miercuri, 29 iunie 2011

Adio, sange si topoare!

Dragii mei, iata ca dupa o perioada de absenta destul de lunga, revin cu o veste buna pentru unii si destul de ingrijoratoare pentru altii. Pe mine nu poate decat sa ma bucure si  incep sa cred ca poate suntem pe drumul bun? Pana una alta va invit sa cititi ce am primit ieri pe mail:


"În mod concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să completeze articolul 17 din Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, care prevede că "În intervalul orar 6.00 - 22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producţiile audiovizuale de ficţiune, care conţin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte".
În plus, CNA a decis să adauge un alineat nou la acest articol, prin care posturile de televiziune nu mai pot difuza imagini de la locul tragediilor precum sinuciderile, crimele şi mutilările, dar nici imagini prin care este prezentată suferinţa familiilor victimelor."Restul articolului il puteti gasi aici.

Eu, una, nu pot decat sa ma bucur pentru ca, in ultima vreme, toate televiziunile prea incepusera sa se bata pe stiri cu sinucideri, care mai de care mai oripilante, si mai ales, cele mai multe, in randul tinerilor, de parca incepusera sa capete un aer de invitatie la a experimenta astfel de actiuni. 

Pentru cei care isi incep ziua savurand stirile de dimineata cu sange si topoare impartite prin batai, prin nu stiu care sat uitat de lume, de sange siroind pe asfalt intr-un accident rutier pe nu stiu care sosea, de sinucideri si de alte asemenea  monstruozitati, le urez ca, de acum, diminetile lor sa inceapa cu informatii cat mai putin violente, si cine stie, chiar vom avea parte de stiri cu adevarat profesioniste.







32 comentarii:

Miha spunea...

Sa inteleg ca de-acu iti vei recapata linistea? :)))

Dan spunea...

Da' macar "Stirile de la ora 5" ar trebui sa mai spuna câte ceva despre ce babe au mai fost vio(lent)ate, ca sa stim si noi...

sarah spunea...

te rog mult sa nu te super pe mine dar mie nu mi se pare o lege atat de grozava.se intampla doar in Romania asa ceva .CNA va face noi abuzuri,niste domni grasi isi vor mai rotunji averile si doar atat.consider ca daca o emisiune nu-mi place nu ma obliga nimeni sa ma uit la ea.atunci la ce e buna o lege de genul asta.televiziunile nu pun oamenii sa se sinucida ci doar prezinta niste cazuri.este stric parerea mea persoanala,legea nu era necesara si are alte interese decat protectia telespectatorului.inca o data te rog sa nu te superi,mi-am exprimat doar punctul de vedere.seara minunata iti doresc

minoki spunea...

Miha, mai am un pic. O sa public in zilele urmatoare despre asta.

minoki spunea...

Dane, nici macar "Stirile de la ora 5".Curatenie generala, si totala!

minoki spunea...

Sarah, in primul rand ma bucur ca te revad la mine pe blog. In al doilea rand o satfel de lege era imperios necesara. Nu este vorba numai de protectia telespectatorului adult cat pe cea a minorilor. Si chiar nu mai exista un post de televiziune din Romania care sa nu aibe un jurnal de stiri fara violenta.

Alina spunea...

Bine-ai revenit, Minoki! Cu vesti bune. Ma bucur si eu pentru cei care urmaresc stirile televiziunilor romanesti; poate vor avea in sfarsit ceva util si interesant de vazut.

minoki spunea...

Alinuto, bine te-am regasit! Si eu sper la fel.

.✿*E LENA*✿. spunea...

Bine ai revenit Minoki!
Cred că este o idee bună!
Îți doresc o seară excelentă!
Te îmbrățișez cu drag!

minoki spunea...

Elena, bine te-am regasit. Si eu spun ca este o idee buna si astept cu nerabdare sa fei pus ain practica.

Andrei Răduţu spunea...

Intai sa o vedem in aplicare si parerea mea o sa o auzi dupa ;)). Bine ai revenit ! O seara frumoasa !

A.C.M spunea...

si eu sunt de partea ta
parca de la ora 7(cand incep stirile) e deja mult prea mult sange..
:bd

minoki spunea...

Rappa, nu-mi strica bucuria! Pleeeeaaaseee!

minoki spunea...

Andreea, ai vazut ce a scris Rappa?

sarah spunea...

minoki sa fiu sincera nu m-am mai uitat la un post tv romanesc de ani verzi.nu pun la indoiala necesitatea legii ci modul in care va fi aplicata.pupicei

Traian spunea...

Hmm,ai aparut, in sfirsit...
On topic: daca se respecta, avem o lege buna, daca nu, nici o noutate.

Lillee spunea...

Opa, bine ai revenit. Abia te asteptam.
Despre articolul tau... as tinde sa subscriu la ce a zis rappa'ru, dar nu vreau sa-ti stric bucuria. Din partea mea faca ce or vrea. Da' vorba ta, parca prea mult insistau pe sange si violenta...

Lumi RO spunea...

Welcome back!

minoki spunea...

Sarah, mai bine ca nu te-si uitat.Si nic sa nu ai ocazia sa vezi!

minoki spunea...

Traiane, bine te-am gasit ! Dar si tu ai fost plecat in zari albastre. Unde ai fost si cu ce te-ai ocupat?

minoki spunea...

Lillee, bine te-am gasit. Eu cand am citit stirea am fost sigura ca in curand se va pune si in aplicare. Nu m-am gandit nicio clipa ca aceasta lege ar putea ramane uitata pe undeva si nepusa in aplicare.

minoki spunea...

Lumi, bine te-am regasit!

Sorin spunea...

Sărut mâna Minoki !

Bine ai revenit !

Despre legea respectivă : eu unul cred că este mult prea abuzivă şi destul de mult interpretabilă . Dacă ştirile zgârie privirea alegerea o facem noi apăsând pur şi simplu un buton. Nu cred că avem nevoie de minţi atât de luminate care să hotărască pentru noi . Asta-i cenzură ! Sunt altele mult mai şi ...de exemplu pe mine mă deranjează mai mult un divers ce iese-n faţă şi spune că avem creşteri economice minţind cu nerusinare decât o ştire cu un infractor banal ,mai mut deasemenea mă deranjează moni şi irinel sau pepe şi oana sau nuş ce alte bazaconii de emisiuni chipurile de divertisment cum ar fi cele în care-şi urmăresc nevestele sau copii contra părinţi etc , sunt o groază .... Nu că aş fi fan al acelor ştiri dar am de ales , nu trebuie să o facă altul pentru mine . Aşa a fost şi cu mult trâmbiţata lege a pornografiei , dar a contravenit altor concepţii şi s-a renunţat. Nicidecum cineva ne vrea binele , nu , este doar o altă modalitate de încasat ceva bani.Atâta tot !
Părerea mea !

georgiana spunea...

da, buna treaba. de s-ar ţine de ea! vom trăi şi vom vedea. chiar îs curioasă.
te pup, fată scumpă şi mă bucur c-am apărut la interval!

minoki spunea...

Sorin, bine te-am regasit ! De multe ori am auzit ca am posibilitatea sa aleg. Stiu ca pot alege alet posturi de televiziune. Dar as vrea , sa ma trezesc dimineata sau seara, dupa ce vin de la munca, sa fiu informata in mod preofesionist depsre ce se intampla in tara mea. As dori cand dau pe un jurnal de stiri sa nu vad din 10 stiri, 7 stiri despre violuri, abuzuri accidente sau mai cine stie ce atrocitati, si , mai ales toate filmate si relatate cu incrancenare.

minoki spunea...

Georgiano, te imbratisez cu drag ! Ce sa spun sa traim si sa vedem ce va fi. Eu zic ca va fi de bine.

Anonim spunea...

July 1st - Happy Canada Day !!! ( and my birthday !;))

minoki spunea...

Happy Birthday! Happy Canada's day!!!

Adina spunea...

eu de mult nu ma mai uit la stirile romanesti,mai bine ma uit la desene cu copii,cel putin sunt educative...chiar si ptr mine.De unde credeti ca am invatat eu toti dinozaurii?:))

Se-cret spunea...

MINOKI AI DREPTATE,PERFECTĂ DREPTATE!!!
ACEASTĂ LEGE AR FI TREBUIT SĂ FIE DEJA DEMULTĂ VREME ÎN CARTEA LEGILOR CE SUNT APLICATE ÎN ȚARĂ!

minoki spunea...

Mitinita, ma bucur pentru tine ca te poti lipsi de stiri. Iubitul meu se uita si automat ma uit si eu.

minoki spunea...

Se-cret, acum dupa ce m-a descurajat lumea pe aici ma tem ca ele nu vor fi puse in aplicare.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu