luni, 10 mai 2010

Dupa 40...

Dimineata m-am trezit un pic bosumflata. Nu m-am simtit prea bine ultimele doua zile si starea mea nu era una chiar foarte buna. Dar, am aruncat un ochi pe geam si am vazut ca afara era senin. Am auzit ca si vremea va fi frumoasa astazi, asa ca, un pic am inceput sa ma destind.

Mi-am luat cafeaua si m-am asezat la birou. Am dat cu ochii de lacramioarele pe care mi le-a cumparat iubitul meu vineri si ,care, credeam ca nu vor mai inflori. Erau cat se poate de inflorite si miroseau extraordinar. Mi-a tresarit inima de bucurie, si mi s-a umplut sufletul de parfumul lor. Cred ca mirosul de lacramioare este cel mai placut miros.

Iau oglinda sa ma machiez si observ ca un cret (si nu ma refer la vreo suvita) mi-a aparut in coltul ochilor. Eu "cret" spun la cuvantul acela... pe care nu prea pot sa-l pronunt...adica..."rid". Ma intristez si ma simt batrana. Dar ,din nou imi amintesc ca zilele trecute iubitul meu mi-a sarutat ochii si mi-a spus ca am cei mai frumosi ochi din lume. Ma uit din nou in oglinda si parca ridul acela a disparut. Intr-adevar arat destul de bine pentru cei 42 de ani pe care ii voi implini acusi. Vai de mine! Sper ca nu intru in criza femeilor de 40 de ani!

Ma uit din nou pe fereastra. Afara este atat de frumos, copacii au inceput sa infrunzeasca, peste cateva zile incepe cea mai frumoasa luna din an pentru mine si eu imi fac griji pentru un rid. Na, ca am resuit sa pronunt si cuvantul acela! Or sa mai apara, si, dupa ele, multe alte probleme specifice varstei. Dar, ma gandesc ca acum inca sunt tanara, iubitul meu imi spune ca am cei mai frumosi ochi din lume si afara e soare si infrunzesc copacii...Ce pot sa-mi doresc mai mult decat atat?De ce sa ma intristez?

Va astept, doamnelor trecute de 40 de ani sa imi impartasiti din experientele voastre de viata. Sa-mi spuneti cum e sa treci prin aceasta perioada, care, totusi, pana la urma, are farmecul ei.
Si, nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie!
O seara linistita!




13 comentarii:

Claudia spunea...

pe mine nu m-am lovit criza de la rid ca din astea am destule de vreo 20 de ani (rad foarte mult si ma stramb la soare cat cuprinde). dar ma deranjeaza ca am impresia ca nu am facut destule pana acum. si am cam intrat in panica... (stii ca te invidiez pentru lacramioare, ca la noi nu se mai gasesc)

minoki spunea...

Ai facut doi copii frumosi si asta inseamna ca ai facut foarte mult. Eu nu am copii asa ca...eu ar mai fi trebuit sa fac mai mult. Dar asa a fost sa fie.Nu ne putem opune destinului.
In ceea ce priveste criza...inca nu o simt. Ba dimpotriva. Eu simt ca acum as face lucrurui pe care la 20 de ani nu as fi avut curajul sa le fac.Sau ...poate asta e adevarata criza? Cine stie? Una peste alta inca ma simt ok.

ADRIANA spunea...

Si eu lupt cu "detriorarile" specifice varstei de la 30 de ani cel putin ( atunci imi doream inca sa arat ca o pustoaica).Acum la cei aproape 50 mi-as dori sa arat ca la 40, cum probabil peste 10 ani mi-as dori sa arat ca acum. Cred ca orice femeie care s-a preocupat de modul in care arata pentru a vedea ceva placut atunci cand se uita in oglinda sufera atunci cand imbatraneste, dar bineinteles, draga mea,ca o vorba frumoasa din partea barabatului cu care iti imparti viata ajuta mai mult decat o crema cu acid hyaluronic.

minoki spunea...

Asa este, Adriana, mare dreptate ai! In tot ce spui de fiecare data! Mi-ar placea sa vii mai des pe blog si sa ne impratsesti din experienta ta de viata!

iulian berzuc spunea...

Eiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!Doamnelor!!!!De la o anumita varsta frumusetea fizica se transforma in cea sufleteasca si ,dupa ceea ce scrieti voi,o aveti din plin.Nu va mai ganditi la riduri,ganditi-va la ceea ce aveti in inima.Va uitati pe geam si e frumos afara?Zambiti si toata viata vi se va mai parea mai frumoasa.

minoki spunea...

Asa este . Dar este tot mai greu sa zambim in vremurilea astea tulburi. Si, tousi, cei care reusim suntem intr-adevar impliniti.

Claudia spunea...

pana anul trecut de revelion n-am pus NICIODATA fuste mini... clar m-a lovit criza :))

minoki spunea...

Si eu mi-am cumparat anul acesta 2 rochii. Mai scurte. Oare asta sa fie? Si pana la urma care e problema? Daca noi ne simitim bine in fuste sau rochii scurte restul nu mai conteaza. Sunt sigura ca si cei din jur ne percep ca pe niste femei frumoase.

Anonim spunea...

peste 7 ani iti las un comment :)

minoki spunea...

Bun si atunci. Oricand e binevenit!

Virtualkid spunea...

Oprescu spune foarte des ca dupa patruzeci de ani, daca nu te doare nimic, inseamna ca esti mort.
Binenteles, am glumit acum!

minoki spunea...

Poate asa o fi...Eu moarta nu sunt pentru ca am ceva probleme de sanatate.

Claudia spunea...

mda, nici eu, clar nu sunt moarta. daca ma apuc si fac socoteala o sa tina ceva... as incepe cu capul, oricum :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu