joi, 3 martie 2011

HELP!!!

Dragii mei, ajutati-ma, va rog! Observ in ultima vreme ca ma ia tehnologia inainte si eu nu o mai pot ajunge din urma. 

Totul a inceput acum o luna, cand am vazut pe blogul lui Carmen un "ping" pentru mai multe persoane, printre care si eu. Primul gand a fost: "Domane fereste, ce am facut de s-a suparat pe mine si mi-a dat ping?" M-am gandit ca "ping-ul" ala e ceva de rau, ca un fel de pedeapsa. Apoi , intrand si pe alte site-uri si vazand ca am ping si din alte parti, mi-am dat seama  ca ping-ul, totusi, nu e ceva de rau. Ba, chiar ma gandesc ca o fi ceva de bine.

Apoi, vorbesc zilele trecute cu prietena mea Prajitureasa .O intreb de ceva de-ale blogului, si unde nu  incepe specialista de ea sa imi turuie in niste termeni foarte tehnici si la urma incheie:
- Nu ai inteles ca ala e un "badge"?
-Auzi ? Ia vezi, ca eu ti-am vorbit frumos, ii raspund plina de naduf, pentru ca deja ma simteam ca Omul din Neanderthal, aterizat din Epoca de Piatra in Epoca Calculatorului.

Nici pana azi nu am aflat ce inseamna termeni ca "ping", "badge", "feedburner" asa ca, cine doreste, ma poate ajuta cu un mic dictionar de termeni din astia, asa, mai deochiati, ca sa nu ma mai sperii cand mai primesc cate un "ping" si sa nu mai cred ca "badge" e ceva urat. Va rog, fiecare, dupa posiblitai, sa imi lasati cate o explicatie a cate unui cuvant din asta greu. 

Din suflet va multumesc si, daca e de bine, eu va dau un ping la toata lumea!!!

26 comentarii:

Lumi RO spunea...

Ping is a computer network administration utility used to test the reachability of a host on an Internet Protocol (IP) network and to measure the round-trip time for messages sent from the originating host to a destination computer. The name comes from active sonar terminology.
Ping operates by sending Internet Control Message Protocol (ICMP) echo request packets to the target host and waiting for an ICMP response. In the process it measures the time from transmission to reception (round-trip time)[1] and records any packet loss. The results of the test are printed in form of a statistical summary of the response packets received, including the minimum, maximum, and the mean round-trip times, and sometimes the standard deviation of the mean.
Ping may be run using various options (command line switches) depending on the implementation that enable special operational modes, such as to specify the packet size used as the probe, automatic repeated operation for sending a specified count of probes, time stamping options, or to perform a ping flood. Flood pinging may be abused as a simple form of denial-of-service attack, in which the attacker overwhelms the victim with ICMP echo request packets.
Sper ca te ajuta sa intelegi!

Lumi RO spunea...

A badge is a device or accoutrement, often containing the insignia of an organization, which is presented or displayed to indicate some feat of service, a special accomplishment, a symbol of authority granted by taking an oath (e.g., police and fire), a sign of legitimate employment or student status, or as a simple means of identification. They are also used in advertising, publicity, and for branding purposes.
Badges can be made from metal, plastic, leather, textile, rubber, etc., and they are commonly attached to clothing, bags, footwear, vehicles, home electrical equipment, etc. Textile badges or patches can be either woven or embroidered, and can be attached by gluing, iron-on,sewn or applique. Badges have become highly collectable: in the UK, for example, the Badge Collectors' Circle has been in existence since 1980.[1]
In the military, badges are used to denote the unit or arm to which the wearer belongs, and also qualifications received through military training, rank, etc. Similarly, youth organizations such as scouting and guiding use them to show group membership, awards and rank.

Lumi RO spunea...

http://en.wikipedia.org/wiki/FeedBurner
Nu mi-am dat seama s aiti trimit si la celellate cuvinte tot website-ul sa citesti. Daca google, si intri pe wikipedia, vezi ca are explicatie acolo, daca nu intelegi trite-mi email si iti explic. Sa ai spor la citit.

minoki spunea...

Vaaaai, Lumi, da' ce draguta si saritoare esti!!! Multumesc din inima pentru ajutor, dar eu cand am spus dictionar m-am referit la limba romana, nu in engleza! Oricum multam de gest!

CARMEN spunea...

exista si varianta româneasca a wikipediei: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ping :))

corina spunea...

Minokis, un singur lucru stiu ca am ras pe infundate.Hai ca esti tare de tot!Pe maine saai o zi frumoasa!

minoki spunea...

Carmen, multumsc frumos!

Corina , nu rade de un om necajit ,depasit de tehnologie.

Traian spunea...

Ei, te-ai lamurit cum sta treaba cu ping'u ?

Daniela Addario spunea...

Minoki, dupa ce m-ai bagat in ceata si pe mine, deh si eu sint tot din epoca aia si am sarit in astalalta, m-a terminat si Lumi cu textele alea in engleza... adica tot in pom sint... sau am ramas... Cind afli ce reprezinta termenii aia, ma anunti si pe mine, ca sa ma mai luminez o tira...

aA spunea...

pingul e o modalitate prin care proprietarul unui blog te anunta ca a mai scris ceva.e un fel de publicitate pentru el.tu daca doresti poti face la fel cu cei care te-au pinguit. e destul de romaneste? :D

Alina spunea...

Minoki, poate te consoleaza sa afli ca nu esti singura care s-a lovit de aceasta problema :) Si eu m-am simtit multa vreme nedumerita de "ping"-urile de la Carmen :))) Ma gandeam eu ca n-are cum sa fie de rau, ca doar suntem prietene, dar nu stiam ce asteapta de la mine, ca pentru mine "ping" fara "pong" nu exista :))) si nu sunt suficient de specializata sa decodez definitiile de pe internet.
Asa ca am intrebat si eu in jur si am aflat astfel ca de fapt functioneaza ca un semnal pe care respectivul il trimite catre tine si daca "te atinge" primeste un semn inapoi. Cu alte cuvinte, daca esti in lista de ping, inseamna ca respectivul iti arata ca se gandeste la tine si daca sunteti pe aceeasi lungime de unda, primeste si el de la tine un semn legat de articolul pe care l-a postat. Ma rog, asta am inteles eu din explicatiile pe care le-am primit. Deci e de bine!

Lumi RO spunea...

Minoki, computerul meu e in engleza, nu il tin in romaneste, daca vrei traducere, nici o problema,sambata ne putem intalni pe mess si iti traduc tot. Daca vrei o varianta mai scurta, o sa ti-a zic si pe cea scurta pe intelesul tuturor. Da recunoaste ca am fost fata draguta ...

Miha spunea...

Deci...te-ai dezmeticit??? :))))

minoki spunea...

Traiane, incet incet ma descalt.

minoki spunea...

Daniela, cred ca daca citetsi comntariile o sa te prinzi si tu.

minoki spunea...

Alinuto, saru'mana. Cred ca ai fost cea mai explicita!

minoki spunea...

Lumi poti sa spui varianta cat mai scurta dar sa intelegem si noi cei care nu stim, si nu numai pentru "ping" mai am cativa termeni.

minoki spunea...

Miho, stii ca eu procesez mai greu.

Adrian Stoica spunea...

Sa stii ca ... ma simt ... nu-stiu-cum.
Asta fiindca am vazut de multe ori chestii din astea cu "ping" si "trackback" si altele ... si, de inteles am cam inteles ce sunt ... asa, ca idee.
Dar nu mi-am pus problema sa inteleg mai mult, si nici sa folosesc. Si nu asta e, de fapt, problema ...

minoki spunea...

Adrian la mine este o problema pentru ca vreau sa intleg si, de ce nu, sa si aplic?

Lumi RO spunea...

BADGE este ceea ce vezi tu pe alte blog-uri ca o emblema, rotunda, patrata si face de aobicei reclama la o firma sau un produs. Lamurita si cu acest cuvant?
FEEDBURNER iti analizeaza traficul si mai nou vor sa faca si ceva publicitate.Lamurita si cu acest cuvant?

Traian spunea...

Minodora,chiar nu pricep de ce te descalti?!

minoki spunea...

Lumi chiar sa stii ca m-am lamurit. Saru-mana!

minoki spunea...

Traiane, desculta ma simt mai inteligenta.

Traian spunea...

Buna...

Lumi RO spunea...

Ma bucur ca am putut sa iti fiu de folos, dar cu blogmoney cum ramane? Tot in ceata sau nedescaltata?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu