sâmbătă, 5 martie 2011

Romanii au talent

 Tocmai ce am terminat de vazut in reluare emisiunea "Romanii au talent". Am o inima plina de bucurie pentru ca, trecand peste scenele penibile asigurate de niste persoane, cu o putere de discernamant ce ar putea fi lesne pusa la indoiala, am vazut si si oameni simpli cu adevarat talentati, care au reusit sa ma faca sa cred ca totusi nu suntem numai un popor de drogati, escroci si nesimiti.

Nu ma dau in vant dupa genul hip-hop dar baiatul de 18 ani care a cantat aseara  chiar m-a facut sa plang. Am fost impresionata de povestea lui, povestea unui baiat ramas orfan la o varsta cand, altii sunt plini de teribilism si isi injecteaza droguri in vene, el compune muzica.
Nu mi-am inchipuit in viata mea ca un barbat, care a studiat medicina, poate canta muzica de opera atat de frumos.
 Am mai vazut o fetita de 13 ani care a avut un numar de gimnastica ritmica si contorsionism deosebit si, ca ei, am mai vazut oameni care au venit acolo doar ca sa se simta bine, desi stiau ca nu sunt inzestrati cu cine stie ce talent, doar prin atitudinea lor pozitiva ne-au umplut inimile de bucurie.
Desi am auzit ca, spre deosebire de alte tari, emisiunea din Romania este destul de slabuta, eu chiar m-am bucurat ca mai vad si semeni de ai mei care fac lucruri deosebite.

Poate daca mass media ar mai renunta la pseudovedetele care se remarca doar prin decolteuri, tzatze mari si prostie pe masura, daca am auzi mai des in presa ca sunt si oameni care au talent si in alte domenii decat la furat, daca am vedea mai des si oameni care au reusit in viata, si in general, daca presa ar avea o atitudine mai pozitiva, sunt convinsa ca s-ar misca ceva si in tara asta in sensul bun.
Aseara chiar am fost emotioanata si, dupa mult timp parca m-am simit bine ca sunt romanca.
 Inseamna ca mai avem si oameni de valoare aici in Romania. Bravo lor!

23 comentarii:

tetris spunea...

Sunt multi oameni de valoare, cu bun simt si inteligenti, dar nu sunt mediatizati, din pacate. Emisiunea aceasta mi se pare deosebita tocami pentru ca da o sansa oamenilor obisnuiti sa fie remarcati.
Baiatul cu hip-hop ne-a impreisonat si pe noi, pare a fi un pusti deosebit

Cleo spunea...

am vazut si eu pentru prima oara aceasta emisiune. se pare ca jumatate de romanie e sarita de pe fix, iar cealalta jumatate e talentata.
dar nici pe departe 'popor de drogati, escroci si nesimiti'. mie mi se pare mai nasol de atat sa fii bulgar :))

Anonim spunea...

corect! dar habar n-am cum ar putea renunta mass media la adunatura de acolo care ajunge sus doar daca nu le strange varsta si stiu prin patul cui sa treaca si cand . :( chiar ma uitam la o chestie in televiziunea nemteasca; poti vedea o gramada de prezentatoare trecute bine de varsta a doua . hmmm!

minoki spunea...

Tetris din pacate asa este. Am uitat sa spun in postare despre cele doua fete de saptamana trecuta, Cristina si Alina. Cristina a fost concurenta la o editie la Megsatar, dar se pare ca pe ea nu aa recomandat-o fizicul. Cand a plecat din concurs am plans pentru ca a fost nedreptatita . Ce sa-i faci? Asa e in Romania .

Traian spunea...

De gustibus non disputandum...

minoki spunea...

Ei...Alm, nici chiar asa. Mai este o treime care sta acasa cuminte si se uita la TV. Cum e sa fii bulgar chiar nu am habar. Nu am avut si nu am nicio tangenta cu fratii de peste Dunare.

minoki spunea...

Scuze! Am vrut sa scriu Sophie. Iertare!!!

minoki spunea...

Alm asa cum exista emisiunea asta asa si presa ar putea cauta talente veritabile si ar putea scrie despre ele. Stirile din sport sunt in proportie de 90% fotbal si mai nou chiar si in stirile din fotbal au inceput asa aapara pitipoancele care se dau in barci cu fotbalistii. de parca ei cu asta s-ar remarca in fotbal. Cristea pentru ca i-a tras-o lui Bianca Dragusanu, ma intelegi...

minoki spunea...

Traiane, daca spui tu....asa sa fie!

Traian spunea...

Draga Minodora, Cristea si-a facut mare pomana cu Bianca, prea-si dadeau toti coate in legatura cu
"relatia" ei cu Bote...

minoki spunea...

Draga Traian,chiar nu ma interseaza cine si cui i-a fcaut pomana. Apoi daca ma uit la stiri din fotbal vreau sa vad fotbal. Nu rubrica de matrimoniale la fotbalisti.

Traian spunea...

Ce esti asa nervoasa, te-a suparat faptul ca nu avem aceleasi gusturi in materie de tv ? Scuze!

Lumi RO spunea...

Minoki, peste tot pe unde exista aceasta emisiune, sunt si nebuni care apar, si unii chiar trec in faze urmatoare, doar pentru a atrage audienta. Cauta pe net America got talent si ai sa vezi multi nebuni si acolo. Vorba unui prieten al meu din RO : si cand te gandesti ca toti acesti nebuni au drept de vot ...

minoki spunea...

Traine, nicidecum. Traim intr-o tara libera si fiecare are dreptul sa se uite si sa comenteze la tot ceea ce ii place, sau nu. Eu nu eram nervoasa pe tine (tocmai pe tine, cel mai fidel citior al meu!) eu sunt suparata pe faptul ca altii ne-au luat de prosti si noi admitem in continuare sa o facem pe-a prostii pentru altii.

minoki spunea...

Lumi, stiam de emisiunea din America. Am vazut de vreo cteva ori la Oprah, dar eu ma refeream la cei talentati, nu la nebuni. Ca de nebuni e plina lumea. Stiam asta. Eu m-am bucurat ca o persoana ce sunt, din marea masa cu creierele spalate si apretate de presa, ca mai vad si oameni cu gandire pozitiva, ca mai vad oameni cu adevarat talentati care au aparut pe scena si au facut ceva cu talent.

Traian spunea...

Hai ca m-am linistit, ca intrasem la idei...
PS.-mai misto poza de avatar decit cea din facebook !

Se-cret spunea...

prin părțile mele nu se vede.Imaginea Romanie este Protv internațional.Aeasta,după părerea mea,nu face un servici bun României.Dar cui îi pasă de părerea mea!!!

minoki spunea...

Traiane, crezi tu ca poza conteaza? Eu ma gandesc tot timpul la ce e dincolo de poza...Si oricum in poza de la avatar eram mai tanara cu 3 ani!

minoki spunea...

S-cret eu spun mereu ca orice parere conteaza ,buna sau rea.

FLORINASH spunea...

din niste motive bine intemeiate,n-am vazut toata emisiunea ROMANII AU TALENT.stiu formatul emisiunii si chiar imi place.tare ash vrea ca cei ''3 profesori de la catedra''sa-si mentzina verticalitatea si sa promoveze adevaratele talente,NU ALTCEVA...imi mentzin,sau incerc sa-mi mentzin si eu optimismul,ca nu ne-am dus la vale chiar de tot si ca,inca mai avem valori,talente care au ceva de spus si aratat pozitiv.

minoki spunea...

Florinash mare adevar ai grait. Si totusi pacar canu ai vazut emisiunea toata(banuiesc ca a fost meci!)parca a fost cea mai emotionanta si amuzanta in acelasi timp din toate difuzate pana acum.

Adriana spunea...

Subscriu. Daca si baiatul meu urmareste aceasta emisiune, inseamna ca merita!Mentionez faptul ca nu ne-am mai uitat la o emisiune impreuna de 10 ani!

minoki spunea...

Ei, bravo! Uite o emisiune care si uneste familii! Ma bucur pentru voi!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu