luni, 9 mai 2011

Daca as fi zana televiziunilor

Vorbeam aseara cu sora mea:
- Daca as avea o super putere, imi spune ea, foarte ofuscata, prima persoana pe care as da-o afara din televiziune ar fi Corina Chiriac.
- De ce, o intreb eu nedumerita, nestiind ce are cu biata femeie.
- E anosta, fara sare si piper . Nu are ce cauta in televiziune. Si se mai si imbraca aiurea.

As vrea sa ii iau apararea bietei femei, sa-i spun sora-mi ca poate castiga si ea o paine la batranete, dar, ajung pe postul unde prezinta o emisiune prafuita de vreo cativa ani, si nu pot decat sa fiu de acord cu sora mea.
-Da, ai dreptate, ii spun si tot atunci un gand imi rasare in minte: ce-ar fi, daca intr-o zi as fi zana televiziunilor, astfel incat sa pot face sa dispara cine vreau eu din programele TV? Oare cine ar fi acela? Imi vin in minte o gramada de nume, dar nu pot sa-i fac pe toti sa dispara, pentru ca ar ramane televiziunile goale si, muritorii de rand, cu ce si-ar mai satisface nevoile, aproape morbide, de senzational?

Pana la urma ma opresc din lunga-mi lista, la lehaitorul suprem, si anume, Mircea Badea . De fapt, eu nu l-as da afara, ci, cu bagheta magica, i-as schimba profilul emisiunii. Uite asa: Ping! Sa-i transform emisiunea unde sta si da din gura cu un limbaj execrabil, facand-o pe-a grozavul, intr-o emisiune pentru copii. Cred ca, daca s-ar scalambai pe micul ecran, dar cu gura inchisa, ar fi idolul celor mici. Celor cu varste cuprinse intre 0-5 ani.

Apoi ...ce sa mai spun...lista mea e lunga dar va las si voua bagheta mea magica sa atingeti pe cine vreti voi. Pueti sa-i faceti sa dispara sau sa-i transformati in ce vreti voi. 
Ce spuneti? Eu cu sora mea am dat startul. Continuarea o faceti voi!

26 comentarii:

Escu spunea...

sunt 2 caţe pe antena 3.. dana grecu si gabi firea. sunt rele si urate amandoua..

minoki spunea...

Nu sti despre ce vrobesti, paote dai niste detalii. Dar te cred pe cuvant.

Invizibilul spunea...

Te banuiesc ca ai votat cu basescu. :))

Claudiu Sofrone spunea...

Sunt multe de spus si de comentat, in ceea ce priveste televizunile, prezentatorii si emisiunile promovate. Dar, DIN PACATE (si-o spun cu o imensa durere), asta vrea publicul majoritar, asta li se ofera. Ce sa facem, daca asta e tot un efect al marii GLOBALIZARI? Doar sa nu ne uitam si atat. Telecomanda este la noi in mana, si tot la noi sta puterea de a nu le privi atat emisiunile, cat si prezentatorii.
Sincer, sunt multe de comentat, chiar un roman intreg de scris. A nu se intelege vreo frustrare, sau vreo alta prostie. Ci, doar nemultumire.
Multa bafta!

minoki spunea...

Invizibilule, pe mine nu ma enerveaza ca il musca pe Basescu. Pe mine ma enerveaza stilul lui de circar, si ca de mult ori o ia pe alaturi cu drumul.Si faptul ca se da el Gica de la scularie, mai tot timpul, si cred ca in relitate daca stranuti asupra lui cade in fund.

minoki spunea...

SuidualC ai mare drpetate. Eu , una am o mare problema cu televiziunea in ultima vreme. De ce? Pentru ca inainte vreme nu ma uitam la TV mai deloc si eram mult mai linistita iar acum perntru ca iubitul meu se uita mult la tv, automat ma uit si eu si efectele se vad.

florinash spunea...

tare as vrea sa nu-l mai vad pe FLORIN CONDURATEANU.''SEFUL PAPADIILOR''CUM ISHI SPUNE EL. are emisiuni naturiste.omul nu-i fraier,dar are o voce....un timbru,foarte enervant!

minoki spunea...

Florinash, bagheta e la tine. Ping, si gata. A amutit si Florin Condurateanu. Isi va prezenta emisiunea in limbaj mimico-gestual.

Dan spunea...

Zâna surprizelor, Andreea nustiucum Banica!

Unknown spunea...

eu cred ca as da pe mai multi afara de pe acolo....prima data cred ca pe bianca dragusanu....

Lumi RO spunea...

Eu zic pas la aceasta, nu ma bag.

minoki spunea...

Dane, Andreea Nustiucum banica nu mai aper demult. Sau poate apare si nu stiu eu? Neeee, nu cred. Asa ca mai ai dreptul la o atingere!

minoki spunea...

Miahi , mare dreptate ai! na ca fac si versuri. Numai ca aleia eu i-as da un branci! Si ei si colegei ei, care de cand e la acel show arata ca o prostituata ieftina.

minoki spunea...

Lumi poti fi zana televiziunilor si din SUA, asa nu rata ocazia!

Miha spunea...

Cum sa cada Mircea-n fund mey? El cade intotdeauna in spagat! :)))

aA spunea...

m-ai prins pe dinafara cu subiectul asta, cert e ca nu sunt profesionisti, asa ca se pot vedea doar caricaturi de emisiuni. eu i-as sterge complet! :D

Nati spunea...

Minoki, oricine poate devenit zina (sau zinul :))) televizorului, are si o bagheta magica la indemina: telecomanda :)) inchizi tv-ul si ai scapat de toate persoanele enervante de acolo. Sau mai poti folosi bagheta pentru a schimba canalul pe discovery sau national geographic, macar afli lucruri interesante si utile.
Parerea mea. :)

Mirela spunea...

Minoki, eu am cativa mult mai rai in capul listei. Toate fufele si cretinii, obscenii, agramatii, lingaii, barfitorii... Astia doi macar vorbesc corect limba romana si tot e ceva. Dar e haios scris postul, esti comica si asta conteaza! :)

Traian spunea...

1.Spui de doua ori "biata femeie" la adresa C.C., ai vrea tu sa fii o biata femeie ca ea, material vorbind...
2.Inainte vreme, nu te uitai la tv, dar de cind cu iubitul...Ei vezi, aici trebuie sa schimbi cite ceva!
On topic, as schimba tot catzele lui Escu.

minoki spunea...

Miho, in spagat, in ce vrea el numai in afara televiziunii.

minoki spunea...

aA, eu ma asteptam la nume. Toata lumea vorbeste la modul general. Iar pe toti, am zis canu se poate ca raman teveurile goale. Si oricum ar veni altii din urma...la fel.

minoki spunea...

Nati sa stii ca ma uit pe Discovery si pe NG si pe Travel, dar acolo ma confrunt cu alta problema. Vad reluari si chiar sa vad o emisiune de cateva ori nu ma interseaza.

minoki spunea...

Traiane, am spus in gluma de C.C. ca e "biata". Ei acu doar nu ai vrea sa-mi schimb iubitul! Prefer sa ma uit in continuare la TV.

minoki spunea...

Mirela,nume! Vreau nume!

Lillee spunea...

Cred ca n-as sta la discutii si as da delete la tot folderul. Sau probabil nu mi-as bate capul deloc cu treaba asta, nu m-as implica.
Asa sunt de fel, daca nu ma intereseaza, nu ma implic, nu ma doare capul.
Ma uit extrem de rar la tv ( asa am fost inca din copilarie ) iar cand o fac, ma uit la un film sau pe postul meu preferat History channel. As putea trai super bine fara un televizor in casa. Nici nu stiu de l-am luat. Ah, ba da, sa ne jucam la jocuri pe tv :))

Dar deh...cu anumite chestii sunt si eu la curent, le auzi/vezi vrei nu vrei. Si ca sa-ti fac pe plac, iti imprumut bagheta si fac asa:
- delete tuturor telenovelelor romanesti, in special state sau cum s-o numi.
- delete "neata cu razvan si dani" de pe antena 1
- delete posturilor taraf si otv
- delete Dragusanu, Crudu
- delete next top models cu Botezatu
- delete dansez pentru tine cu Stefan Banica cu tot ( l-as pastra doar pentru muzica lui, atat )
- delete emisiunilor in genul: fata lui tata, iubire interzisa, prostiilor astora de 2 lei care ma fac sa vomit. Actorie proasta, dar ce zic eu proasta... e o lauda pentru ele.

Lista ar putea continua dar nu-mi mai vin in minte...

minoki spunea...

Lillee, eu am zis o persoana, tu ai dat delete la toate emisiunile. Rea mai esti, fata! Ei si acum ca nu mai sunt emisiuni la teveu ce se face publicul privitor? Ne-ai lasat doar cu "Parte de carte"si emisiunile religioase. Da' e frumos asa?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu