vineri, 23 aprilie 2010

Parfum.....

Dragii mei !
Eram astazi in mall si, plimbandu-ma pe la standurile cu parfumuri, ma intalnesc cu o amica. Proba un parfum. De fapt, isi pulverizase parfum pe o mana, o vanturase de doua ori si, dupa ce dadu cu ochii de mine, ma intreba:
-Ce spui de parfumul asta? Iti place? Ce zici, sa-l cumpar?
-Eu zic sa NU-l cumperi, ii raspund cu un zambet in coltul gurii. Tu cumperi un parfum sa-mi placa mie, sau il iei sa-ti placa tie, in primul rand?
I-am explicat atunci cateva reguli simple ce trebuie respectate inainte de a achizitiona un parfum.

Inainte de toate i-am explicat ca un parfum este ca o piramida, formata din trei elemente:de varf, de mijloc si de baza. Notele de varf sunt cele pe care le mirosim imediat dupa ce pulverizam parfumull.Cam dupa 10 minute nasul nostru incepe sa simta notele de mijloc, care constituie “inima parfumului”. Dupa inca 20-30 de minute, se fac simtite si notele finale , de baza, cele care persista. Si aici stim cu toti ca sunt parfumuri care spunem noi sunt persistente si care nu persista. De fapt este vorba de reactiile cu PH pielii noastre. Si, de aceea, in functiie de PH-ul fiecaruia, un parfum poate mirosi intr-un fel pe piela cuiva si cu totul altfel la altcineva. Sau putem avea surpriza da a nu percepe niciun fel de aroma pe pielea noastra.

Apoi i-am spus ca nu trebuie sa cumpere un parfum in aceeasi zi in care il probeaza. De obicei se pot proba mai multe arome, dar nu mai mult de patru. Dupa fiecare aroma este bine sa mirosim cateva boabe de cafea. Cafeaua are rolul de a atenua din aroma pe care am mirosit-o si de a ne pregati nasul pentru urmatorul parfum. Magazinele care se respecta au, de obicei, mici boluri cu boabe de cafea. I-am mai spus ca nu e bine sa probeze vreun parfum daca este la menstruatie deoarece, in aceasta perioada, pielea isi modifica mirosul si poate influenta aroma. Un alte secret este acela de a nu consuma in acea zi alimente condimentate, ceapa sau usturoi pentru ca pot influenta mirosul pielii.

Si nu in ultimul rand trebuie alese cu grija aromele in functie de perioada zilei, in functie de anotimp, si, chiar in functie de personalitate. Ziua vom folosi un parfum fresh, iar seara daca iesim in oras sau mergem la o petrecere vom folosi o aroma florala, orientala. Vara nu vom folosi parfumuri foarte dulci deoarece in zonele de puls (gat, incheieturile mainilor) pielea este si mai "fierbinte", iar mirosurile vor fi destul de "grele".
In concluzie, amica mea mi-a ascultat sfatul, s-a dus trei zile la rand si a probat mai multe esente si, in final si-a cumparat doua parfumuri de care este foarte incantata (numai ea !!!).

Va astept cu povestile voastre de viata , si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie!
O seara linistita!






10 comentarii:

Claudia spunea...

misto lectie, nu stiam. am observat insa chestia ca un parfum nu miroase pe toata lumea la fel. eu si prietena mea si nepoata-mea folosim acelasi parfum. eu frecvent si ele ocazional. pe toate trei miroase diferit. pana acum 5 ani cumparam tot felul de parfumuri si dupa aia de-abia asteptam sa se termine ca sa ma intorc la parfumul meu care imi placea cel mai tare. pana intr-o zi cand m-am desteptat si mi-am zis "ce tot cumpar eu atatea parfumuri cand mie imi place de fapt doar unul si mor sa ma dau toata ziua cu el". asa ca de 5 ani nu mai folosesc decat un singur fel de parfum. inca imi place la nebunie. cred ca el este The One :))

Claudia spunea...

Sa-ti traiasca cu numele tatal, Minoki, si sa fie sanatos. Cu totii sa fim sanatosi, si cei cu numele Gheorghe si noi ceilalti. Te pup

Anonim spunea...

Asta da "educatie".Dar, a-i uitat ceva.Mia intai parfumul se incearca pe un esantion de "hartie", si apoi in functie de cum iti place mirosul il dai la incheietura mainii - de obicei. Si stii cum suntem noi gagicile, cam stim ce vrem, dar ne mai place sa mai vedem si reactia celor din jur, poate de aceea te-a intrevat ce parere ai ca sa iti vada reactia.Dar cum am zis, frumos articol, mie una imi place.

minoki spunea...

Multumesc pentru apecieri si te mai astept pe la mine pe blog.Este adeveart ca mai intai testam mirosul pe un tester de hartie. Si este importanta si reactia celor din jur , dar nu uita ca inati trebuie sa-ti placa tie. Nu poti purta un parfum care ii place , de ex iubitului tau, iar tu cand te dai sa nu suporti deloc mirosul.Oricat l-ai iubi iti spun ca mult nu te vei da cu cacel parfum daca nu iti place.

minoki spunea...

Multumesc de urari,Anca!

Anonim spunea...

Cand ziceam de reactie, ma refeream la faptul ca vrea sa vada ce zici ca isi cumpara un parfum scump, sau poate sa vada ce iti cumperi tu, la "micile invidii feminine" ca sa le zic asa, la care inca se apeleaza.

cristina grigore spunea...

foarte interesant articolul.Tot timpul am avut probleme in alegerea parfumului,mai ales k dupa un timp ma obisnuiam cu el,adica o imunizare a simtului olfactiv la parfumul preferat.Asa ca acum folosesc 2 parfumuri pe care le oscilez i functie de zi si starea de spirit.
Idei de parfumuri gasiti si http://www.parfumeriata.ro/

Marian spunea...

Frumoasa postare...si cam reala...Eu am un magazin de parfumuri online si mi-am facut clienti numai prin referinte...Cam greu ar cumpara cineva un parfum fara sa stie ca e de calitate.

Illés Attila spunea...

Extrem de util si real ceea ce ai enumerat tu aici in mica ta descriere virtuala.

Spor in continuare

Parfumuri refan spunea...

Toata lumea ar trebui sa urmeze aceste sfaturi, sunt pasi simpli dar foarte importanti.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu