miercuri, 17 februarie 2010

Fostele iubiri...

Dragii mei!
Ascult ''Fostele iubiri'' cu Stefan Hrusca de vreo ora in continuu. Ma obsedeaza acest refren.
As fi vrut sa postez cu totul si cu totul altceva in seara aceasta, mai ales ca unii prieteni ma intreaba ce s-a intamplat cu articolele mele, de ce nu mai apar.


Astazi m-am inatlnit cu un bun prieten, care mai demult mi-a fost iubit. A fost o intalnire strict de business, numai ca m-a luat prin surpindere starea de emotie la vederea lui. Nu ma asteptam, ca dupa un an de la ultima intalnire sa ma simt exact ca in prima zi cand ne-am cunoscut. A fost ceva neasteptat pentru mine si de aceea m-am gandit ca astazi sa postez un articol pe care sa il intitulez ''Fostele iubiri''.

Fiecaruia dintre noi viata ne ofera la un momentdat marea iubire, reflectata in persoana pe care aproape o idolatrizam si careia ii oferim dragostea noastra neconditionata.Traim momente unice pe care apoi, oricat am vrea sa le uitam, memoria noastra afectiva refuza sa o faca.
Cati dintre voi nu purtati in suflet urmele fostei mari iubiri?Cati dintre voi nu va simtiti coplesiti de amintiri cand va asezati la masa la care ati baut prima cafea impreuna, sau locuri pe unde v-ati plimbat si sarutat prima oara, sau acea tresarire la vederea celui care odinioara a fost iubitul, iubita ta?

Chiar daca destinul ne-a despartit din diferite motive, chiar daca acum avem alte drumuri, chiar daca am intalnit pe parcurs alte iubiri, sufeltul nostru va pastra mereu o parte pentru cel sau cea care a fost odinioara marea iubire.
Astept povesti despre fostele voastre iubiri si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste in armonie.
O seara linistita!

10 comentarii:

iulian berzuc spunea...

O fosta iubire de care te-ai despartit in bune conditii nu se uita niciodata.Nu ai dreptul sa o uiti niciodata.Totul consta pana la urma in puterea de a nu lasa sa tasneasca din tine vechile sentimente la suprafata,pentru ca,uneori,iti pot face mult rau.

Anonim spunea...

sunt prea obosita si nu am citit tot dar e frumos.
miha

Anonim spunea...

ti-am citit articolul,dar hai sa nu-l numesc asa,ca suna prea nustiu cum..prea general.cred ca e mai bine sa-l numesc,reflectzi.ce sa-ti spun,se cunoaste ca e scris din suflet,cu sinceritate,cu nostalgie,intr-un cuvint,foarte emotzionant si adevarat.pot spune ca ma regasesc si eu in el.totzi suntem oameni si avem amintirile noastre,de care e posibil sa nu ne putem despartzi,doar cind nu vom mai exista.si sa-ti dau o nota...ai de la mine,10 plus,pt.sinceritatea si felul cum este transmis aceasta expunere.chiar se simte si dincolo de calculator.o seara linistita si tie si noroace! FLO!

minoki spunea...

Multumesc din suflet, Flo! Foarte frumos comentariul tau,.Se vede ca esti un sensibil.Te mai astept cu mare drag sa-mi citesti din articole si sa-mi povestesti din experietnele tale de viata.

Anonim spunea...

se vede ca ..ai amestecat farmecul unei iubiri care s-a estompat in timp, cu afacerile ,amestec de iubire pura & merantil.eu nu am inteles care a avut prioritate...eram pusti..cantam cu acordeonul in formatia de muzica usoara de la casa de cultura..faceam o tura de seara spre parc cu bicicleta...si am vazut-o..am franat brusc...am simtit ceva ..ceva ce nu-mi puteam explica..am crezut ca nu-i din localitate..era prima dragoste..!brusc..un cantec spune..nu stii cand a venit..!..venise ..am cautat inebunit s-o contactez..o colega de clasa era vecina cu ea...ce a urmat..? ii compuneam cantece pe care le cantam in spectacole..toata muzica mea avea un sens..o traiam pentru ea...de curand am ..revazut-o..ne-am intalnit..am vorbit..am crezut ca asa este in viata...un ciclu..o reintalnesti..dupa ( mai tare ca in dumas !) patruzeci de ani...m-am bucurat din toata inima..a fost o mare greseala..am calculat prost..n-am calculat..? am simtit brusc in inima ca ,undeva a stat tot timpul un jar mocnit..un jar aprins care m-a cuprins..i-am marturisit ca a fost tot timpul in inima mea.tot timpul am folost-o ca etalon in compararea pe care o faceam cu alte femei pe care viata mi le scotea in cale..niciodata ...,niciuna..nu a fost ca ea..a fost prima..primul sarut..culmea..!singurul..!ce a urmat..? am umblat nauc..ore intregi..zile de-a randul pe strazi,prin parcuri..vorbeam singur..i-am marturisit...nu stiu sigur..parca intelege,parca se opune...poate ca acum va fi a mea..doar a mea pana la adanci batraneti..! de la tinerete..pentru batranete..!! ...poate..!!!....

minoki spunea...

Foarte frumoa comentariu.Te mai astept sa ne mai impartatsesti din experinetela tale de viata!

Claudia spunea...

mereu m-am intrebat cum este sa te intalnesti cu cineva pe care l-ai iubit candva. oare sa fie chiar acelasi fior ca la inceput? eu m-am indragostit in liceu de colegul meu de clasa mai mic decat mine cu un an. ne certam zilnic. de fiecare data definitiv si irevocabil. opt ani mai tarziu, timp in care ne certam de fiecare data definitiv si irevocabil, ne-am casatorit. in continuare ne-am tot certat definitiv, eu avand lunar chef sa divortez. (paisprezece ani mai tarziu scriu asta) de un an si 2 luni nu ne-am mai certat. dar...dupa fiecare cearta urmau trei zile magice care ma faceau sa ma simt ca la inceput. nu stiu daca asta se pune.
ce ma intreb eu este daca sunt norocoasa sau de fapt am pierdut...! este mai bine sa ai mai multe relatii inainte sa te casatoresti, sau e normal daca ai doar una...!

minoki spunea...

Este bine sa ai mai multe relatii pentru ca asa capeti mai multa experienta, nu este bine pentru ca fiecare relatie care se termina aduce cu ea multa suferinta.Iar tu daca ai avut numai o relatie care a rezistat 14 ani si nu ai gandit niciodata serios sa te desparti sa fii bucuroasa. Ai avut tot felul de trairi intr-o singura relatie. Si furie , si impacare cu zile magice... acum ai liniste in casa. Poate ca e mai bine asa!

Anonim spunea...

foarte adevarat ceea ce spui. toti simtim la fel doar ca unii nu vor sa recunoasca.

minoki spunea...

Anonim este foarte adevarat,si daca te apasa ceva poti reda aici in umbra anonimatului povestea ta.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu