vineri, 19 martie 2010

Infidelitate in virtual life

Dragii mei!
Astazi ma intalnesc pe strada cu o buna prietena. O vad de departe si mi se pare ca e trista. Ajunge in dreptul meu si atunci observ ca are cearcane la ochi si e umflata de plans. Ma roaga, cu o privire disperata, sa mergem undeva, sa bem o cafea, sa-mi poata povesti ce i s-a intamplat.

Intram in prima cafenea ce ne iese in cale si, dupa ce ne asezam la masa , nu se mai poate abtine si izbucneste in plans.
- Ce ai patit , femeia lui Dumnezeu?, o intreb, ingrijorata .
-Aseara, am plecat la culcare pe la orele 11. Singura, ca de obicei. Pentru ca, dragul de barbata-miu, demult nu ma mai insoteste in pat la aceeasi ora cu mine.''Mai am ceva de terminat pe aici si vin si eu'', imi spune, ca in fiecare seara de altfel, in ultimele saptamani.Plec sa ma culc. Adorm intr-un final si ma trezesc la o bucata de noapte. Ma ridic din pat si vad ca era deja ora 2:00. El nu era in pat. Ma duc in living sa vad ce face. Era la calculator. Ma apropii de el, si ...raman blocata. Dragul meu sot se masturba in fata monitorului, din care, o dama blonda facea la fel.Erau amandoi in culmea extazului. Voiam sa spun ceva si nu puteam. Parca mintea mi se golise de tot. El s-a intors speriat si mi-a spus: ''Nu te speria, nu e ceea ce crezi!'' As fi vrut sa nu fi vazut. As fi vrut sa nu fi crezut. Inca nu imi pot reveni , imi spune printre lacrimi. Dupa un timp el a venit la mine si, crezand ca se disculpa, imi spune'' doar n-o sa crezi ca te-am inselat pe bune, acum''. Imi venea sa il omor.

Ma uit la ea, la femeia din fata mea pe care o stiu de multi ani ca fiind o sotie si mama devotata. Si ma inunda o mare tristete, urmata apoi de o senzatie de revolta. As vrea sa ii pot spune ceva sa o incurajez. Dar ce? Ca poate o fi fost o curiozitate si ca nu se va mai repeta? Cine ii poate garanta? Ca o sa fie bine? Cine stie cat de bine ii va fi de acum inainte?
Am reusit pana la urma sa ingan cateva cuvinte de incurajare, desi amandoua stiam ca viata ei nu va mai fi la fel de acum inainte.

Dar mi-a dat de gandit. Mai ales ca scriam in ultima postare despre jocurile pe internet, despre soti care petrec prea mult timp cu jocurile on line, jocuri, in care, automat, deschizi si un chat room care poate, foarte bine sa fie inceputul unei discutii apoi al unui flirt si apoi ...cine stie ...o intalnire virtuala, ca cea a amicei mele.
Ma sperie faptul ca acest fenomen ia amploare si este din ce in ce mai greu de controlat.

Macar, am putea fi atenti la cateva semne care sa ne dea de gandit: un monitor asezat cu grija sa impidice vizibilitatea prea mare a celor din jur, prea mult timp petrecut, in fata calculatorului, chiar si cu jocurile on line, faptul ca apar din ce in ce mai multe parole pe diferite foldere , un ''turn off'' dat la repezeala cand el sau ea intra in incapere , sunt semne pe care ar trebui sa nu le neglijati. Este clar ca ceva se intampla si ar trebui sa luati atitudine. Pentru ca toate pornesc de la aceste flirturi, care, aparent sunt nevinovate, dar in timp acestea devin adevrate relatii, si , chiar daca sunt virtuale tot relatii extraconjugale se cheama.

Va astept cu drag sa impartasiti parerile voastre, si nu uitati cu frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie.
O seara linistita!






8 comentarii:

iulian berzuc spunea...

Depinde din ce unghi privesti problema,dar,daca vrei sa mai salvezi ceva,atunci primul drum de facut este sa mergi la psiholog.E clar ca exista o problema de comunicare intre parteneri si,daca s-a ajuns pana acolo fiecare are partea lui de vina.Fenomenul relatat capata o amploare din ce in ce mai mare si este rezultatul renuntarii la socializarea normala si la apelarea din ce in ce mai des la "minunile tehnicii".

minoki spunea...

Este foarte corect ce spui. Dar cate cupluri cu probleme accepta o consiliere psihologica? Sa te interesezi, de curiozitate sa vezi mai ales cati barbati dintr-un cuplu accepta acest tip de consiliere. Nu e mai simplu si mai tentant sa stai acasa si sa mai vbesti cu una..cu alta intr-un chat room decat sa mergi la psiholog?
'' Vrei sa spuna lumea ca sunt nebun?'' Cam asta auzi de obicei de la barbati cand e vorba sa mearga la o sedinta la psiholog.

Miha spunea...

Imi pare rau pentru prietena ta!
Ce noroc pe mine ca noi mergem la aceeasi ora la culcare. :)

Claudia spunea...

eh, nu e chiar asa, doar ca e greu sa te duci sa vorbesti cu un strain (fie el si doctor), fata in fata, cu care te poti intalni pe strada (si in care personal nu am incredere) cand cei doi pot foarte bine sa vorbeasca unul cu altul si sa lamureasca problema si fara intermediar (asta daca au destula minte amandoi).
dar...eu, de 23 de ani de cand sunt impreuna cu sotul meu (doar 14 de casatorie) tot nu reusesc sa-l fac sa nu se mai enerveze din toate nimicurile. cand este calm si relaxat realizeaza cat de gresit reactioneaza. dar... doar atunci. mie asta mi se pare o problema mult mai mare decat cea cu masturbatul in fata calculatorului (bineinteles ca gandesc in felul asta de vreo putina vreme). o sa ziceti ca sunt nebuna (mai mult ca sigur o sa ganditi cel putin ) dar mie mi se pare excitanta toata situatia prezentata de tine minoki. eh, dar eu am 40 de ani si gandesc foarte diferit in multe probleme decat cand aveam 35 de ani (aproximativ). pana acum 5 ani nici eu n-as fi conceput asa ceva. si pana acum 5 ani n-as fi conceput o groaza de alte lucruri care acum nu mi se mai par asa de groaznice. si nu ma intelegeti gresit... nu mi-am prins sotul in fata faptului implinit. dar am vazut situatii asemanatoare in filme si mi s-au parut destul de excitante. eh, e ca si cum l-ai prinde ca se uita la un film porno... mare lucru! mai rau este daca il prinde in fapt, ca are o amanta cu care are o relatie serioasa si inca un copil. aia da problema...

Claudia spunea...

doamne, fetelor, ma simt ca o baba cand vorbesc cu voi!. cati ani ai minoki?

minoki spunea...

Draga Anca, dupa apare si pe profil eu am 42 de ani. Tie ..multi inainte sanatosi! Vad ca iti plac mult filmele, asa ca incearca sa faci un scenariu cu ochii mintii. Sotul tau (Doamne fereste!) te ignora seara de seara. Pleci la culcare singura de ceva vreme pentru ca el motiveaza ca mai sta putin la calculator, sau cine stie ce treaba mai are. Poate vrei si tu sa mai faceti ceva ghidusii. dar te resemnezi, pentru ca el este ocupat. Vii si il gasesti cu o ''piesa blonda '' in fata calculatorului. Si atunci vezi de fapt ce ''ocupat'' este. Nu am nimic cu masturbarea in sine. Nu are decat. Poate sa o faca singur sau sa o faceti impreuna, sau puteti sa o faceti si in trei. Sa implicati si femeia de dincolo de monitor. Dar sa stii si tu. Nu ma refeream la masturbarea in sine .Problema nu era autosatisfacerea. Ci persoana de dincolo...

Claudia spunea...

multi inainte si tie. n-am verificat varsta la profil dar credeam ca ai pana in 30. sincer...
eh, da. persoana de dincolo ma enerveaza doar daca are de gand sa se puna cu mine. of, imi pare tare rau de prietena ta ca este atat de nefericita, dar nu-si poate rezolva problema decat ea singura impreuna cu barbatul ei. ar trebui sa discute zdravan cu el si ramane care pe care. ori ea il intelege pe el, ori el intelege cat o face de nefericita si renunta de dragul ei. unul din ei trebuie sa faca un compromis, si-l va face cel care iubeste mai mult.
dar nu m-am lamurit, in cazul ei, de cealalta persoana. daca este ceva serios sau nu. daca este vorba de mai multe sau este doar una pe care o frecventeaza. astept detalii :)

Claudia spunea...

eh, eu nu ma uitam in profil, ma uitam in alta parte, ca sunt cam ametita, unde arata doar ce bloguri ai si ce bloguri urmaresti si acolo nu scria varsta. n-ai inca 42. eu de-abia am implinit 40 si-mi vine sa spun ca am tot 39. eh, sper ca nu te enervez asa de tare cum scrie la zodie ca varsatorul il scoate rau din sarite pe leu (si sunt maritata cu unul). asa sunt eu. enervez oamenii dar fara intentie. sorry :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu