marți, 16 august 2011

De Sfanta Marie Mare

Dragi romani, iata ca a mai trecut o minivacanta, care, pe langa cele doua zile de weekend libere, a cuprins si sarbatoarea Sfintei Marii. Frumos as spune, acum ca m-am lamurit pe blog la Lillee cum sta treaba cu adormirea si trezirea sfintilor. Numai ca, asa cum ii sade bine romanului, trebuia sa o dea el un pic prin balarii, ca sa se faca de tot rahatul, rahat, caruia nu trebuie sa-i lipseasca motzul din
varf, asigurat si de aceasta data de televiziunea Protv, care in zi de mare sarbatoare, cand militarii din Marina Romana au pregatit un program deosbit,  deschide jurnalul de stiri cu scandalul care l-a incins la aceste festivitati, Miron Cosma cu politistii veniti sa-i aresteze un prieten. Halal televiziune! Bravos, domnilor!

Si ca sa continui in acelasi registru, ma uitam la slujbele oficiate pe la diferite manastiri, la babele care si-au rupt fustele inconjurand bisericile in genunchi,pline de evlavie, dar care nu s-ar fi sfiit de la vreo injuratura(chiar si de sfinti) daca ar fi fost rost de vreo sarmaluta si un paharel de vin de pomana. Si pentru a da si mai multa culoare acestui tablou pur romanesc, alaturi de manastire, unde preotii cantau Prohodul Adormirii Maicii Domnului, la cativa pasi mai incolo, manelele rasunau a cantece de veselie, gratarele sfaraiau ca la o adevarata zi de sarbatoare.

Acu', fiecare a inteles aceasta sarbatoare in felul lui, si a decis sa o comemoreze sau sa o celebreze unde a dorit, da' cu padurile ce au avut? De ce au aparut din nou muntii aceia de gunoaie? Ma uitam la un slinos burdihanos (am vrut sa ii spun animal, dar m-am gandit ca as jigni rau regnul animal) care, intrebat fiind, de ce nu isi strange resturile de la gratar a raspuns ca primaria trebuie sa vina sa stranga. Eu l-as fi intrebat atunci pe cine prefera: vreun consilier, pe cineva din functionari, sau poate chiar primarul insusi? In rest.....no comment!
Voi unde si cum ati petrecut aceste sarbatori? Eu am fost la munca, asa ca la mine nu s-a pus problema nici de manastiri nici de gratare.











13 comentarii:

FLORY spunea...

Am petrecut in liniste acasa!Si am vazut si eu minunatele stiri si pe retardatul ala care in prostia lui crede ca trebuie sa-i stranga altul,sau ma rog ,primaria,gunoaiele pe care le arunca cu nesimtire pe unde are chef.Te pup!

florentin spunea...

Amenzile mari,date de primarii, sunt singurele mijloace de educare a acestor indivizi >

Max Peter spunea...

Am stat frumos acasă, la prânz am ciocnit un pahar de vin cu ai mei în cinstea tuturor Măriilor şi Mărinilor şi... asta a cam fost.
Grătarul pot să mi-l fac şi-n curte, nu trebuie să-mi dau coate cu "slinoşii burduhănoşi".

DiaMar bucataria galbena spunea...

Darga Mino,te mai mira ceva in ROMANICA asta a noastra?Pe mine sincer,nu.Doar nu a fi vrut acuma sa-si stranga gunoaiele.nu stii tu ca "un sac plin nu se poate apleca".Pupici,si o seara frumoasa iti doresc.

minoki spunea...

Flory, eu nu am crezut ca in vremurile de azi inca mai poate exista atata prostie si lipsa de civilizatie!

minoki spunea...

Florentin, pentru asta ar trebui niste agenti care sa dea amenzile, si cand ei fac restructurari si dau afara personalul de unde vrei tu amenzi?

minoki spunea...

Max, bravo tie! Esti un fericit daca poti sa iti faci gratar acasa.

minoki spunea...

DiaMar,mereu zic ca le-am vazut pe toate si tot vad ca mai este loc.

florinash spunea...

multa prostie,marlanie,neamuri proaste si ignorantza.mare pacat si N-AM FOST ASHA...cred ca trebuie sa reincepem cu ''ana are mere''cam de aici trebuie sa reinceapa civilizatzia,bunul simtz la noi...DOAMNE AJUTA!!!

florinash spunea...

GFJ

florinash spunea...

amindoi am fost la servici ieri si seara am sta la tvvvvvvveee...

minoki spunea...

Florinash, Doamne ajuta! Da' ce inseamna GFJ?

Anonim spunea...

Din păcate..asta e realitatea. Suntem un popor necivilizat şi ne mai şi mândrim (unii)cu asta. Nu ştiu dacă o să ne învăţăm vreodată să iubim ordinea, curăţenia, regulile convieţuirii, respectul...
O zi bună, Minoki!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu