vineri, 22 iulie 2011

Maidanul blogosferei romanesti

Dragii mei, nu pot sa nu constat, cu mahnire, cum, in ultima vreme, blogosfera noastra romaneasca incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un mare maidan pe care fiecare dupa cum doreste vine si improasca cu noroi  prin comentarii, total deplasate si fara nicio legatura cu postarea si  blogul persoanei care il detine.


Eu, cand mi-am facut acest blog, l-am facut pentru a-mi exprima niste ganduri, m-am gandit ca ar putea fi un mod mai inteligent de a socializa, l-am vazut pur si simplu ca pe un mod placut de recreere. Pe vremea aceea nici nu banuiam cate scandaluri poate isca o postare, un blog, o persoana, pur si simplu.

Oameni buni, blogosfera este mare, chiar foarte mare. Cum spuneam si prin comentarii,  nu va place un blog nu-l mai cititi, nu va place persoana care detine blogul, pur si simplu ingorati-o! Aveti ceva de spus, puteti sa o faceti, dar, la modul decent! 

Cat despre prietenii mei ce sa spun? Miha Prajitureasa, vei ramane intotdeauna una din cele mai apropiate de sufletul meu, oricat ar incerca altii sa te muste de fund, si toti cei pe care ii vizitez cu mare drag, veti ramane prietenii mei virtuali, atata timp cat veti scrie si veti avea ceva inteligent de spus!













42 comentarii:

sarah spunea...

?!?ce s-a intamplat Mino?cine te-a suparat asa rau?hai,lasa-i pe fiecare cu cat ii duce bibilica.pupic

minoki spunea...

Sarah, e trist sa vezi cum unii nu incap de altii nici macar aici in blogosfera.

sarah spunea...

pai?am avut si eu prieteni "anonimi" care nu putea trai ca e sotul meu musulman.da un link,ceva.pup

Suflet de curva spunea...

Deh, asa-s oamenii" Lovesc, lovesc si iar lovesc :))) pe mine in special. da-i dreq

Lumi RO spunea...

minoki, draga, descarca-ti sufletul si da-nii pe mana noastra ca o sa ii aranjam noi!

FLORY spunea...

De obicei oamenii care spun lucrurior pe nume nu prea incap pe niciunde!Din pacate sunt cam putini,iar de frustrati e plina lumea.Te pup si tot inainte!

FLORY spunea...

Sa nu intelegi gresit ce-am spus,si eu o iubesc pe Miha,nu pot uita ca ea m-a invatat sa activez primul link pe blog!Pupici!

minoki spunea...

Sarah, imi pare rau sa aud asta despre tine si sotul tau. Link-uri nu dau din motive lesne de inteles. Nu vreau sa intind mahalaua si mai tare. Cine are ochi de vazut sa vada si creier de gandit sa gandeasca!

minoki spunea...

Suflet de curva, stai linistita ca nu esti numai tu vizata. Poate tu in mod mai special pentru ca ai blogul de asa natura. Dar gandeste-te la al de Miha cu "Dulciuri fel de fel" care are blog de bucatareala, sau am mai intrat pe alte bloguri care sunt cu tematica foarte pasnica.

minoki spunea...

Si cum ii aranjezi tu, Lumi? Daca ai tu asa o putere incat sa ii civilizezi inseamna ca esti foarte tare!

minoki spunea...

Flory, ai mare drpetate, in ceea ce spui cu frustrarile. La al doilea comentariu nu stiu despre ce vorbesti in legatura cu Miha. Eu nu m-am referit strict la ea ci si la blogul meu si la alte bloguri pe care am mai intrat si am gasit niste comentarii deplasate si care mi-au lasat un gust amar. Nu intleleg totusi daca sunt posibilitati de moderare de ce nu sterge lumea comentariile.

Sorin spunea...

Sărut mâna Minoki !

Nu ştiu exact despre ce este vorba , bănuiesc că te-a jignit cineva în vreun fel , dar fiindcă spuneai la un moment dat despre moderarea comentariilor îmi permit să îl citez pe AndreiraduM (trendulcodurilor) care spune aşa :
Nu moderez comentariile, pentru că “răul” nu poate fi corijat prin limitare, dresare, ci prin: reacţie, atitudine!
(valabil, evident, pentru adulti)


Îti doresc un sfârşit de săptămână frumos înconjurată de prieteni buni !

Alice spunea...

Salutare!
Am nimerit si eu pe aici, nu mai stiu de pe unde...si mi-a placut titlul postarii tale. Cu mult substrat :)
Te-am mai citit din cind in cind, te mai vad activa pe blogul amicei mele virtuale Miha si al vechii, haaaa, mult prea vechii mele amice Geana :) , dar nu inteleg ce te lasi asa afectata de tot felul de timpiti care intra arunca ceva scris si pleaca bucurosi ca: "uite baaaa, fataaaa, ce i-am zis si lu' aia !"
chiar nu are sens. Si apoi, stii cume e, viata e grea..mai ales aia de dupa blocuri :) Si pe mine m-au injurat unii-altii...am starnit suficiente invidee pe undeva cat sa ma toace marunt ca am uitat sa scriu un ingredient, ceva...da-i dracu...Viata merge inainte si mai ales te intareste cidn ai in fata astfel de specimene. haida..fruntea sus, destele pe taste si vezi de viata in continuare...paranteza ( cred ca am divagat suficient ) inchid paranteza ....

sarah spunea...

Mino orice padure are uscaturi.pentru asta ne-a dat sfantul blogger butonul "delete".eu ma consumam rau la inceput ,chiar am si bocit dar acum dau "delete" fara nici o remuscare.pupicei

minoki spunea...

SoriN , la noi reactie si atitudine inseamna o nesfarsita mahala fara rost. Am nimerit pe un blog unde se lua la atitudine de nu stiam cum sa ies mai repede de acolo.

minoki spunea...

Alice , ma bucur de cunostinta! Nu e vorba numai de blogul meu. E vorba ca mai intru si pe alte bloguri si citesc postari pline de frustrari si injurii la adresa altor bloguri, comentarii foarte urate si fara nicio legatura cu postarea s.a.m.d.

minoki spunea...

Sarah, asa fac si eu, dar am spus ca ma intristez cand vad si pe la altii ca se inatmapla la fel.

Sorin spunea...

Minoki vreau să intervin încă o dată cu scuze dacă sunt puţin pe lângă subiect . Dacă tot am vorbit de moderare hai să îţi spun părerea mea :
câteodată scrii un subiect la care vrei să participe şi alţii . Ei bine atât timp cât ai activată moderarea comentariilor eu ca şi participant nu pot decât să mă adresez ţie pentru că nu vor apare în timp real şi comentariile celorlalţi pentru a putea completa sau pentru a mă putea adresa si altuia . Poţi foarte bine şterge ulterior ceea ce nu îţi convine sau atentează la bunul simţ .

Hai să îţi ofer un exemplu concret :
Am participat la comentariile unui articol al unui blog (numele nu este important) si am cerut lămuriri in legătură cu ceva din articol . Când respectivul proprietar a publicat articolele foarte "apăsat" mi-a răspuns că de ce întreb pentru că a explicat ceva mai sus . Explicase , dar deoarece comentariile aşteptau publicarea eu nu am văzut niciunul si nu puteam şti că altcineva întrebase înaintea mea . Este de prisos să îţi mai spun că a fost ultima dată când am trecut pe acolo .
În concluzie părerea mea este că moderezi doar dacă vrei să fii apreciată şi atât .

Că mai sunt şi impertinenţi asta este , se acuza singuri şi fiecare scrie ce îi place atât cât totul este public. Nu poţi condamna pe nimeni pentru incultură sau impertinenţă , cel mai bine este să îi ocoleşti .

Anonim spunea...

oricum, chiar daca intentia ta e sa te descarci prin scris, tot o femeie fara nici o semnificatie ramai,fara bun simt si educatie, o nulitate care nu stie unde ii este locul.
I.N.

Mihai Ioan spunea...

Comentariile nu se sterg deoarece sunt folosite special pentru a atrage vizite. De ce crezi ca perfu porneste in fiecare zi cate un scandal nou? :) Chiar crezi care ceva util de spus? Citeste la el pe blog ultimile 20 de articole, apoi citeste comentarille pe care le lasa cititorilor lui cat si comentariile pe care le lasa pe alte bloguri.

Anonim spunea...

Offf, nu merita sa te enervezi! Exista posibilitatea moderarii de comentarii, cine nu face asta inseamna ca nu e prea interesat de ceea ce se intampla pe blogul lui. Chiar nu merita sa te enervezi sau intristezi pentru asta.

minoki spunea...

SoriN, asa cum spuneam si mai sus celorlalti, eu imi moderez comentariile, si cred ca ai observat asta, desi daca te uiti mai jos la anonimul care a comentat o sa iti dai seama ca azi am facuty o exceptie.

minoki spunea...

Anonim, avand in vedere tematica de azi a postarii ti-am permis publicarea comentariului. Normal ar fi trebuit sa-l sterg pentru ca de obicei de la anonimi nu permit publicarea comentariilor. Nu stiu cine esti, si nici nu ma intereseaza persoana ta, nici macar daca ne-am intalnit vreodata. Cat sunt eu de importanta sau nulitate las pe altii sa decida , si cand spun altii, ma refer la persoane integre, cu caracter care nu se ascund in spatele anonimatului. Iar pe viitor nu mai comenta pentru ca nu vei mai avea onoarea de a-ti publica comentariile. Citeste mai sus la ce spunea Sarah despre sfantul buton 'Delete".

minoki spunea...

Miahi Ioan , chiar am intrat inatmplator pe blogul lui Perfu, si mie mi s-a parut ca totusi are ceva de spus acolo, parerea mea! dar la el blogul poate asa a fost facut, cu acest scop, pe cand, la alte bloguri , chiar cunosc personal pe autorii lor si pot spune ca nu sunt genul acela....

minoki spunea...

Luanpatrata, sincer iti spun ca nu ma enrvez. Mi-e scarba , atata tot!

florinash spunea...

neamuri proaste sunt peste tot,din pacate traim printr-e ei.iar acele persoane care nu ishi declina identitatea,sunt lashe si nici numerita bagate in seama.deci,eceasta chestie care ti s-a intimplat,sa nu te descurajeze,ci sa te intareasca.continua sa scrii,ca mai ai multe de spus,sunt sigur de asta.o duminica placuta si o saptamina reushita sa ai!!!

minoki spunea...

Florinash, multumesc! La fel si tie!

Perfu spunea...

@minoki - El nu intelege ca sunt bloguri si bloguri cum sunt femei urate si femei frumoase . El nu stie ca in blogosfera sunt mai mult nise de bloguri cum ar fii : monden , seo , personal , advertisign , SEM , ppc , ppt si multe alte nise .

minoki spunea...

Perfu, nu prea am inteles la care el te referi. Daca te referi cumva la Mihai Ioan, gandeste in felul lui. Daca te referi la anonimul care se baga in seama pe aici, nu merita sa discut.

ophelia1983 spunea...

iti inteleg perfect starea de spirit! ...doar ca eu dau delete din start! si asa cum spuneai si tu, ce atata scandal pe un blog pasnic- de genul celor culinare ( din care fac parte) ???rautati din partea unor anonimi frustrati care habar nu au cata munca implica un blog... ( :

minoki spunea...

Ophelia, am mai scris intr-o alta postare ca daca prostia ar durea, multi ar fi bolnavi.

ophelia1983 spunea...

: )...sa sti!

georgiana spunea...

Amin! eu bag la spam fara drept de apel pe aceia care-mi pica greu la rânză!
să se ducă în lumea lor! nici capul nu mă doare!
te pup, Minoki dragă şi-ţi doresc o săptămână mumoasă!

minoki spunea...

Georgiano si eu te pup si astept borsul ala si mamaliga aia cu cantece la chitara.

Mirela spunea...

Foarte de acord cu tine, Minoki. Ai ceva simplu de facut: ii bagi la spam si la gunoi. Am patit-o si eu, pe la inceputul primaverii si a tinut cateva luni. Nedandu-le replica, ma tem ca au inceput sa se injure singuri. Le-am dat IGNORE! E singura arma, ii enerveaza mai tare decat crezi! E sfatul meu. Dar cei care fac asta nu sunt nici oameni, nici bloggeri, sunt niste nimicuri, niste nimeni. Asadar, nu exista. Nu-I mai baga in seama.
Iar celor care inca mai au impresia ca le voi aproba commenturile veninoase, le spun ca pe blogul meu accept numai buna dispozitie si bun simt. E o regula de la care nu voi abdica.
O zi frumoasa! :)

minoki spunea...

Mirela, mare dreptate ai! Asa voi face si eu! Te imbratisez cu drag!

Traian spunea...

Haidi, bre! Bagi toate dejectile in seama si gura pe unde se produc? Siktir si pa...

minoki spunea...

Traiane, siktir era pentru mine?

Traian spunea...

Minoki, glumesti...

minoki spunea...

Apoi, la cat de inversunat erai....ma gandeam si eu......

Alexandru spunea...

Stai liniştită, nu cred că este cineva care să nu fi primit "binecuvântări" pe blogul său. Ce să-i faci? Unii atâta pot şi atâta pricep: să dea cu lături în jur, chiar şi acolo unde nu i-a supărat nimeni cu nimic! Aşa pricep ei să se bage singuri în seamă, intrând în "casa" omului cu bocancii plin de bălegarul pe care îl iubesc mai mult decât orice. Chiar dacă cineva ar scrie lucruri cu care nu sunt de acord sau nu-mi plac, e treaba lui şi am libertatea să nu mai trec pe acolo. Ce rost ar avea să arunc mizerii? Numai că, bunul simţ este o floare din ce în ce mai rară, iar oamenii sunt din ce în ce mai mult "educaţi" de emisuni şi reviste de scandal, lucrur pe care ajung să-l iubească mai mult ca orice.
Cum spunea cineva mai sus: IGNORE! Face spume la gură când vede că nu-i răspunzi....pe măsură! Adică....nu-ţi pune mintea cu prostul! Şi nu le mai pune la suflet!
De-asta prefer să vorbesc despre flori, plante, animale... Măcar astea nu ştiu să înjure! :-)
O zi bună, Minoki!

minoki spunea...

Alexandru, iti multumesc pentru vorbele frumoase!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu