marți, 25 ianuarie 2011

Salvati pasarica Doamnei Casian!!!

A trecut aproape un an de la ultima vizita la ginecolog si ma gandesc ca ar cam trebui sa ma programez pentru o consultatie. Asa ca pun mana pe telefon si sun la cabinet
Luni dupa amiaza la orele 14:30. E bine. Am mai vrut sa ma duc la acelasi doctor in spital, bineinteles cu plicul din dotare, numai ca s-a smecherit si el. Nu face plicul cu 50 de lei pe care il indesi in buzunarul lui, cu consultatia de la cabinet care costa 100 de lei si daca mai ai de facut si o ecografie , iaca mai plusezi cu inca 70-80 de lei. Asa ca te invita politicos sa vii la el la cabinet. Luni dupa amiaza ma infiintez in usa cabinetului. Intru si....surprize!!! Chiar daca am programare, holisorul de asteptare este plin. Numar 20 de persoane , care pe scaune, care in picoare stau si asteapta intrarea la rand. Domnisoara asistenta dirijeaza pacientele ca un adevarat agent de trafic.
-Cine urmeaza, intreaba?-
- Eu, rapunde o femeie.
-O sa va rog sa inaintati pe hol pana aproape de usa cabinetului. Cand iese pacienta dinauntru o sa intrati dumneavoastra, timp in care, urmatoarea pacienta se va ridica si va merge pe hol langa usa de la cabinet.

Continua cu voce tare, impunatoare:
-Doamna care a fost la ecograf , ati facut pipi?
Tresar si ma intreb in prostia mea : dar oare chiar intereseaza pe cineva daca doamna de la ecograf a facut pipi sau nu? Ma astept sa o mai intrebe si cand a facut sex ultima oara.

Ma foiesc pe scaun si privirea asistentei impreuna cu celelate 19 priviri sunt atintite asupra mea ( a 20 a este langa usa cabinetului pe hol si nu m-a vazut!). Inghet. Ma astept ca domana asistenta sa ma intrebe si pe mine daca am facut pipi .
Uuuufff, am scapat!

Usa cabinetului se deschide si apar d-l doctor cu un domn si o doamna. Se indreapta spre sala cu ecograf.Doamna este gravida si cred ca merg toti sa vada copilul.
Se aude din nou doamna asistenta:
-Doamna de pe hol, fuguta in cabinet si se pregateste urmatoarea doamna. Hai fuguta fuguta!
Suntem pe banda rulanta ca niste robotei si foarte bine dirijati de controloarea de trafic cu halat alb.

As vrea sa merg la toaleta. Astept sa se inchida usa de la cabinet, pentru ca WC-ul este chiar in fata cabinetului.Aud de pe hol discutia din cabinet.
-Doamna Casian , va dezbracati repede , dati chiloteii jos si va suiti pe masa cu picioarele sus si pasarica la marginea patului! Acusi apare si domnul doctor de la ecografie.
Raman stupefiata. Stiu ca o ecografie dureaza cam 5-10 minute. Ma gandesc la biata doamna Casian care trebuie sa stea acolo cu picioarele in sus si cu pasarica in vant asteptand sa vina d-l doctor. Saracuta de ea !

Astept sa se inchida usa sa pot merge la toaleta. Dar... din nou surpriza! Nu aud usa inchizandu-se, in schimb o vad pe d-na asistenta ca apare .
Ma gandesc din nou: "usa este deschisa si eu vreau la baie! cum trec eu spre toaleta fara sa le vad pe doamna Casian si pasarica ei?" Mai fusesem la cabinet si stiam ca masa de consultatie este indreptata cu fata spre usa. "Nicio sansa nu am. Nu ma mai duc la toaleta", imi zic. Dar atunci un alt gand ma trasneste: "cand o intra domnul doctor in cabinet intra asa direct in pasarica doamnei Casian? Asa, fara sa dea buna ziua macar la intrare?...

In acel moment ma ridic discret si sub pretextul ca ma duc sa iau putin aer dispar precum Sageata Albastra. Inca mai sper ca poate o sa gasesc un cabinet unde sa fiu tratata omeneste. Merg pe strada si imaginea doamnei Casian si a pasaricii ei ma obsedeaza.

Dragii mei, o prietena de pe blogosfera citindu-mi postarile, a crezut ca ce scriu eu aici este rodul imaginetiei mele. NUUU !!! Tot ce am scris pana acum este real, 100% real. Sunt fapte din viata mea in aceasta "minunata" tarisoara.
Asa ca , dragele mele, daca va recunoasteti in aceasta postare scrieti, comentati, poate cine stie? Mai indreptam ceva in tara asta. Poate salvam pasarica doamnei Casian!

P.S. Azi nu am postat nicio poza din motive pur obiective.
Sa aveti o seara frumoasa!

26 comentarii:

georgiana spunea...

Vrem poză cu păsărica doamnei Casian!!! :))))

minoki spunea...

Da' poate nu!!!

georgiana spunea...

:)))) mă stric de râs!!

minoki spunea...

Vaaaai, Gerogiano, fato, da' se poate? Apoi cum sa te strici fata draga? Ca mai avem nevoie de tine.

Traian spunea...

Buna seara !
Avind asa subiect, nici nu stiu,sa ma opresc sau
sa merg mai departe? Cred ca aleg a doua varianta!

Anonim spunea...

Ei, da sa-l vezi pe d-l dovtor cu o mana in pasarica d-nei C si in cealalta mana cu un mar din care infuleca cu pofta? Stii cum e aici? Aici daca vreau sa ma consulte o d-na dr. cer o d-na, nu e neaparat sa ma consulte un barbat. Pt mine care vin din RO imi este indiferent. Si iti vorbesc sa te faca sa te simti confortabil, iar daca nu esti inca pregatita psihic inca pt consult, d-rul nu intra in cabinet, te lasa sa te acomoezi, si cand esti gata, atunci intra si te consulta,nu pe banda rulanta.

minoki spunea...

Traiane, ma bucur ca ai ales a 2 a varianta. Astept comentarii si impresii....hi,hi,hi!!!

minoki spunea...

Pt Anoonim, din pacate, in Romania, inca se mai consulta pe banda rulanta, chiar daca mergi la un cabinet particular si platesti cateodata un sfert din salariul pe o luna.Medici isi iau ore in policlinica, in spital, opereaza si mai au si cate un cabinet privat in care nu mai au timp sa consulte "ca la carte". Ce spui tu acolo cu acomodatul si pregatirea psihologica e SF in Romania.

corina spunea...

mai dat gata cu postarea asta.Am ras pe infundate.Aici la noi te acopera cu un cearceaf nu te pune la aerisit.....:))))

minoki spunea...

Poi am gandit eu pe urma. Aici stai asa, in bata vantului si daca racesti (ca stii ca "ea" e sensibila) vii din nou la doctor. Super afarcere nu?

Roberta spunea...

am ras cu o juma' de gura ca si mie mi s-a intamplat de fiecare data nu ca o data! este un alt domeniu in care suntem tratati ca vitele sau mai rau.In sala de nasteri o mana sta in pasarica si alta e cu tigara... in timp ce nastem! deci tot bla balul ala al lor sa se acomodeze plamanii copilului cu iesirea la aer ca doar de aia m-a pus sa fac naturala si nu cezariana sa- dus dracului pe apa sambetei cand copilula tras primul fum.Dar sa revenim al pasarica D-nei cassian! si pe a mea au vazut-o o galeata de tatici cand treceau pe hol in timp ce nasteam si nu intelge in ruptul capului de ce D-zeu pozitia caprei e asa fel incat sa stai cu pasarica expusa la trecatorii de pe hol.Odata nu am fost inspirata si am indraznit timid sa cer sa se inchida usa iar asistenta m-a repezit cu o voce de tanti Aglaia de la marginea pietei ca asa ne place sa dam din craci dar la cabinet facem mofturi! zau dacsa-ti vine sa te mai duci!

Traian spunea...

...Cu alte cuvinte, sa-mi vaz de drum!
Scuzati deranju'; Buna ziua !

minoki spunea...

Eupurasha....No comment!!!

minoki spunea...

Traiane, te astpet la postarea urmatoare.

Claudia spunea...

partea proasta e ca asa e cam pe la toate cabinetele medicale. meditam odata, in timp ce asteptam sa-mi vina randul, ca parca am fi vaci la muls. si nu eram departe de adevar. intr-o ora am intrat 20 de inse si una nu a primit chitanta sau vreo dovada ca a trecut pe acolo... vaci de muls bani , in cazul asta...

minoki spunea...

Anca, fata bine ai zis. Si cu ocazia asta mi-am dat seama ca am omis in postare sa mentionez ca, la cabinetul unde mergeam, nu am vazut niciodata, nicio chitanta.

Mihaela spunea...

Am fost o singura data in Ro la ginecolog, si i-am spus ca ma duc pentru un control general, si dupa ce s-au uitat la mine foarte uimit, m-au pus sa ma dezbrac si sa defilez toata camera. Dar ca sa mai tina si usa deschisa... Sper ca odata sa se indrepte lucrurile si in Romania.

minoki spunea...

Sia astia cu defilatul e antologica. Am patit-o si pe asta.

Claudia Zeta spunea...

Si eu am patit asa ceva!O singura data am fost la ginecolog-femeie si aceea doamna doctor,cand mi-a vorbit folosind acest termen "pasarica" m-a facut sa ma simt asa de rusinata cum nu m-am simtit niciodata la ginecolog!

Claudia Zeta spunea...

Din fericire,am uitat si cred ca imi pot permite sa spun ca,de multi ani traiesc intr-o tara civilizata,europeana,unde pe langa ca nu am platit,nici un euro la ginecolog,vreodata-si asta ca am un copil si inainte sa-l am facut multe analize, am urmat tratamente-niciodata nu m-au facut sa ma simt prost sau rusinata!Ce n-as da sa se schimbe odata lucrurile si RO!!!!!

minoki spunea...

Asa este Claudia. Ai mare dreptate.Si eu si celelalte milioane de femei din Romania ne dorim sa se schimbe ceva. Multa lume ma acuza ca sunt eu foarte mofturoasa, nestiind de fapt ca a sta acoperita cu un cearceaf , a nu defila goala prin cabinet pana la masa de consultatie, si incurajarile medicului sunt lucururi absolut normale .

jollyyy spunea...

totul este real...ingrozitor de real...controlul ginecologic este o aventura cu intamplari neprevazute...nedorite,,,si nu exista nici o deosebire intre cel privat si cel de stat. Mi s-a intamplat chiar sa mi se spuna ca am o problema f grava care necesita biopsie urgenta. M-am speriat f tare, si noroc cu o prietena care a vorbit cu alta prietena , si am ajuns la un alt control unde mi s-a spus ca nu am absolut nimic....

minoki spunea...

Jollyyy, culmea este ca exact la fel am patit si eu acum un si jumatate la un alt doctor.

aurelia spunea...

Uff, am ras intr-adevar, dar a fos un ras plin de amaraciune, caci fiecare s-a confruntat cu asa ceva...indiferent de cabinetul la care a trebuit sa mearga...Toate comentariile voastre sunt absolut reale si "normale" in tarisoara noastra condusa de oameni anormali...Uneori, facem compromisuri si tacem chitic in fata unor astfel de situatii si asta nu ca ne-ar fi teama de cineva ci propiul nostru bun simt ne obliga...Pe cat e situatia de reala, pe atat e de dureroasa...

minoki spunea...

Aurelia mare dreptate ai. Poate cine stie? O sa fie lumina si pe strada noastra...

cristina spunea...

Eu am oroare de ginecologi,chiar daca nu am avut experiente traumatizante ca a ta!Eu ma duc la regina maria(fostul cmu)la dr badescu si pot sa spun ca nu am patit asa ceva niciodata:se respecta programarea,nu te uita nimeni cracanata pe masa,nu te simti ca pe banda rulanta,asistentele nu iti vb de sus ...si iti dau bon!
Nu vreau sa fac reclama ca nu am actiuni la ei,am vrut sa iti spun doar ca mai exista soare pe unele strazi!Iar costul consultatiei e de 100ron si nu dai nimic altceva(deci fara plic)!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu