miercuri, 24 martie 2010

Sunt intr-una din zilele acelea...

Astazi vreau sa ma adresez dragelor mele prietene, care, luna de luna, sunt chinuite de neplacutele simptome si dureri menstruale. Sunt si eu in randul celor care sufera de foarte multi ani din cauza acestor manifestari furtunoase. Sau, ma rog, al celor care sufereau, pentru ca , intre timp, am mai gasit cateva trucuri pentru a-mi mai alina suferinta. Si, credeti-ma, chiar functioneaza!

Unul din simptome, la mine, este starea de nervozitate.
Nu de putine ori ni se intampla, in aceasta perioada, sa cadem prada starilor de nervi necontrolati, se ne manifestam ca niste nebune scapate de la ospiciu, in timp ce sotul si copii ne privesc ca pe niste aratari... din acelea...buhuhu! Pentru asta, ar fi bine cu 2-3 zile inainte sa apara menstruatia sa incercati sa evitati cafeaua, alcoolul, ciocolata. As spune si fumatul dar mi-e ca o sa sariti pe mine. Am fost fumatoare si stiu ce inseamna!

Un ceai calmant sa stiti ca ajuta foarte mult. Se gaseste in comert si nu este scump deloc. Ar fi binevenit un surplus de calciu si magneziu. Daca nu vreti sa apleati la medicamente, puteti consuma produse lactate bogate in calciu si nuci caju ,care sunt o sursa bogata de magneziu.
Si pentru dargalasii si iubitii nostri parteneri: fiti mai ingaduitori cu noi in aceste zile. Daca Mama Natura si bunul Dumnezeu nu v-au impovarat cu aceste neplacute zile, macar aveti un pic de bunavointa fata de noi !

Retentia de apa este iarasi o mare problema. Ca si balonarea, de altfel. Este foarte neplacut sa simti cum te umfli ca un butoias in aceste zile si mai ales sa mai ai si senzatia aceea, ca parca ai cara 2 picioare de plumb dupa tine. Eu incerc sa mananc mai nesarat iar pentru eliminarea apei in exces beau ceai din codite de cirese, iar pentru balonare beau ceai de menta. Sa stiti ca ajuta! Pentru senzatia de picioare grele, foarte bun este un masaj usor, inceput de la laba piciorului pana la coapse. Miscarile le vom face tot timpul de jos in sus. O sa simtiti cum durerea si senzatia aceea neplacuta de greutate vor ceda.

Dar cea mai mare problema raman durerile. Aici nu cred ca putem scapa fara un calmant mai mult sau mai putin usor, in functie de instensitatea durerilor fiecaruia. Eu mai fac miscare, putina gimanstica si cand durerile sun mari imi pun o perna electrica in zona abdomenului. Caldura mai amelioreaza din dureri.
Am mai auzit ca ceaiurile si tincturile din catina si branca ursului ar fi foarte bune pentru a mai ameliora din simptome. Nu le-am testat dar o sa le incerc si eu si o sa va spun rezultatele. Si de ceva timp il mai am si pe iubitul meu care nu stie ce sa mai faca sa ma mai cocoloseasca in aceasta perioada, cu masaj pe burtica si la picioare, cu fuga prin casa sa-mi prepare ceai. Adevarul este ca...trebuie sa recunosc...el este cel mai bun analgezic pentru mine de cand l-am cunoscut. Dragul meu, stiu ca citesti aceste randuri si tin sa-ti multumesc !

Si peste tot ce am spus mai sus cel mai bun remediu este gandirea pozitiva. Incercati sa fiti optimiste, iesiti la plimbare, cu sotul, cu copilul, faceti macar cativa pasi, chiar daca simtiti ca nici macar nu va puteti urni din pat. Bucurati-va ,mai ales acum de soare, de vremea frumoasa si o sa observati imediat ca si durerile si starea aceea de rau vor disparea.
Astept sa-mi impartasiti si voi din metodele voastre de a mai scapa de neplacerile priciunuite de zilele acelea...Si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie!
O seara linistita!

12 comentarii:

iulian berzuc spunea...

Ca barbat incerc si cred ca reusesc sa va inteleg durerile.Ganditi-va insa la un lucru.Daca Dumnezeu a decis sa va "inzestreze"cu chestia asta nu suntem noi vinovati(chiar daca pentru multe dintre voi ne-am nascut vinovati pentru orice).Chiar incercati sa realizati ca,uneori,incercam sa va alinam sau sa va facem sa uitati de durere.Nu trebuie sa aruncati cu pietre in noi.FACEM SI NOI CE PUTEM!

minoki spunea...

Cred ca exagerezi la ''aruncatul cu pietre''. Eu am facut un apel la putina ingaduinta. Pentru ca nu toti sunt la fel de ingauditori si intelegatori ca tine. Mai sunt si barbati care nu tin seama de aceasta perioada din luna a femeii si nici macar nu baga de seama suferinta ei.

Miha spunea...

Eu sunt o fericita, nu sufar deloc in acea perioada. :D

minoki spunea...

Nici sa nu suferi vreodata din cauza asta!

Claudia spunea...

eu sufar "paragraful nr doi". cred ca cei ai casei ar vrea sa le sufar pe celelalte. oricum, sunt cu totii foarte ingaduitori, mai ales cei mici, care cauta sa nu ma supere (ei de fapt nestiind ce am). de aia ii iubesc eu asa de tare. in capul lor "mami e nebuna azi" si in fata "mami vrei o bombonica?" sau "mami iti fac un ceai?". si EL, ca un stoic sta cu capul in laptop si in capul lui "iar a iesit dragonul". adevarul este ca de fapt sunt nervoasa din cauza durerilor infernale de cap pe care le am de 3 ani (doar in perioada asta). pana acum trei ani n-aveam nimic. si durerile imi treceau inainte cu quarelin. de vreo 2 luni nici cu ala nu-mi mai trec.

minoki spunea...

Draga mea cunosc foarte bine aceste dureri de cap. Eu ma tratez numai cu antinevralgic. La altceva nu raspunde creierul meu ''destept''. Iti recomand cu caldura sa o lasi mai moale cu ''cafelutza'' (la propriu!!!). Si poate ar fi bine sa bei totusi un ceai calmant. Tocmai am cumparat un ceai de sunatoare si am vazut ca este foarte bun pentru starile de nervozitate si un bun calmant pentru durerile menstruale. Poate ca ar fi bine sa iti faci si un consult la ginecolog, daca nu ai fost pana acum.

Claudia spunea...

eh, am fost si la doctor. motiv pentru care am fost nevoita sa renunt la pastilele contraceptionale. dar nu s-a schimbat mare lucru. este adevarat ca acum nu-mi mai vine sa plang de durere dar inca ma doare capul foarte tare. poate o fi si din cauza ca in perioada aia nu am chef nici sa mananc si nici sa beau si s-ar putea sa fiu doar deshidratata. am incercat sa renunt la cafea. chiar de tot. dar pe langa dureri de cap mai am si stari de somnolenta. asa ca din pacate cafeaua inca ramana tare pe pozitie. oricum o sa incerc cu ceaiul de sunatoare daca zici ca este calmant. eu beau vreo 3-4 ceaiuri pe zi (cateodata si mai multe)dar de sunatoare n-am baut niciodata.

minoki spunea...

Incearca si antinevralgic. La mine efectul e garantat si mai ales ca are si cofeina imi mai ia si din starea de somnolenta.

lacucinaromena spunea...

Salut, ai doua premii frumoase la mine pe blog. O duminica placuta!

Claudia spunea...

parca suntem legate... azi e prima zi a mea nesuferita si sa vezi ce am facut: simteam nevoia sa mananc ceva dulce si la mine asta este ceva din cale-afara de surprinzator. asa ca, m-am dus si i-am sterpelit un snikers lui andrei (baiatul meu cel mic) si l-am facut jumi-juma cu barbatul meu. este prima oara in viata mea cand imi vine asa o initiativa, sa-mi pradui propriul meu copil de dulciuri. ar fi cazul sa-mi fac griji sau ti se pare ca nu-i mare lucru? momentan inca nu-mi prea pare rau ca l-am mancat. dar maine dimineata cand o sa-i spun s-ar putea sa-mi para (este in zodie cu tine)...

minoki spunea...

Daca e in zodie cu mine.. s-ar putea sa ai ceva probleme. Noi leii avem un spirit al proprietatii un pic cam exagerat. Iar pofta de dulciuri este ceva normal. Si mie mi se intampla. Si foamea ma cam inghesuie cu vreo doua zile inainte.

Claudia spunea...

cand i-am zic ca i-am mancat snikers-ul am adaugat si ca o sa-i iau altul. s-a uitat stramb la mine si a zis "ei lasa ca nu-i nevoie, mai am destule dulciuri acolo". dubioasa treaba!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu