joi, 10 martie 2011

La vita non e bella

Vorbeam aseara cu sora mea  despre divortul Columbenilor, pentru ca toata lumea a lasat deoparte politica, criza nationala, criza globala si vorbeste despre despartirea familiei Columbeanu. Din vorba in vorba, din divort in divort (pentru ca intre timp s-au mai gasit si  astia al' de Pepe si Zavoranca sa se desparta), am realizat ca povestile de dragoste intre aceste personaje care au ajuns model de viata pentru multe dintre tinerele care abia acum incep sa-si croiasca un drum sunt de fapt niste iluzii efemere. 

Ma intreb  ce gandesc acum fetele care acum 5 ani   visau sa ajunga Monici Columbene, cu vila, piscina si masini de lux? Ce s-a ales de visele lor? 
Daca pana in '89 modelul de femeie adevarata era  cu cratita legata de gat, robotind pentru casa, barbat si copii, dupa '89 incet, incet femeile au inceput sa se emancipeze, dar nu in sensul de a se afirma prin propriile puteri, ci in umbra vreunui afacerist milionar, indiferent de varsta, statut social, etnie. Nu mai conta nimic decat sa aiba cat mai multi bani, si daca viata mondena te mai facea si vedeta de can-can, ce putea fi mai minunat?

Ei uite ca, totusi, viata asta nu e chiar atat de roz asa cum aparea ea spoita pe sticla.  Milionarii, sarmanti nu sunt chiar atat de eleganti si fermecatori cum au vrut ei sa para odinioara, ci, mai degraba mitocani in momentul cand orgoliul lor este grav afectat de indrazneala de a fi parasiti. Si atunci?Ce facem, fetelor? Ce alegem pana la urma? O viata "usoara" in umbra vreounui bosorog milionar cu riscul de a fi inlocuita, mai devreme sau mai tarziu, sau o viata normala dar independenta si fara can-canuri?
 







33 comentarii:

florinash spunea...

chiar daca nu-s femeie,incerc sa fiu pt.2 minute si spun cu mintea de acum ca ash alege varianta a-2-a expusa de tine.bine,asta ar gandi si ar face o FEMEIE RESPONSABILA...

GraphisAdv spunea...

Orice casatorie poate fi fericita sau nefericita. Din pacate, dragostea nu este o garantie sigura a familiei fericite.

Traian spunea...

Fetelor, daca aveti norocul Augustei Dumitrascu,
luati un Lazarov si asta moare repede, v-ati scos!

Lumi RO spunea...

Ei, poate ca fetele se desteapta, si vor o viata usoara fara sa ofere prea multe.Trebuie sa ai stofa sa faci chestia asta, adica sa nu ai dragoste, sa nu te pierzi in ea. Si daca milionarul mai e si nu foarte bosorog, atunci au toate ingredientele pentru o viata roz. Daca nu, gasesc unul mai putin milionar, ii trantesc un plod, divorteaza, mai fac chestia asta o data de doua ori si gata vin banii! Evoluam, nu mai stam la cratita, stam la fitness!

minoki spunea...

Florinash, cate ar alege varianta a 2a?

minoki spunea...

GraphisAdv, eu nu m-am referit la dragoste. Ei poate s-or fi iubit in felul lor. Cine stie? Eu m-am referit mai mult la faptul ca Monica Columebanu a fost o perioada etalonul femeii de succes. Nimeni nu s-a gandit atunci si la reversul medaliei.

minoki spunea...

Traiane, ce te faci daca nu moare, cum a patit doamna Columbeanu? De fapt eu la asta m-am referit in postare. La cele car nu au asa un noroc.

minoki spunea...

Lumi, asta saraca a ramas si fara plod si fara bani si cred ca viata ei nu va mai fi asa de roz ca inainte.

Traian spunea...

...Esti tu prea profunda...!

coolnewz spunea...

pai alea care acu 5 ani se visau Monica acum ... tot Monica se viseaza! Ti se pare ca ce i se intimpla ei acum un esec? Deloc! :)

aA spunea...

n-am urmarit stirile,dar nu pot sa cred ca s-a ales cu praful de pe toba. a intrat in casnicie fara nimic,banuiesc ca a plecat totusi mai bogata, deci pana la urma a meritat efortul, ca doar in directia asta a mers de la bun inceput.
cred ca toate fetele care ar avea ocazia ar alege prima varianta si se mai orienteaza pe parcurs ;)

Lumi RO spunea...

Minoki, daca nu are stofa in ea, nu stie cum sa stoarca $$$$ asta intra la categoria ratate, nu i-a intrat in cap ca fara mos ea e un nimic.

minoki spunea...

Traiane, oare? Chiar sunt?

minoki spunea...

Coolnewz, sa stai pe la usa barbatului, sa te rogi de el sa-ti vezi copilul si sa iti tremure chilotii ca te decade din drepturile de mama nu stiu daca e victorie.

minoki spunea...

Aa, toata lumea a interpretat partea materiala. Nici nu ma gandesc ca acum e la fel de saraca ca la inceput , si nici nu o vad pe Monica stand la rand sa-si puna viza la somaj,. Eu m-am referit la partea morala a acesti povesti.

Unknown spunea...

acum 5 ani eu si cu colegii discutam si ziceam ca asa ceva nu o sa mearga...

minoki spunea...

Toata lu,ea spunea ca nu o sa maerga, dar nimeni nu a anticipat felul in care se va termina.

Traian spunea...

Minoki, am zis profunda, nu adinca...

mishulake spunea...

Tristan&Isolda,Adam&Eva,Daphnis&Chloe,Romeo&Julieta,Paul&Francesca sau & Virginia, samd sunt povesti perimate. Deci !? Vorbim discutzii despre borfet.

mishulake spunea...

Wow ! Sa nu fiu inteles gresit, se pot vorbi discutii (!) nici o problema , dar...c'est la vie si ne miram .

minoki spunea...

Daaa stii vorba aia: C'est la vie toujour parchive et la famme toujour naive....

mishulake spunea...

He he he ! N-ash prea-sh crede-o p-aia cu la femme tujur naiv ! ca n-am date ! naiva, naiva da'tzi pune coliva!!!
Siii...n-am inteles, zici intr-un raspuns mai sus ca: "Eu m-am referit mai mult la faptul ca Monica Columebanu a fost o perioada etalonul femeii de succes."
Etalon !? Cand dreaq? Borfeta. Crezi c-a fost iubire? Iubirea se manifesta mai discret nu in reality show-uri. Ca cam (!) asa au inceput nabadaile iubirii IriMoni. Si vreau sa spun ca mediatizarea asta are un plan ,ceva, cred. Va fi bine. Si Bahmuteanca cu Prigoana s-au dezvortat de cateva ori. Dar vorb-aia punct ochit, punct lovit, discutam noi despre ei si nu i-am uitat,a?

minoki spunea...

Mishulake, parerea mea sincera : ea l-a iubit. Cine nu ar iubi un barbat care iti ofera pe tava o viata roz? Eu nu cred ca ea chiar inchidea ochii si isi tragea patura pe cap de cate ori faceau amor sau ca se consola doar cu gandul ca a doua zi contul ei se va mai mari cu cateva sute sau mii de euro. Numai ca la un momentdat fata a inceput sa mai cunoasca si alta lumea, a observat ca sunt barbati si mai tineri si bogati interesati de ea, ca o viata la conac asteptand barbatul acasa cu farfuria calda de ciorba nu e o viata pentru ea.Ca nu e chiar asa interesanta o viata inconjurata de bosorogi sau sa mergi cu moshu la club nu e chiar asa de cool. Si sa nu neglijam ca nici bosorogul nu a fost usa de biserica.
Eu nu sunt avocata Monicai, a gresit acum plateste. Problema ei. Pe mine ma doare ca majoritatea fetelor se viseaza Monici Columbenie sau Colombine pe la curtea vreunui milionar uitand ca pretul "celebritatii"se plateste greu cateodata.
Sunt curioasa cum se va termina sau mai degraba CAND se va termina poveste lui Ilie Nastase si aia....ca am uitat cum o cheama.

adriana spunea...

Divortul scoate ce e mai urat din oameni asa ca daca va trece prin cap sa faceti pasul ganditi-va cat sunteti de tari si de pregatiti sa vedeti ceea ce nu credeati ca veti vedea la tovarasul vostru de vaiata.

minoki spunea...

Adriana, ai dreptate. Am avut si eu ocazia sa vad in real life cateva scene din astea de viata urate de tot. Dar nici nu poti trai o viata langa cel cu care simti ca nu mai ai nimic in comun, sau, si mai rau, o viata de cosmar langa o persoana care te agreseaza fizic sau verbal.

Dan spunea...

Nu c-as fi bosorog sau milionar, da' fata din poza esti tu sau sora ta?

minoki spunea...

Dane , eu am 43 de ani si sora mea 50. Care crezi ca este fata din poza?

Dan spunea...

Acuma-i clar, tu când erai blonda!

andreiraduM spunea...

:)
Uite cum s-a infiripat un virus nou "columbenita"!
Atentie pitipoancelor, virusul este in plina ascensiune si dauneaza grav sanatatii financiare.

Pitipoanca Monica merita tot ceea ce i se intampla. Poate ca ar merita si mai mult.
Nu poti sa te joci de-a cenusareasa si-apoi sa ai pretentia ca esti printesa si bobul de mazare.
Omul acela (cum il numit bosorog) i-a pus "lumea la picioare", a lasat-o sa faca ce vrea "muschii" ei, insa ea nu a stiut unde este limita.
Acum o va cunoaste.
Cred ca va ajunge sa-si expuna silicoanele prin america pentru cativa dolarei.
oricum de fica-sa nu-i pasa, de vreme ce a fost in stare sa o ia cu ea peste ocean, si sa o rupa de tot ceea ce avea aici.
Imi place si mai tare ce face protectia copilului.
In loc sa se ocupe de copii care traiesc in familii de betivani, familii sarace ce nu au ce sa le dea sa manance, se ocupa de copilul care are mult prea multe si diverse!

Andreea Toma spunea...

E trist ca astfel de personaje devin modele de viata dupa care mintile mai slabe ajung sa se ghideze. Promovarea lor este de asemenea condamnabila.

minoki spunea...

Andreea asa este. Un trist adevar contemporan in fata caruia nu putem decat sa stam si sa privim neputinciosi.

Ana Maria Ciolacu spunea...

Cat adevar, ce situatii deplorabile...Felicitari pt blog, imi place cum scrii! O saptamana minunata iti doresc.

minoki spunea...

Ana Maria multumesc de vizita. Te mai astept. Sa ai o zi frumoasa!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu