata lui este tot mai greu de intrezarit.

Profitati de moment si puteti sa mai sporovaiti una, alta. Sper ca nu ati uitat de muzica.Puneti putina muzica lenta, in surdina.Si in timp ce sporovaiti ii mai puteti strecura si lui discret in mana o ceapa, un morcov ca sa le cuerete, ca doar nu a venit acolo doar asa sa se holbeze, ca la spectacol.Si tot acum este un bun prilej sa-i spuneti ,asa , in treacat ,ca a venit azi la munca fata care aduce aur de vanzare si avea un inel....o minunatie ! Si culmea, ca vi se mai si potrivea perfect pe deget.Faceti miscari cat mai provocatoare chiar daca sunteti in bucataire.Va puteti apleca ceva mai tare cand taiati legumele , pentru ca sa descoperiti cat mai mult din decolteu, sau cand puneti tava in cuptor,pentru ca stiti ca e inebunit dupa fundul vostru apetisant.

Pentru masa de seara nu va chinuiti sa faceti mancarurui foarte sofisticate. Un gratar din piept de pui bine condimentat (nu uitati ,unele condimente sunt un bun afrodisiac!)cu o salata verde, rosii si ardei ar fi suficiente.Si la desert o salata de fructe cu frisca (oooops am spus frisca? deja sunt cu gandul la niste fantezii...!!!) pe care sa o faceti impreuna sunt de ajuns pentru o cina pe care o puteti transforma intr-o cina romantica.

Astept sa-mi impartasiti din experientele voastre romantice si nu uitati :frumusetea vine din sufelt si nu infloreste decat in armonie.
O seara linistita!

6 comentarii:

Miha spunea...

Ha ha...si cu copilasii ce ne facem? :))))

iulian berzuc spunea...

Ce ar fi sa inversam rolurile?Eu la bucatarie,cu formele mele apetisante,mult prea apetisante.Numai ca e pacat de mancare,ca s-ar duce naibii.Tabloul e prea ispititor ca sa te mai gandesti la mancare

minoki spunea...

Pentru Miha
Ha Ha ! Spuneam in prima mea postare,la care, de altfel, m-ai ajutat si tu ca poti apela in astfel de momente la mama, mama soacra, o ruda sa stea cu copii.
Totul este sa vrei.

minoki spunea...

Pentru Iulian,
Asta era si ideea de fapt.Si pana la urma , cat dureaza sa pregatesti un gratar cu salata si o salata de fructe?Nici macar 20 min daca sunteti impreuna in bucatarie...

Miha spunea...

In fiecare zi? :)))))

minoki spunea...

Draguta mea,iar ma leg de prima postare in care spuneam ca daca nu se pot organiza astfel de momente foarte des macar din cand in cand, pentru ca sa mai alungam monotonia.Si, dupa cum spunea Iulian mai sus ,daca pentru el e asa de incitant incat sa renunte la mancare, ce facem daca facem asta zilnic?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu