marți, 13 aprilie 2010

Un strigat de ajutor!

Dragii mei! Butonam ieri de zor telecomanda televizorului ,in cautarea unei emisiunea sa-mi alung plictiseala. Printre cautari indelungate atentia imi este atrasa de emisiuniea "Happy hour". De fapt, nu asupra emisiunii, ci asupra cantaretei Ana-Maria, fosta iubita a lui Florin Chilian, care venise acolo sa-si spuna povestea de acum 4 ani.

Habar nu aveam ca fusese cu Florin Chilian, pentru ca ,eu, personal, nu am putut niciodata sa inghit aceste personaj. Ma refer la F. Chilian pe care mereu l-am considerat un ingamfat, un Gica Contra Tuturor si, mai ales ca, nu ma dau in vant nici dupa muzica lui. Pe mine m-a socat povestea ei, o femeie abuzata fizic timp de aproape un an.

Ea venise acolo, nu pentru senzational, nu pentru scandal, nu pentru publicitate. Ea venise de fapt sa traga un semnal de alarma tuturor femeilor care sunt in aceasta situatie.
Ma uitam la ea, si ma intrebam, cum se poate ca o fata ( pentru ca spunea ca la varsta aceea avea 19 ani), atat de frumoasa, atat de fragila sa fie molestata de un barbat timp de 9 luni? Ce om ar putea fi acela care ar lovi o femeie atat de micuta si firava?

Ma gandeam aseara la miile de femei in situatia ei, si, multumesc Domnului ca nu am avut parte de vreo astfel de relatie. Dar raman celelate, care sub tacere, de frica, de rusine, ascund ce li se intampla.Drept pentru care in aceasta seara o sa ma alatur Anei-Maria si o sa incerc si eu sa trag un semnal de alarma. Nu stiu cat o sa reusesc , dar o sa fiu cu inima impacata stiind ca macar am facut-o. Asa ca o sa spun si eu, ca Ana -Maria, ca ,nimeni in lumea asta, nicio femeie nu merita sa fie batuta, injurata, jignita! Chiar daca vi s-a indus sentimentul culpabilitatii, al neputintei, sa stiti ca meritati sa fiti respectate, pentru ca, in primul rand, sunteti o fiinta !

Si inainte de toate, ganditi-va, daca aveti copii, ca suferinta lor este cu mult mai mare decat a voastra. Chiar daca ei nu o arata. Sa fiti sigure ca frica lor, sentimentul de vinovatie si frica de a nu fi abandonati exista si isi vor pune amprenta pe vietile lor chiar si dupa ce ei vor fi ajunsi la maturitate. Uitati-va in ochii copiilor vostri ! O sa le vedeti suferinta dincolo de privirea lor inocenta, si ganditi-va ca ei depind de voi, ca vietile lor depind de o hotarare a voastra: de a spune STOP! De a rupe tacerea, si de a avea curajul sa va eliberati. Fiti sigure ca nu sunteti singure, ca cineva e dispus sa va asculte, cineva va poate ajuta. Totul depinde de voi!

Va astept cu povestile voastre de viata. Daca aveti idei sau sugestii pentru blog ,cu drag va astept sa mi le impartasiti! Si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie!
O seara linistita!




13 comentarii:

Claudia spunea...

de acord cu tine. copii sufera mai mult decat mama abuzata. sufera enorm mai ales pentru ca nu pot ajuta cu nimic. cele care au copii si se lasa abuzate in fata lor sunt la fel de condamnat ca si cel care abuzeaza.
p.s. mie nu mi-a placut niciodata de chilian. mi se pare oribila vocea lui. nu stiam ca bate femei. asta inseamna lasitate din partea unui barbat sa-si impuna punctul de vedere cu pumnul. ala nu e barbat. dar si ea este cam fraiera ca nu i-a aruncat cu vreo oala, farfurie, ceva in cap. dar ce vorbesc eu, ca nu am vazut emisiunea...

minoki spunea...

Sunt multe femei care ajung in aceasta situatie. Nu mai indraznesc nici sa ridice privirea in fata barbatului, daramite sa mai arunce si cu oale. Daca or mai fi si din alea de teflon...Si mai grav este cand lucrurile sunt lasate sa decurga si sa se adanceasca in timp, cand ele incep sa nu mai reactioneze si sa spuna ca asa este normal, si sa se invinovateasca pe ele insele de ce se inatmpla. Nici nu era nevoie sa vezi emisiunea. Stim cu totii ca aceste lucruri se inatmapla. Si cel mai trist este ca sunt si incurajate sa se intample. Si aici ma refer la masina noastra de spalat creiere adica mass media.

Miha spunea...

E intr-adevar de neconceput ca un barbat sa loveasca o femeie, dar...e greu sa judeci o situatie din afara. Numai femeile alea stiu ce-o fi in sufletul lor si care e situatia lor de accepta sa se intample asta. Ma gandesc ca nu e tocmai usor sa ai 1-2-3 copii, un serviciu de rahat sau deloc, pe nimeni care sa te sustina, ba din contra sa scoata pe ochi cu : "ti-am zis eu ca nu trebuia sa te mariti cu dobitocul" ... Unde sa plce? Incotro sa apuce? Poate spera undeva in sufletul ei ca intr-o buna zi va lua sfarsit tot calvarul si ca intr-o buna zi vor putea sta de vorba asa cum o faceau candva.
Ca sunt si femei care se complac in situatie e cat se poate de adevarat. Dar cred ca si alea au un motiv intemeiat din punctul lor de vedere. Si dragostea e unul dintre ele. Ce mai conteaza 2 pumni in fata cand el este cel mai frumos si cel mai destept barbat pe care l-ai intalnit vreodata? :)))

minoki spunea...

Miho nu sunt de acord cu tine. Imi pare rau. Incearca sa faci un scenariu sa vezi cum ar fi viata ta fara sotul tau. Chiar daca el nu te bate si nu te molesteaza in niciun fel. Dar Doamne fereste daca s-ar intampla ceva cu el si nu ar mai fi. Tu ti-ai incheia si tu socotelile cu viata? Nu te simti in stare sa cresti copii fara el? Eu sunt convinsa ca tu nici nu stii ce resurse ai in tine fara sa stii. si atunci iti spun sigur ca ar iesi la suprafata si te-ar face de 2 ori mai puternica decat esti acum. Parerea mea este ca nimeni nu merita sa fie tratat asa, si nicio femeie din lumea asta nu trebuie sa accepte sa fie molestata in vreun fel.

Miha spunea...

E una cand te bate barbatul si alta cand te bate soarta. :D Sunt situatii complet diferite.
Atunci cand o femeie isi primesta palme de la barbat in fiecare zi, ajunge sa fie obisnuinta, sa se complaca in situatie, iar stima de sine sa ajunga undeva la nivelul cel mai de jos. :( Iar daca nu ai pe nimeni alaturi care sa-ti redea incredea in tine e cu atat mai greu.
Sunt de acord ca este revoltator si trist ca o femeie sa pateasca asa ceva, dar nu putem noi cei din afara sa judecam situatia/persoana respectiva.

Claudia spunea...

nu cred ca mai poti iubi pe cineva care te trateaza in felul asta, cu pumni. decat daca iti lipseste o doaga. ce mai poti iubi la un asa om?o femeie abuzata fizic trebuie sa se apere si sa riposteze de la primul semn. nu sa stea linistita sa fie sac de box. eu una nu concep asa ceva pentru ca personal nu as sta linistita sa iau bataie fara sa-l fac si pe celalalt sa plateasca pentru asta.

CamiB spunea...

Nu pot sa le inteleg pe cele care accepta as fie maltratate de soti o viata intreaga. Iar scuza ca "stau cu el ca sa aiba copiii un tata" mi se pare cea mai jalnica posibila. Eu cred acei copii ar avea o viata mult mai buna fara un tata violent, dar inconjurati de caldura si de liniste. Eu as pleca (sau l-as da afara) la prima palma, indiferent cati copii am.

minoki spunea...

Asa este Cami, mare dreptate ai .Si tu si Anca. Nici eu nu as putea concepe asa o viata si mai ales sa ma uit in ochii copilului meu si sa ii vad toata suferinta pe chip.Daca as putea face mai mult decat am facut cu aceasta postare as face din toata inima. Dar nu stiu ce si cum sa fac mai mult.

iulian berzuc spunea...

In primul rand ,eu incerc sa fac diferenta intre F.Chilian "omul" si F.Chilian "artistul" si marturisesc ca acesta din urma ma intereseaza(imi place).Apoi.....violenta domestica?Bineinteles ca nu sunt de acord cu ea,dar sunt femei care intind coarda atat de tare...........O sa fiti uimite ,dar de multe ori tine de cultura generala a fiecareia.Asa ca...astept trasnetele voastre asupra "umilului" meu cap.

ADRIANA spunea...

In momentul in care teama fata de partener intervine in cuplu, iubirea isi ia talpasita. Daca in cuplu nu exista un echilibru emotional si placerea de a comunica, atunci cu siguranta cei doi nu se iubesc cu adevarat. Poate fi vorba doar despre un atasament cu cauze financiare, morale sau sociale, o nevoie stringenta de a avea pe cineva alaturi, fiind constient in fiecare zi ca nu este ceea ce iti trebuie sau ceea ce ai nevoie. In timp, un astfel de comportament distructiv iti va nimici relatia si respectul fata de propria persoana.

minoki spunea...

Draga Iulian, primul "trasnet" va veni de la mine. In primul ran postarea mea nu il are in vizor pe Chilian. Daca tie iti place...problema ta! Eu ma refeream strict la violenta domestica, la femeile batute fara motiv , cand dobitocul vine beat acasa, sau ca are o doaga lipsa, si ia la batut la rand nevasta, apoi copii.
In al doilea rand, parerea mea este ca, violenta domestica nu are nimic de a face cu cultura generala. Tine de educatie si stii ca nu suntem noi vinovati pentru educatia comunista pe care am primit-o (vezi generatia noua care se ridica acum !).Iar vis a vis de femeile care intind coarda...sunt si alte cai de a aplana un conflict. Voi nu intindeti coarda niciodata? Scuze de intrebare acum: ai aparut vreodata pe strda cu ochii vineti pentru ca ti-ai suparat consoarta? Sau poate te crezi perfect? Propunerea mea : reciteste postarea mea, pentru ca se pare ca nu prea ai inteles ce am vrut eu sa scriu acolo. Iar daca nu am scris eu sa ma fac inteleasa...imi cer iertare.

minoki spunea...

Draga Adriana, ai mare dreptate in ce ai scris. Eu sunt de acord cu tine.

Claudia spunea...

da, adriana are mare dreptate. si eu sunt de acord cu ea.
eh, minoky, :)) cu al doilea blog bat si eu campii, ca in felul asta chiar ma asculta doar cine vrea. (ca sa nu le mai fac capul mare la ai mei...) esti o draguta!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu