joi, 28 iulie 2011

Cosul de solidaritate

Guvernul a aprobat, miercuri, un program prin care va fi constituită o reţea de magazine, în întreaga ţară, în care alimentele de bază se vor găsi la pret de producător. Proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea “coşului de solidaritate” prevede acordarea lunar, contra cost, dar la “preţul cel mai scăzut posibil”, a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.


Dupa ce anul trecut  acelasi guvern, condus de acelasi premier, a incercat diminuarea pensiilor cu 15% , nereusind decat un "amarat"  de 5% pentru Fondul de Sanatate, acum, in prag de an electoral, iata, ca i-a lovit solidaritatea! Si cum poti sa iti arati  mai bine "grija" pentru semeni, decat manipuland o masa de oameni, care s-ar calca in picioare, chiar si pentru o bucata de paine mucegaita, numai pentru faptul ca are eticheta de economat? Ca, doar ...deh!...ce specie este mai amatoare de chilipiruri  decat pensionarul roman?

Parca ii si vad pe pensionarii nostri, care acum striga si balacaresc pe unde apuca cum "porcul de Basescu si cu nemernicul de Boc au dus tara de rapa!'', la anu', pe vremea asta, vor iesi cu cosul plin de "solidaritate" din economate. Si cu sufletele mai imbunate, parca i-ar vota, totusi, tot pe Basescu si pe Boc pentru ca "decat sa vina altii mai hoti, astia parca nu ar fi asa de rai".

Gretos, domnilor guvernanti! "Cosul" vostru, chiar si de "solidaritate", cum ii spuneti, ar trebui nitel dezinfectat si scos pentru ca va veni si ziua cand masele acestea  de pensionari amarati, pe care acum le manipulati cu succes, se va imputina, iar generatia ce va veni dupa ei poate nu va mai fi dispusa sa puna botul la "solidaritatea" voastra!







13 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Mare dreptate ai, dar cine vede , cine aude si ce se poate face?

minoki spunea...

Adela, ai dreptate. Vor mai trece zeci de ani pana ceva se va indreptata in tara asta. Daca...se va mai indrepta ceva...

Lumi RO spunea...

Vor aploca aceeasi tactica si la medicamente? Sau darile la stat?

Ninulescu spunea...

Ar fi bine sa dea si tigari si alcool, pensioanarii pe care ai cunosc eu prin vecini ar fi mult mai fericiti daca ar gasii asa ceva cu pret redus in loc de faina, zahar si ulei :))

Lillee spunea...

Este gretos, ai mare dreptate, dar din pacate aceasta strategie va prinde in randul pensionarilor creduli.

minoki spunea...

Lumi, ce importanta mai are unde si cum vor aplica? Este gretos ce fac!

minoki spunea...

Ninule, nu zi de doua ori. Poate se gaseste vreun guvernant blogger care imi citeste mie postarea si tie comentariul si ii dam idei!

minoki spunea...

Lillee, asa este si mai trist este ca asta se repeta de ani buni, si va mai merge si la urmatoarele alegeri!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Minoki vin alegerile și
trebuia să iasă cu ceva!
O seară frumoasă!

minoki spunea...

Elena, pot sa fie alegeri si fara mizerii din astea.

Unknown spunea...

Minoki nu prea ai dreptate când spui despre pensionari că sunt "o masa de oameni, care s-ar calca in picioare, chiar si pentru o bucata de paine mucegaita": Să nu uiţi că şi pensionarii îşi au demnitatea lor.
Dar, din păcate, există şi acea masă de oameni care întind mâna după orice, numai să fie pe gratis. Şi ăştia nu sunt neapărat doar pensionari. Îi găseşti şi printre şomeri, dar şi printre salariaţii cu venituri mici. Sunt oameni simpli, în general.
De asemenea să nu uiţi că printre pensionari marea majoritate nu renunţă la principiile lor politice, fie ele şi comuniste, şi aceştia nu se lasă duşi de vorbele Băseştilor, Ilieştilor, Bocilor sau mai ştiu eu cui. Cei care se duc după cum bate vântul nu sunt neapărat pensionari. Îi găseşti şi cu vârste de la 25 la 40 de ani.
Dar vom trăi şi vom vedea ce va mai fi. Votul majorităţii trebuie respectat indiferent că ne place au ba. Să sperăm că în viitor votul majorităţii nu va mai fi votul hoţilor.

minoki spunea...

Abbilbal
Categoria despre care am scris in postare este marea majoritate. Sunt si din cealalta categorie , de spui tu, dar acea sunt mai putini si vezi ca si pentru someri se prgateste ceva cu caracter electoral. Fii linistit ca de acum se cunosc toate scenariile. Va fi pentru toata lumea. Dar numai pe perioada campaniei!

Anonim spunea...

Mai rămâne să le dea şi cartelă, ca pe vremea răposatului şi ne întoarcem la celebra "raţie". A ajuns de pomină ţărişoara asta!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu