vineri, 5 februarie 2010

La o narghilea




Dragii mei,ma gandeam ca nu am mai aprins de multa vreme narghileaua si cred ca ar cam fi timpul.Avand in vedere ca maine este weekend cred ca o sa-mi invit prietenii la o ''shisha''.

Pentru necunoscatori ,narghileaua, sau shisha, este un instrument de fumat ce provine din Orient.

Originea narghilelei se pierde pe tărâmurile Indiei de nord-vest la graniţa cu Pakistan, iar vârsta depăşeşte o mie de ani. Primele narghilele erau construcţii primitive, cu baza din nucă de cocos şi un tub ataşat prin care se inhalează fumul. Numele vechi persan nargil înseamnă, dealtfel, chiar cocos.
O dată cu apariţia cafenelelor, estimată cu circa 2-300 de ani în urmă, popularitatea narghilelei s-a extins către toate straturile sociale ale Imperiului Otoman. A luat naştere, încetul cu încetul o adevarată etichetă a narghilelei, cunoscută şi respectată de toţi pasionaţii acestui obicei.
Asa ca,incercand sa respect aceasta eticheta maine seara voi aprinde narghileaua.Pentru cei care nu aveti in casa o narghilea puteti cumpara de la magazinele specializate.Preturile variaza intre 50 si 200 lei ,sau chiar mai mult pentru cele de lux.
Puteti sa fumati shisha intr-o atmosfera intima,impreuna cu partenerul vostru.Puteti crea o iluzie a celor 1001 de nopti incepand prin a pune muzica orientala si continuand cu aprinderea narghilelei,care pentru mine este aproape un ritual.Puteti combina diferite arome de la piersici ,miere,menta sau cirese.Ca pentru multi fumatori de shisha preferata mea ramane combinatia de menta si mere.
Va puteti aseza chiar pe jos si incepeti asamblarea narghilelei .Asezati intai suportul de sticla in care ati pus apa si cateva cuburi de gheata ,apoi incet introduceti coloana de fum si apoi furtunul.Asezati rasfirat tutunul fara sa-l indesati,si la urma puneti folia de aluminiu ,peste care faceti cateva gauri .Asezati creuzetul peste farfurioara si deasupra puneti carbunele incins.Trgageti cateva fumuri pana fumul devine dens.
Acum puteti fuma linistiti .Pentru nefumatori este de ajuns numai sa pufaiti fumul din cand in cand ,daca nu doriti sa inhalati in plamani,desi ,tutunul de narghilea nu este atat de toxic si nu da dependenta precum tutnuul din tigarile obisnuite.

Asa... acum fumul albicios si parfumat se combina cu muzica lenta venita de departe, parca adusa din desert.Nu-i asa ca va indeamna catre meditatie?Sau ,pur si simplu ,va indeamna sa stati relaxati la taclale cu prietenii? Sau...poate fi momentul de incepere a unei seri romantice de neuitat?De voi depinde.
Astept sa-mi impartatsiti impresii despre serile voastre la narghilea si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si nu infloreste decat in armonie.
O seara linistita!

4 comentarii:

Claudia spunea...

buna lectie asta. i-am cumparat nepoatei mele o narghilea, pentru ca isi dorea una, dar am descoperit ca nu stim ce sa facem cu ea. nu suntem fumatoare nici una si nici sor'sa, care este fumatoare, nu stie cum trebuie facut. cum ne vedem in fiecare sambata ne-am tot propus s-o folosim dar...cam greu cu narghilelele astea. acuma ca am inteles ce si cum, eu de unde fac rost de aromele alea?

minoki spunea...

Nu stiu unde locuiesti,draga Anca. Dar poti comanda si pe net. Si nu sunt scumpe. Numai ca sa ai mare grija sa nu pui mult tutun in creuzet, mai ales daca nu esti fumatoare.

Claudia spunea...

am gasit cu chiu cu vai (la noi in constanta). desi mai degraba este din cauza ca nu stiu eu unde sa caut. am gasit din nimereala intr-un loc unde avea de vanzare tot narghilele, dar aici avea si tot ce le trebuie. ne intalnim saptamana care vine sa ne afumam :))). ma intreb daca e ok tinanad cont ca e saptamana mare...

minoki spunea...

Nu prea e ok. Ca pana la urma tot tutun se cheama , adica, "iarba dracului".It's up to you !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu