joi, 20 ianuarie 2011

Olanda

Dragii mei,

Scriam intr-o postare, anul trecut, ca am avut marele noroc ca, acum doi ani, sa vizitez una din cele mai frumoase tari din Europa, si, poate, chiar din lume. Cautand zilele trecute prin mapa mea cu CD-uri, am dat si peste CD-ul cu pozele facute in Olanda. Asa ca m-am hotarat sa postez azi cateva poze din putinele dar frumoasele locuri vizitate de mine.
O sa incep cu palatul regal Het Loo situat in apropierea orasului Apeldoorn intr-un peisaj de vis.

Ne mutam apoi intr-un alt peisaj de vis, parcul Keukenhof situat in apropierea orasului Amsterdam. Parcul a fost desemnat drept cel mai mare parc de flori din lume. Deschis doar aproximativ doua luni pe an , din martie pana in mai, parcul atrage anual milioane de turisti, prin varietatea mare de flori.
Precum va povesteam si anul trecut, Olanda este tara bicicletelor. Indiferent ca esti director, medic sau simplu muncitor, in Olanda nu este nicio rusine sa mergi pe bicicleta.In Olanda sunt 16 milioane de locuitori si 16 milioane de biciclete.
Apoi dam o tura spre nordul Olandei in apropierea orasului Groningen pe langa unul din miile de canale ce impanzesc Olanda. Cel din imagine se numeste Ems Kanal si , ca pe mai toate canalele, poti vedea trecand barje sau vaporase de croziera. Eu am surpins doua din vaporasele de croaziera.
Si nu puteam sa inchei fara vestitele mori de vant si vestitele lalele olandeze.













Cam asta ar fi foarte pe scurt Olanda. Nu am putut sa redau prin fotografii gradul de civilizatie si nivelul de toleranta al olandezilor. Am fi avut cu toti de invatat din ele.





5 comentarii:

iulian berzuc spunea...

Cred ca la 16 milioane de locuitori sunt 20 de milioane de biciclete

minoki spunea...

Eu stiam de 16 milioane de bicilete. Daca tu ai alte informatii...Dar ce mai conteaza ca-s 16 sau 20? Stii cumva si cate biciclete avem in Romania?

Claudia spunea...

fata, cat as vrea sa ma mut acolo... biciclete, flori, curatenie. zici ca e rai dupa pozele tale. zau ca nu inteleg de ce n-oi fi ramas acolo. asa imi pare de rau ca nu-s cu 20 de ani mai tanara, ca sa mor daca nu as pleca. la noi e exact opusul. oricum, pentru biciclete, premiul 1. bravo lor!

minoki spunea...

Draga Anca , crede-ma ca si maine m-as muta acolo daca as putea. Chiar ca este, un colt de rai. Si intotdeauna am spus ca o fotografie niciodata nu poate reda, oricat de bun ar fi aparatul, sau fotograful(ceea ce nu este cazul la mine), frumusetea unui peisaj asa cum este el.Iar vis a vis de bicilete crede-ma ca am vazut s oameni in costume cu cravate mergand pe bicilete.Iar respectul in trafic este greu de inchipuit.Mai auzisem nu stiu unde ca o inchisoare din Olanda a fost inchisa . Din lipsa de detinuti.Plateau politisti si personal acolo de pomana.Ata e super tare!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Draga mea te invidiez puțin
că ai ajuns acolo...și eu aș vrea
numai prntru flori să mă plimb
printre ele câteva zile..
Să ai un weekend excelent!
Te pup și îmbrățișez cu drag!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu