luni, 4 iulie 2011

Cucuteni 5000

Iata ca, dupa mai bine de 2 luni de cand ma strofoc sa ajung in parcul Copou, ieri am reusit , in sfarsit, sa ajung la targul "Cucuteni 5000", care se desfasoara in gradina Copou, din  "dulcele targ al Iesilor", de mai bine de 25 de ani. 


Normal, la acest targ, odinioara veneau mesterii olari din toata tara sa isi expuna produsele mestesugite chiar de mainile lor. De vreo cativa ani buni, insa, acest targ a inceput sa capete aer de balci, pentru ca incet, incet pe langa mesetsugarii de la Horezu, Cucuteni, Marginea, au inceput sa apara si tarabe cu produse cu iz oriental, din indepartata China, caciulite tricotate , insigne, brelocuri, palarii, produse cosmetice si multe altele care nu au nimic in comun cu targul olarilor.

Desi vremea nu a fost deloc prietenoasa, ca de obicei, lume a fost destula, incasarile pe masura, asa ca, pana la urma, toata lumea a fost multumita.








13 comentarii:

Anonim spunea...

:) merci pentru poze - nu pentru tirg cit pentru parcul Copou - amintiri de mult uitate :)

sincer, e o blasfemie ca se face comert ( chiar si cu oale) intr-un parc atit de incarcat de poezie...

J.

minoki spunea...

J., inainte nu era targ propriuzis, ci un fel de expozitie de ceramica, cu timpul s-a tranformat in targ, si cu timpul au mai aparut si altfel de comert. Dar sa ne consolam cu gandul ca tine numai 3 zile pe an. Promit ca o sa ies sa mai fac poze in Copou cand va fi liniste si vremea mai frumoasa.

Lumi RO spunea...

Imi amintesc de acest targ...frumos!

Se-cret spunea...

Două luni?!
Parcul Copou e chiar așa de departe de casa ta:D ?!
În orice caz lucrurile autentice expuse la târgul „Cucuteni 5000” sunt fantastic de frumoase și interesante.Restul mult mai puțin,pentru mine cel puțin.Frumos ai fotografiat.

minoki spunea...

Lumi, daca ai vedea acum parcul Copou la cat de tare s-au inaltat copacii si ce frumos este, spui ce e un peisaj de basm.

minoki spunea...

Se-cret nu este chiar departe , dar din cazua vremii nu am putu ajunge. In cursul saptamanii nu am timp iar duminica trebuie sa am bafta de vreme buna. Si eu cum nu prea am....Se vede si in poze.

Sophie spunea...

mare aglomeratie

Lillee spunea...

Ei, pai chinezariile sunt la mare cautare. Bine, totusi, ca s-a mai pastrat ceva si din vechile obiceiuri. Doar sa tina treaba asta si sa nu dispara de tot. Ar fi pacat.

minoki spunea...

Sophie, aia nu a fost aglomeratie. Din cauza ca a plouat lumea a fost putina.

minoki spunea...

Lillee, sunt dar nu la targ de oale.

Lumi RO spunea...

minoki, vreau poze cu parcul Copou! Eu cand am fost anul trecut ploua, dar tot am intrat sa ii dau binete Teiului lui Eminescu.

georgiana spunea...

si tu? tu pe unde esti, ca nu te văz! :P

minoki spunea...

Sunt si eu pe acoloprin multime. Anonima.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu