vineri, 1 iulie 2011

Fotomodel de cacatel

 Ma uitam zilele trecute la tv. Nu ma intrebati pe ce canal pentru ca habar nu am si pentru ca, mai nou, toate posturile de tv. au inceput sa para cam toate  la fel. Si cum ma uitam eu, asa, am observat ceva: mai toate pitipoancele supreme care au dus prostia si incultura pe cele mai inalte culmi, au langa nume pus titlul de “model”. De exemplu: "modelul" Sanziana Buruiana; sau: "modelul" Diana Guresoaie (pentru necunoscatori- Stramba lui Dodel!). 


Acum, ma intreb si eu, ca omul modest, care a fost invatat si educat in spiritul unor valori: model pentru ce? Ce modele reprezinta aceste scursuri ale societatii care traiesc ca niste lipitori si fac umbra pamantului de pomana? In afara de model de prostie, incultura, fite si alte fasoane, ele nu reprezinta altceva.

Dar, pe alta parte, ma gandesc si la faptul ca, daca trebuie sa le aduci intr-o emisiune la tv., trebuie sa ii atribui si o eticheta, asa, ca sa dea bine pe sticla si sa creasca raitingul. Si ce  titlu poti sa atribui unor persoane pentru care cuvantul job, munca , responsabilitate, le sunt total necunoscute? O denumesti simplu "model" sau "fotomodel", desi unora le-ar sta mai bine pe post de model de sperietoare de ciori sau de copii. Si spun asta pentru ca acum imi vine in minte “modelul” Andreea Tonciu, aceasta hidosenie cu urechi, pe care Baba Cloanta Cotoroanta ar invidia-o din tot sufletul, fie si numai pentru barnaul de nas pe care il cara dupa ea.

Ia inchipuiti-va un copil razgaiat caruia ii spui raspicat: “Gigele, daca nu esti cuminte si nu mananci tot, o chem pe Andreea Tonciu sa te ia!” Sau :”Gigele, daca nu te potolesti o chem pe Sanziana Buruiana cu sacul!” Eeee? Ce spuneti? Nu-i asa ca parca il si vedeti pe Gigel cumintindu-se ca prin minune?

Fratilor , cu "Doamne ajuta!" inainte, poate vom scapa intr-o zi si de aceste "frumuseti" ale patriei, aceste asa zis  "fotomodele". Poate Doamne, Doamne va face dreptate si voi apuca ziua sa o vad plecand la un job adevarat pe "fotomodelul" Andreea Tonciu, poate ca Mariana Moculescu (pe care, mai nou, am vazut-o aratandu-si nurii intr-un pictorial) va refuza vreun interviu pe motiv ca intarzie la serviciu, desi.....mi-e taaareee greu sa le vad pe aceste individe muncind, facand ceva cu adevarat folositor. Dar cine stie? Gradina Ta, Doamne, e mare iar Tu esti Atotputernic!




29 comentarii:

sarah spunea...

:)))))))))))))))lumeeeeeeee n-am mai ras asa de bine si de mult si de cu pofta de ceva vreme.chestia cu Gigel a fost foarte tare.habar n-am cine e don'soara din poza dar e urata rau.nu-s la curent cu mondenitatile de nici un fel.mai bine ma uit la filmul animat hercules sau bamby decat la stiri mondene.ma duc sa termin de curatat bucataria.oare "modelele" isi fac curat in casa?
hai pup .merci m-ai f bine dispus desi situatia nu e doar de ras daca stai sa analizezi in profunzime.eu mi-s superficiala,ma multumesc cu partea comica a situatiei

florentin spunea...

Sunt deacord cu tine.De aceea eu nu prea deschid televizorul,dar cand se va curata tv-ul de astfel de "modele" sa dai si tu un anunt:)

minoki spunea...

Sarah, ma bucur ca ai ras, desi asta e un fel de rasu'- plansu'. Donsoara e chiar "modelul" Andrea Tonciu.Modelele nu-si fac curat in casa ca nu e de statutul lor. Ele au menajere.Te imbratisez cu drag!

minoki spunea...

Florentin, deci eu unt condamnata in continuare savizionez fotomodele ! Ok ! O sa o fac si pe asta. O sa te anunt cadn o sa ai ce vedea la TV.

Lumi RO spunea...

Weekend placut!

minoki spunea...

Nu va fi foarte placut dar multumesc oricum! Te sarut!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Felicitări Minoki pentru
articol,am râs cu lacrimi...
Ăși doresc un weekend cât mai plăcut!
Te îmbrățișez cu drag!
Pupicei din capitală..

adriana spunea...

Poza foarte sugestiva!

loopoo spunea...

M-am gandit, de exemplu, cand ii suge mataranga lui Mitea, frate, cred ca mai mare e durerea din stomac pe care i-o provoaca cu nasul, decat placerea oralului...

Lillee spunea...

Modele? Nici macar in frumusete. Uite ce moaca are Tonciu... demna de filme horror. :))

Miha spunea...

Eeee...si uite-asa uitandu-ma la poze cu fetele astea, de care fie vorba intre noi, nici nu stiam ca exista, imi creste vertiginos respectul de sine... :))))

minoki spunea...

Elena , cum spuneam si lui Sarah, ma bucur ca ai ras desi e mai mult de plans. Weekend frumos si tie!

minoki spunea...

Adriano, daca spui tu.....

minoki spunea...

Loopoo nu ma bag aici. Daca tu stii ce-i face ea lui Mitea....Eu una nu stiu si nu ma bag.

minoki spunea...

Miho, niic nu iti doresc sa iti incarci memoria cu astefel de entitati.

Ninulescu spunea...

:))) Adevarul este ca in loc de cuvintul "Nefolositoare societatii" suna mult mai bine daca scriu "fotomodel" :))))))))))

minoki spunea...

Lillee, ce sa mai spun? Am vazut-o aseara pe maica-sa la tv. O apa si un pamant. Asta e mostenirea ma-si.

minoki spunea...

Ninule...corect. Bine ai zis!

Dan spunea...

Model bune de pus la "Gazeta de perete" la rubrica "Nu faceti ca ele"!!

FLORINASH spunea...

se spune ca nu-i frumos sa razi de ,defectele unui om,dar cu scz.de rigoare,nu ma pot abtzine si ''admir frumusetzea de nas''a creaturii din foto.cit despre ce scrii tu aici''job adevarat''ceva util comunitatzii,chiar ca nu o le vad facind asta.ci doar stind ca niste ''lipitori''meduze''si plimbindu-se de la o televiziune la alta..''TRAIASCA ROMANIA...!!!''

minoki spunea...

Dane, astea nici la gazeta de peret nu merita. E prea buna gazeta pentru ele.

minoki spunea...

Florinah nici eu nurad de edefctele unui om. Eu rad mai mult de prostia lui. Si daca prostia e undefect...o sa ma ierte onoratul public cititor.

gaby's blog spunea...

Dap si mie imi vine sa urlu cand vad in ce hal a ajuns televiziunea din ro! Nu mai pot cu idioata asta si toate celelalte imi vine sa sparg televizorul! dar se si cred frumoaseeeee... oh dar cum poti sa spui ca n-au un job? Ele "saracutele" muncesc noapte de noapte pentru ca si-au ales jobul care le place! Iar daca are defecte cum zice Florinash, sa stea acasa sa nu mai ingrozeasca poporul! Avem multe alte fete atat de frumoase si inteligente care ar putea fii promovate!

minoki spunea...

Gaby's din pacate fetele inteligente au ramas prea putine si care sunt cu adevarat inteligente pleaca din tara unde sunt apreciate pentru inteligenta lor.

Cristi spunea...

De vina sunt televiziunile ca le promoveaza si spectatorii care urmaresc aceste emisiuni. Daca n-ar avea audienta, emisiunile TV de acest tip nu s-ar mai face.

minoki spunea...

Cristi ai mare dreptate. Asta am spus si eu de multe ori. Dar poate ca primul pas ar trebui sa il faca televiziunile. Pentru ca daca ei nu le-ar mai scoate in fata nici noi nu am avea la ce sa ne uitam.

Alexandru spunea...

Ha, ha! Fain articol! Deunăzi am râs pe aceeaşi temă, la emisiunea lui Măruţă, unde d-na Bamboi - femeie simplă, dar cu bun simţ, le-a făcut praf în câteva cuvinte pe aceste cucuvele cu pretenţii de vedete. Nu ajunge că sunt urâte "cu spume", dar mai au şi nişte nume....pe măsură!
O zi bună, Minoki!

minoki spunea...

Alex, chiar ca sunt cucuvele. Pacat de noi ca ne pierdem timpul uitandu0ne la ele.

Adela Zilahi spunea...

Super tare! :))))))))))))))))))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu