miercuri, 16 iunie 2010

Leapsa cu ceai

Dragii mei!

Am primit o leapsa cu ceai de la draga mea Anca, care nu stiu cum functioneaza. Banui ca ar trebui sa spun cate ceva despre mine si ceai.
O sa spun ca sunt o mare amatoare de ceai, imi place foarte mult ceaiul.In tineretile mele am citit "Shogun"sieram fascinata de ceremonia ceaiului, practicata cu atat maiestrie de adevaratele gheise, si nu numai. Ceea ce pentru noi este niste apa fiarta in care punem niste frunze si bem pur si simplu , pentru japonezi ceremonia ceaiului este un adevrat cult.

Imi place foarte tare sa prepar ceai de maramya (este ceaiul meu preferat ), sa fumez narghilea si sa ascult muzica orientala. Recomand cu caldura ceaiul de maramya. Se gaseste mai greu ( numai la magazinele cu specific arabesc). Am tot incercat sa aflu daca o fi bun si de leac dar nu am gasit pe nicaieri. Apoi ceiaul de menta este foarte bun. Mai ales cel din menta verde. Am baut mai demult un amestec extraordinar de bun de ceai de menta verde, busuioc si cateva frunzede feriga. Se spune ca feriga este un foarte bun calmant. Dar ATENTIE! In cantitati mari este foarte toxic! Asa ca... mai bine fara feriga!

Mie imi place ceaiul indulcit cu miere de albine. Mai ales ceaiul de de tei indulcit cu miere , putin rom, lamaie si putina coaja rasa de portocale. Iarna este un adevarat deliciu. Apoi mai este ceaiul englezesc pe care il ador sa-l beau impreuna cu cateva fursecuri alaturi. Ce poate fi mai placut si mai linistitor decat o mica sporovaiala cu cana de ceai in mana si cateva prajiturele?
Iar acum pe timp de vara ceaiul de macese este pentru mine mai bun decat orice suc. Racit cu cuburi de gheata este extraordinar.

Despre ceai am mai postat asa ca nu o sa mai criu prea multe decat ca mie imi place. Imi place sa-l si prepar, pentru ca ma relaxeaza , imi place sa-l si beau pentru ca imi ofera cateva momente de liniste si adevarata placere sa stau, de exemplu, cu iubitul meu de vorba la o cana cu ceai.
Dau mai departe aceasta leapsa prietenei mele Miha Prajitureasa. Si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste numai in armonie!
O seara linistita!

11 comentarii:

Claudia spunea...

frumoase scenele avocate de tine! ceaiul chiar e deosebit. cam de la shogun mi se trage si mie. o sa caut si eu ceai din ala de maramya ca m-ai facut curioasa... oricum daca n-am ceai in casa, ceea ce nu prea se intampla, imi fierb pur si simplu apa si adaug miere si lamaie. asta inclusiv vara... te pup

minoki spunea...

Draga mea, mie mi se trage cam de cand eram mica. Tin minte ca ai nostri parinti ne dadeau ceai chiar is la scoala, pentru ca pe atunci nu era ca acum sa dea copii fuga in pauze la magazinul de dupa colt si sa cumpere o doza de cola. Bleah!!! Urasc cola! Ce le-o fi placand asa de tare cola aia cu gustul ala de chimicale nu o sa pot intelege vreodata.

Anonim spunea...

Abia astept sa vad ce scrie Miha despre ceaiurile ei preferate! :)))

Minodora, dar ceaiul verde nu-ti place? Incearca-l mai ales pe cel cu flori de iasomie, e deosebit.

Miha spunea...

Multumesc, esti tare draguta! :D

minoki spunea...

Si eu abia astept sa vad ce scrie Miha despre ceaiurile ei prefereate. Stim despre retetele ei de prajituri preferate, dar despre ceai...si altle nu prea stim mai nimic despre ea.

Liviu spunea...

As vrea si eu putin din ceaiul tau, daca e voie! Mi-a placut atomosfera delicata de aici, care e foarte imbietoare...Multumesc!

minoki spunea...

Ma bucur ca iti place la mine pe blog. Te mai astept cu drag sa ne si impartasesti din experientele tale de viata.

C.T spunea...

ma alatur ceiului dvs. daca imi permite-ti , imi plac femeile adevarate .

minoki spunea...

Multumesc frumos pentru aprecieri !

iulian berzuc spunea...

Ce spuneti de ceaiul adevarat din fructe de padure uscate?Baut iarna la gura sobei,cu aroma sa impletindu-se cu fumul,usor intepator al lemnului de stejar ce pocneste in soba?
Sau,daca nu aveti altceva,in aceeasi ambianta,un ceai fierbinte de "hripca"?

minoki spunea...

Iulian, poate ne spui si ce este aceea "hripca"?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu