luni, 15 martie 2010

Te provoc la un joc !

Dragii mei !
Stateam aseara cu iubitul meu, vegetam ca doua legume, si ne gandeam ce am putea face sa alungam plictiseala. Bineinteles, primul lucru, a fost sa luam telecomanda de la tv. la butonat. Dupa ce am inotat pret de cateva minute printre stiri, care mai de care mai morbide, (de parca am trai intr-o tara plina de criminali), show-uri de doi lei cu invitati si prezentatori pe masura, filme vazute si rerevazute, am inchis televizorul si am revenit la starea initiala. De vegetare.

Atunci,mi-am amintit ca, in tineretile mele, cand mergeam la sora mea in vizita, obisnuiam sa joc impreuna cu ea si sotul ei diferite jocuri. Jucam scrabble, jucam carti, iar cateodata jucam un joc inventat de cumnatul meu pe care il numise simplu ''Cuvinte''. Spuneam pe rand fiecare cate o consoana si cate o vocala pana se adunau sapte litere din care faceam cuvinte. Castiga cel care reusea sa compuna cat mai multe cuvinte. Era amuzant si ne puneam inteligenta la incercare.

Asa ca, aseara, neavand nciun fel de joc prin casa am luat simplu doua foi de hartie si am inceput sa jucam ''Cuvinte''.La un momentdat iubitul meu a venit cu ideea ''mareata'' sa jucam pe dezbracatelea. Nu am ripostat in niciun fel. Dimpotriva. Chiar mi s-a parut provocator si amuzant, sa-l vad la un momentdat, pe iubitul meu, numai in chiloti si sosete, ranit in orgoliul lui de mascul feroce, ca pierde in fata mea. Nu va mai spun cand a ramas numai in sosete cum a fost.

Ma gandesc acum, amintindu-mi ziua de ieri, cat este de relaxant sa petreci impreuna cu familia, o seara jucand aceste jocuri simple!
Bine, o sa spuneti, dar avem jocuri pe internet. Pentru ce ne mai trebuie carti de joc ,scrabble si altele? Pentru simplul fapt ca, acest internet game, ne izoleaza de restul familiei. Multe dintre prietenele mele se plang de faptul ca sotii lor petrec mai mult timp cu jocurile pe net decat cu ele. Si chiar am auzit de cazuri in pragul divortului din aceasta cauza.

Asa ca, macar din cand in cand, va puteti aduna seara, in jurul mesei, sau chiar pe jos, si sa jucati impreuna cateva din jocurile copilariei, mai ales pentru cei care au si copii. Nu ar fi amuzant sa jucati toti un ''Nu te supara frate'' sau ''Piticot''? Sau puteti rezolva impreuna un puzzle, sau puteti juca pur si simplu ''Cuvinte''. Citeam undeva ca sunt necesare doar 30 minute de joaca cu copilul vostru pentru a-i dezvolta inteligenta.
Iar pentru cei care nu au copii, puteti transforma aceste jocuri intr-un preludiu excitant. Ce spuneti ?

Va astept cu povestile voastre de familie, si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie.
O seara linistita !


12 comentarii:

iulian berzuc spunea...

Piticot,Fazan,Dacii si romanii,Nu te supara frate,Sah,Table,Macaua.Doamne,ce jocuri aveam in copilarie!Astazi copiii nostri nu stiu decat de jocuri pe calculator si desene animate violente.Stau in casa si se ofilesc ca niste flori crescute in sera.Buna postare,buna aducere aminte.

minoki spunea...

Mi-ar placea sa stiu ca citesc mai multi aceasta postare si ca macar 1 sau 2% din cei care citesc isi vor aduce aminmte de jocurile din copilarie.
Multumesc de comentariu!

Claudia spunea...

si jocurile noi sunt dragute. cand avem timp, joc twister cu baietii mei. ne prapadim de ras nu alta. dezavantaj: faci o febra dupa aceea de-ti vine sa mori. pe urma noi folosim foarte des dance-mat-ul. se conecteaza la playstation sau la calculator si dansezi pe el dupa cum iti arata pe ecran. iese ceva asemanator aerobicului. dansam pe rand si ne batem fiecare pe cate puncte facem mai multe. mi se pare super. dar.. se face o febra la picioare de zile mari.
si mai este eye-toy-ul. aici faza este ca dai din maini ca un apucat. daca ne-ar vedea cineva pe fereastra cred ca ar avea de ce sa se minuneze. Eye-toy este o camera video care se conecteaza doar la playstation. si sunt diverse jocuri ca tenis, volei sau chiar box cu un partener. se poate juca pana la 4 jucatori.
deci, ce vreau eu sa spun este ca tehnologia nu este neaparat rea. decat "nu te supara frate", sau piticot unde am ajuns sa ne luam la bataie de suparare, le prefer pe cele enumerate de mine mai sus. macar asa castiga cine intr-adevar merita nu cine are noroc mai mult la zar.

minoki spunea...

Draga Anca, ai mare drpetate ,nu sunt impotriva tehnologiei, am recunoscut intr-o postare mai veche ca sunt aproape dependenta de caluclator, dar eu ma referam la jocurile pe care majoritatea le joaca on line,la care nu pot participa mai multi membri ai familiei. Si m-am adresat si celor care nu isi pot permite un play station, camere video si altele. Sa nu uitam ca traim totusi in Romania.
Oricum, multumesc de comentariu si te mai astept cu drag sa ne mai impartasesti din experietnele tale.

Anonim spunea...

ADRIANA-Eu am avut o perioada foarte frumosa in viata mea in care jucam jocuri cu familiile prietene la sfarsit de saptamana :wist, rentz, canasta.Faceam campionate pe periaoada unui an, iar la sfarsitul anului incoronam castigatorul. Tineam evidenta saptamanal,iar la inatalnirea uramatoare cine pierdea venea cu suc si prajituri.Daca am dat cuiva o idee as fi incantata!

minoki spunea...

Draga mea, imi amintesc cu drag de acele vremuri, pentru ca, o perioada , am facut si eu parte din ele. Intr-adevar, frumoase timpuri !!!

Claudia spunea...

eu ma ostenesc cu greu sa nu fiu dependenta de calculator (jucam intr-o perioada roller-coaster de am crezut ca o sa innebunesc). dar cum trebuie sa aiba fiecare cate o dependenta, a mea este legata de filme. ma uit la filme in prostie.
mda, apropo de costuri in materie de playstation aici ai dreptate. dar cine isi permite calculator (si unii isi iau mai nou laptop-uri care sunt mult mai scumpe la ce capacitate hardware iti ofera fata de un calculator normal) isi permite si un playstation. al nostru a costat 400 lei (playstation 2) si l-am luat de pe internet (acum 2 saptamani avea la carrefour constanta cu 360 lei, eh, asta e). si pe dance-mat am dat 80 de lei cu taxe postale cu tot, de pe amazon, cu cd inclus. eye-toy-ul l-am luat tot de pe amazon cu 110 lei tot asa cu taxe postale cu tot si cd inclus. eh, iti dai seama ca nu le-am luat pe toate odata, dar merita fiecare banut. si sotul meu, care este foarte destept, a mai facut un dance-mat el singur (are pe youtube niste documentare cum se face) si ne-a costat mai scump (120 lei) dar a iesit mult mai zdravan decat cel luat de pe amazon. asta ca sa se poata juca la dublu.
eu mai degraba sunt impotriva jocurilor cu razboi, pusti, mitraliere, bombe, soldati fara cap etc. acelea chiar sunt daunatoare fiindca promoveaza violenta (am auzit ca cica te invata sa te descurci in armata, viata etc ... hm). de jocurile online nu stiu ce sa zic. nepoata mea joaca rummy si mahjong online si-si face multi prieteni. adica nu prea vad nimica rau la jocurile online.
dar... ideea adrianei mi se pare de milioane. ma gandesc sa o pun in aplicare cu rummy

minoki spunea...

Draga Anca, daca rummy nu este tot o varianta pe calculator, si ideea Adrianei ti se pare buna atunci imi dai dreptate. Pana la umra e vorba nu de jocul in sine ci de ideea de a sta imrepuna ,cu familia , cu prietenii. Si nu sunt impotriva jocurilor pe calculator, decat a celor, cum spuneai si tu cu shootere (nu stiu daca am scris corect) , a celor care te izoleaza de familie, de prietenii tai reali.Daca va puteti permite jocuri pe calculator care sa va reauneasca de ce nu?
Haide sa recunoastem, draga Anca, si ceilalti care cititi aceste postari, ca serile petrecute in familie cu activitati care s aimplice toti membri sunt din ce in ce mai rare .

Claudia spunea...

mda, asa este. dar cei mici ai mei (am doi baietei) cand ma vad dispusa sa ma joc cu ei, indiferent ce, lasa tot ca sa ne jucam impreuna. de aici deduc ca de vina sunt adultii ca nu-si prea baga in seama copii, ei fiind mereu dispusi sa-si petreaca timpul cu parintii (chiar si daca ii invit sa ne uitam impreuna la un film sau un sitcom la un ceai sau o cacao cu lapte).
cam aiurea stam la capitolul timp. in cursul saptamanii ne adunam cu totii doar seara, cand baiatul cel mare se intoarce ultimul, de la scoala. la ora aia rareori avem chef de joaca si ne petecem intotdeauna timpul la un film la alegerea lor (sau cand vor sa fie foarte draguti, la alegerea mea). asta este! se pare ca problema secolului este TIMPUL. zboara ca gandul si cand te intrebi ce ai facut toata ziua nu stii ce sa-ti raspunzi, desi ti se pare ca n-ai stat deloc.
oricum, ai intr-adevar dreptate, o sa caut sa fiu mai atenta cu cei mici. in timpul saptamanii nu prea ne jucam...

Anonim spunea...

fericita tu ca iti permiti sa fii ...plictisita.. pentru ca nu ai NIMIC de facut.

Claudia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudia spunea...

eh, in caz ca te intrebi de ce l-am sters... m-a cam enervat comentariul anonim dar mi-am dat seama ca nu merita. probabil e cineva care munceste de dimineata pana seara cand vine acasa si cade lat si nu mai are timp de plictiseala ca noi :)))). saracul!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu