sâmbătă, 26 martie 2011

Matematica distractiva. Sau nu?

Dragii mei, mi-am amintit azi, vazand pe strada niste tigani, ca, nu cu mult timp in urma, am fost la cineva in vizita, in afara Iasului, langa un sat de tigani. Unul din satele acelea pline de palate cu turnulete care mai de care mai "sclipicioase" si mai trase in aur.
Si, bineinteles, cum sunt eu mereu insetata de cunoastere, mi-a inflorit in minte urmatoarea intrebare: fratii mei, de unde au tiganii bani? Ca din cersit, chiar si in straintate,nu cred ca se fac castele cu tone de aur pe ele. 

Asa ca pentru a rezolva acest mister am postat mai jos cateva poze si o problema de matematica.
Deci: ia priviti aceasta poza!  


Cred ca pana si Bill Gates si-ar musca buzele de invidie daca ar vedea asa mandrete de palat. Singura consloare pentru sarmanul Gates ar fi ca el are buda in casa si nu ar face "poop" in fundul gradinii, cum fac astia de baga milioane de euro in palate da' nu isi fac WC-ul in casa (ca se spurca), ci se  usureaza in fundu' curtii. Poate imi explica si mie cineva, de unde a avut, de exemplu, acest individ bani pentru aceasta constructie? Ca sa nu mai vorbim de dotarile dinauntru care se ridica lejer la cateva sute mii de euro, daca nu mai mult, si la masinile din curte cate una, doua de "gospodarie". Si dupa ce ati facut calculele la aceasta casa, inmultiti cu cate case are un sat, si apoi cu cate sate sunt impanzite teritoriul Romaniei si poate imi da si mie cineva o suma....asaaaa...aproximativa, ca doar nu o sa ne punem acum la virgula la cate zerouri ies din socoteala asta.

Mai departe:
Ia sa privim la acest nene de mai jos!


Sau la domnul de si mai jos:


Si acum sa-mi spuna cineva cam cate kg de aur au acesti doi domni la un loc si cam cat ar valora ? Dupa asta inmultiti cam cu cati tigani sunt in Romania (puteti sa-i adaugati si pe cei din afara ca doar tot ai nostri sunt) si, dupa ce ati facut calculul, adunati cu suma caselor si acareturilor de mai sus si imi spuneti ce suma v-a dat. Ca eu oricat as socoti, tot cu prea multe zerouri im da. 

Si la urma, daca s-ar gasi un cunoscator sa ma lumineze si pe mine, sa-mi spuna de unde provin banii..... pentru ca din cersit parca nu prea iese, daca stau si socotesc ,pentru ca strainii nici salarii intregi daca le-ar dona la cersetori parca tot mai trebuie sa completam. Din camatarie? Parca tot mai trebuie. Din prostitutie? Neee, tot mai trebuie.
Eu inca mai sper ca va aparea cineva care va dezlega misterul.
Pana atunci...numai de bine, ca de rau e plina lumea!

40 comentarii:

Anonim spunea...

Parca ce mai conteaza cand intr-un final..... Desi aur imi place si mie. MULT AUR...!!!

minoki spunea...

Da' tu ai o dominanta cu aurul.

Lumi RO spunea...

Minoki, ca acel sat sunt multe in RO. Tiganii au falimentat bancile, combunatele, au ajuns si la minele de aur, si peste tot. Asa au facut bani, din furat! Sa ii vezi c ecandelabre au si ce scari interioare, si nu stiu cate garaje pline cu masini, si au mocheta in garaj, si casele sunt pe dinafara cu marmura, si in jurul copacilor au tot marmura, nu pietroaie ca noi ... DIN FURAT!

minoki spunea...

Lumi , nu stiu ce sa zic, cat ar trebui sa furi sa ajungi la sute de milioane de euro investiti in paletele si aurul lor.Si cred ca sumele sunt cu mult mai mari.

Cleo spunea...

din furat (nu din buzunare) , retele de hoti, retele de prostitutie, retele cu cersetori...si din cand in cand niscavai trafic....ca tot omul, cu una, cu alta.
Numai unii tigani au asa, cei mai multi n-au. Cei mici ,ii "intretin" pe astia mari.
plus ca nu platesc taxe, nu dau bani pe prostii cum ar fi autorizatii, curent, apa, canalizare...

Escu spunea...

din orice. majoritatea caselor astora sunt facute in perioada de dupa revolutie pana in anul 2000. multi tigani "faceau" germania/olanda/austria etc.

minoki spunea...

Sophie,nu cred ca m-a convins cineva pana acum.

minoki spunea...

Escu, eu credca daca facem un total depasim PIB-ul Romaniei.

.✿*E LENA*✿. spunea...

Impozantă casa..și ca aceasta sunt multe...
O duminică frumoasă!
Te pup..

florentin spunea...

:)) ai uitat ceva : nu platesc impozite,nu platesc lumina ,apa etc....si unii au si ajutor social de la primarie ,ca deh. la o adica is bune voturile lor ca-s multi...

minoki spunea...

Elena , tocmai asta spuneam si eu. Dar de unde banii?

minoki spunea...

Florentin nu am uitat dar banii de care spui tu din impozitele neplatite pe un an si ajutorul social pe un an ar merge la o nunta . Ca invitat.

florinash spunea...

de unde au,de unde n-au acesti bani,cert e ca nu-s facutzi cinstit.cit despre megalomania asta afishata,le este specific.in schimb,sunt certatzi cu apa si sapunul.ce este pacat si imi pare rau,ca ne cam ''incaleca'' si ''NOI''stam nepasatori.o duminica linistita si HAI PRIMAVARA,mult asteptata....!!!

Traian spunea...

Minoki, daca stii, spune tu, nu ne mai fierbe...
PS.ai idee cate salbe si"cocosei" a innapoiat BNR?

Lumi RO spunea...

Minoki, DIN FURAT, un cadelabru la ei in acasa are peste 100 de becuri, energia pe luna acum mai bine de 10-12 ani ajungea la sume fabuloase. Plateau, ce crezi? Si cine era cu mana intinsa la ajutorul social? Tot ei, coborau din mercedes si cereau ajutor? Si cine era femeie in casa la ei? Romanca, ea era.Minoki, nu ma mai porni ca cu astia nu ma mai opresti.

Costin Comba spunea...

@ florinash : pai de unde sa aiba, vezi Bercea Mondial' , din furaciuni si hotie, din trafic de femei, droguri, arme, etc.
Anul tercut am fost la o filmare in satul lui Boc, si am vazut pe acolo cateva palate din astea, care aveau in varf sigla de la Mercedes.

minoki spunea...

Traiane ,eu am scris aceasta postare tocmai pentru ca nu am habar. iar in capul meu se invarte o suma prea mare care nu prea iese din furat si cersit.

minoki spunea...

Florinash , asa este , ne rad in fata. Eu am inceput o afacer si am falimentat in 7 luni, pentru ca e criza, pentru ca statul are grija sa te impoziteze cu taxe si dari astfel incat falimentezi inainte de vreme, pentru ca oamenii efectiv nu mai au bnai nici macar de un ceai , iar astia ne rad in fata batandu-si joc de tot.

minoki spunea...

Lumi ai dreptate si eu sunt la fel. daca ma pornesti nu ma mai opresc, numai ca cine ne aude?

minoki spunea...

Costin, poate asta au contract de reclama cu Mercedez Benz, mai stii?

Cristi spunea...

Evaziune fiscala, droguri, trafic de persoane...Din cersit totusi fac multi bani pt. ca au retele bine organizate.

minoki spunea...

Mai Crsiti, vad ca toata lumea spune asta. Poate asa o fi...

florinash spunea...

asta e chiar buna costine.auzi,sigla MERCEDES.daca stau bine si ma gindesc,chiar nu ma mir.stii ce,ashspune eu mai multe despre ei,dar ma abtzin,pt.ca respect prea mult acest blog frumos si inteligent construit!!!

Sorin spunea...

Te uiti la cate unii si te minunezi de unde au,nu ii duce mintea sa lege o fraza si totusi poate nu acelea pe care le stim noi sunt regulile dupa care te inavutesti . Nu cred ca vom intelege vreodata cum fac banii astia cum fac de se imbogatesc in orice conditii dar nici nu cred ca vom avea vreodata ce invata de la ei ,chiar daca eficienta ii caracterizeaza din punctul asta de vedere.

minoki spunea...

SoriN, esti prima persoana care gandeste ca mine,care m-a inteles de fapt ce am vrut sa spun iar, vis a vis de eficienta, la asta nu m-am gandit.

Cristi spunea...

As mai adauga ca numai in Romania, cred ca se intampla asa ceva. In Occident, Fiscul nu te iarta. La fel si in S.U.A. !!!

minoki spunea...

Hai ca aici chiar m-ai facut sa rad. Da' unde te trezesti, Cristi? Pana o fi corect Fiscul in Romania mai curge multa apa pe Dunare.

georgiana spunea...

din furat, clar!
dă-le-n colo de palate, că-s de un prost gust fără margini!! Ai fo la Ciurea, deci :)
Eu una, prefer aparatamentul meu de 40mp decţt aşa nişte orori :)))

minoki spunea...

Georgiano,fata sa vede ca esti de -a mea. Da, la Ciure am am fost, adica mai pe la Lunca Cetatuii, dar pe acolo am trecut. Da' ce zici si de Pacuret? Ia pune tu satele astea numai si fa socoata sa vezi cam cat iese.

Lillee spunea...

Cum de unde? Din munca "cinstita", normal. :))

Unknown spunea...

tot legat de matematica....unii dintre ei nu cred ca stiu nici sa-si numere turnuletele dar le au....

minoki spunea...

Lillee si Mihai, imi pare rau dar tot nu am aflat de unde. Si nici nu cred ca voi afla vreodata.

Alexandru spunea...

Tristă realitate! Dar este o mare realitate! Iar culmea tupeului şi obrăzniciei, tot ei se plâng de discriminare. Atâta vreme cât statul de drept nu este deloc...drept, iar legea funcţionează(se aplică) în n feluri, după interese, nimeni nu se va lua de aceşti indivizi care ne sfidează cu opulenţa lor! Şi tot ei (proşti, da' mulţi) au şi un cuvânt greu la alegeri, unde votează in corpore, nu ca românii! Numai din impozite strânse de la "minoritari" şi nu se mai tăiau salariile!

minoki spunea...

Apoi , Alexandru fa si tu o propunere la guvern sa ia impozite de la tigani. Cred ca in cateva luni iesim din criza daca ii impoziteaza intr-un fel sau altul pe astia.

Faythe spunea...

the building has some interest & lots of ugly. money wise I say come from lots of corruption. like everywhere. as long as they do not have to pay tax it will never be share alike. and always there is people who are also being hurt by the corruption & the evil ways any money is raised to pay fr this 'castle' if that is what they want to call it. sad :(

Alexandru spunea...

Dragă Minoki, s-a "rezolvat"! Am deschis fereastra şi am strigat noua mea propunere. M-au urmărit cu atenţie vreo doi moşnegi care clătinau din cap, crezând că-s beat şi câţiva maidanezi pripăşiţi pe lângă bloc, care credeau că le arunc ceva de mâncare.
Ori că propui ceva la guvern, ori că "propui" pe fereastră, către nicăieri, tot aia e! Nu te ascultă nimeni! Pe mine da!
M-au ascultat...căţeii! :-)

Anonim spunea...

Minoki, ce afacere ai "inceput si sfirsti in 7 luni", daca imi permiti sa intreb?

Privind retrospectiv, ce crezi ca ti-a lipsit? capital suficient, clienti, sau o idee de afacere mai buna...
Criza e pe duca, deci daca doar criza a fost problema, atunci ai putea sa o iei de la capat;

" ce nu ne omoara, ne face mai puternici"

minoki spunea...

Anonim, daca privesc retrospectiv cred ca din toate cate un pic, m-au "ajutat " sa termin afacera in 7 luni. Dar daca tu spui ca criza e pe duca e clar ca nu traiesti in Romania. Chiar, de unde esti?

Anonim spunea...

E adevarat, nu traiesc in romania ci pe alte indepartate meleaguri :), dar daca criza e pe duca in occident, atunci vremurile se vor redresa si in romania; si atunci, nu-i bine sa fii pregatita si cu lectia invatata (desigur daca afacerea are potential) dinainte?
O analiza atenta si obiectiva, gindire pozitiva si lucrurile se pot lua de la capat! Desigur,vorbesc teoretic - nu mi-ai spus ce obiect de activitate ai avut :).
Daca ai nevoie de o parere pragmatica "dinafara problemei", just ask :) Ai fi surprinsa sa vrezi cite idei bune ies din brainstorming, in general :)

minoki spunea...

Draga Anonim (mi-ar fi placut sa stiu cum te cheama), banuiesc ca esti barbat dupa cum combati. Nu pun nicio secunda la indoiala ca ai idei bune, si ca esti si un bun om de afaceri. prblema este ca eu nu mai am bani sa deschid alta afacere in momentul de fata. Ce am avut eu a fost cu produse naturiste. Suplimente naturale , pastilute, ceaiuri tincturi, etc.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu