vineri, 14 ianuarie 2011

Scrisoare de pisicuta

Dragii mei,
Am vorbit ieri cu Minoki, stapana acestui blog, si mi-a dat voie ca astazi sa postez eu in locul ei.

Pe mine ma cheama Mitza (Mitzoasca, cum ma striga Minoki si colega ei Gabi), sau Fetita, cum ma striga oamenii din cartier, sau Pisi cum imi spune doamna cu chioscul de de la coltul strazii.. Sunt o pisica de rasa pur stradala. As vrea sa va spun varsta, dar nu o stiu, pentru ca nu stiu sa calculez in anii vostri omenesti ,dar Minoki spune la toata lumea ca am in jur de un an. Cat o fi insemnand asta in anii nostri pisicesti, habar nu am.Locuiesc ziua intr-un magazin pentru ca doua fete miloase,adica Minoki si Gabi, s-au indurat de mine si m-au adapostit de frig, si imi dau de mancare, dar seara stau pe strada .

Am vrut sa scriu si eu astazi in speranta ca cineva cu suflet o sa vrea sa ma adopte. Viata mea este destul de grea pe strada. Chiar saptamana trecuta am luat bataie de la motanul din capatul strazii. M-am aparat eu cat am putut, dar sunt fata si nu prea am putere sa dovedesc un ditamai cotoi.
Am aparut a doua zi cu un ochi umflat si doua zgarieturi pe nas de au stat fetele mele triste toata ziua din cauza mea. Nu eu am vrut bataie.El s-a legat de mine.
Dar nu asta este problema mea cea mai mare. Cand cand o mai veni cotoiul o sa o rup la fuga, si o sa ma ascund pe unde pot eu mai bine. Problema mea cea mai mare este frigul. Ziua stau la fete in magazin. Gabi imi cumpara mereu bobite , Minoki ma rasfata si ea, dar cand vine seara si trebuie se plece acasa, atunci incepe cosmarul meu. As face orice sa nu ma dea afara din magazin. Ma ascund printre cutii, ma uit cu niste ochi rugatori la ele, doar, doar s-or indura de mine. Dar Gabi spune mereu ca nu se poate. Eu le cred si nu ma supar. Pentru ca au ele motivele lor. Sun bucuroasa ca macar ziua pot sta si eu un pic la caldura si sa mananc mancare pisiceasca fara sa fiu nevoita sa umblu prin tomberoanele de gunoi.

Minoki povesteste mereu de motanul ei, Leo, cum face nazbatai prin casa si cum sta toata ziua tolanit si doarme ca un "porc", zice ea, si apoi rade. Cum o fi oare sa dormi ca un "porc"?Cand povesteste ea imi inchipui ca sunt intr-o casa ca a lui Minoki ca ma joc si fac tot felul de ghidusii ca dorm si eu ca un "porc" si mai ales imi inchipui cum vine seara si nu mai trebuie sa stau afara si sa tremur de frig si de frica cotoiului cel rau din coltul strazii.

Asa ca, dragii mei, daca stiti pe cineva care ar dori sa ma ia acasa sa stiti ca sunt o pisicuta blanda. Am un singur mare defect: sunt cam mancacioasa.Dar sa stiti ca nu fac mofturi la mancare. In rest nu cred ca o sa aveti probeleme cu mine. As face orice ca sa va inveselesc si sa fiti fericiti alaturi de mine. Va pup pe toti cu drag si astept sa imi dati vesti bune!
Pisicuta Mitza

P.S. O sa o mai rog pe Minoki sa ma lase sa va mai scriu, sa va mai povestesc cum mai este viata mea!

12 comentarii:

ClaudelGFX spunea...

poti sa o intrebi pe stapana ta scumpa si draga ce pastile iti ofera cand esti in calduri si urli ca un lup ?:D
just curious

minoki spunea...

Dragul meu. Cred ca ai inteles ca sunt o pisica a strazii si eu cand intru in calduri nu am nevoie de pastile. Aici pe strada sunt destui motani....Si ca sa-ti mai spun o poveste trista.. am avut in vara 2 pui , care au murit din cauza frigului cand aveau vreo 3 luni.

anca spunea...

fata draga, la multi ani si tie si pisicutei tale. ma bucur ca ai coborat din barca noastra a lenesilor :)). poate ma molipsesc si eu de la tine.
mi-as dori si eu tare mult o pisica pentru imi plac foarte tare. dar barbatu-meu ar vrea un caine asa ca am picat la pace si nu avem decat un papagal momentan.

minoki spunea...

Anca mea , ma bucur ca traiesti, si ca mai dai si tu cate un semn, chiar daca numai printr-un comment pe aici pe blogosfera. Eu inca te mai astept cu o poastare.
Iete-te ca ai aparut cu "cafelutza" !!!! Buuuuun! BravA tie ! Treci si pe jurnal si posteaza !

iulian berzuc spunea...

E frumos ceea ce faci,dar....Pentru cei ce vor sa adopte o pisicuta sa stie ca nu e usor de crescut un animal.Implica si responsabilitati!!!!!!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Multumesc de vizită si
semnul lăsat!
Îți doresc o săptămână frumoasă
și plină de bucuri!
Te pup și te mai aștept
la mine pe blog!

minoki spunea...

Iulian , ai dreptate. Un animal implica responsabilitati, dar ai si bucurii. Ti-e drag cand iti vezi motanul tolanit , sau cand face giumbuslucuri? Sau cand intri in casa si te astepat in usa? Eu spun ca bucuria este mai mare decat implicarea. Eu spun ca merita.

minoki spunea...

Iulain , ma bucur ca ai revenit si tu in blogosfera , chiar daca numai cu cateva comentarii. Te astepatm si cu ceva postari !!!

minoki spunea...

Eelena, multumesc si eu de vizita.Sa fi sigura ca o sa te mai vizitez pe blog.

Anonim spunea...

Eu ma intreb oare pana unde poate ajunge ignoranta unei femei? Tie nu iti este rusine sa scrii ca motanul Leo este al tau? Sta tolanit in 'CASA LUI MINOKI'? Daca ai fi avut o casa , ai fi ramas in ea. Iti precizez ca atat motanul, cat si casa este a Biancai, a ta NU VA FI nici macar in visurile tale.
Ce te mai invarti atata in jurul cozii pe blog si nu recunosti cine este de fapt 'iubitul tau'?
Poate iti este rusine? Poate nu vrei sa fii judecata de asa zisii prieteni blogosferi. Daca nu ai tu curaj, atunci nu incerca sa ma determini sa le povestesc eu la fiecare.
Iti aduc aminte, ca finuta mea Bianca, este o fetita foarte dulce si inteligenta,crescuta cu cei sapte ani de acasa si doar pentru asta nu iti spune in fata ceea ce ai merita. Un cadou de la tatal ei, primit in ziua de Craciun, intr-o perioada dificila, cu acordul lor de a tine lui pisoiul, nu iti da tie nici un drept de proprietate. Iti citesc articolele doar pentru a te tine sub control, ca nu imi faci nepoata sa sufere. Stii prea bine ca ea iti cunoaste blogul. La prima ta miscare gresita te voi face sa iti inghiti tot ceea ce vei spune!

Mihaela spunea...

Sarmana pisicuta, sper sa se gaseasca cineva care vrea sa o ia acasa. Asa l-am luat noi pe pisicutul nostru, si ma innebuneste cateodata cat par lasa, dar e asa dulce si iubitor si se tine dupa mine sa vada tot ce fac, incat face mai mult decat tot parul lasat.
Nu stiu cine este anonim, dar draga domnule (sau doamna) ar trebui sa va abtineti.

minoki spunea...

Mihaela, multumesc de vizita. Si motanul nostru face prostii cu carul cateodata dar si cand e dragalas...iti vine sa-l mananci nu alta.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu