luni, 1 august 2011

Dilema mare! Please, help!

Anul acesta, ca niciodata, am cerut parintilor, rudelor prietenilor, ca de ziua sa imi dea bani. Uite-asa, ca la nunta! In plic! Sau, se poate si fara plic. Imi doresc o masinarie, din aceea, de facut paine. Mi s-a pus mie pata de ceva timp sa mananc bio. Si am inceput cu ditamai vasul roman in care am facut o ditamai varza pe care am vrut sa o pozez si sa o postez pe blog, dar, pana sa ajung cu aparatul, sa fac poze, jumatate din varza din vas disparuse. Unde, nu va mai spun, pentru ca se subintelege. Asa ca, promit ca data viitoare cand mai fac mancare la vasul roman sa postez cu tot cu reteta.


Acum mi s-a pus pata pe chelie ca vreau aparat de facut paine, numai ca nu stiu de care sa imi iau. Dilema mare, dom'le, avand in vedere ca am vazut o multime de modele, de la cele mai ieftine 150 lei pana la 700 lei. Va rog mult, cei care aveti aparate din astea sau aveti cunostinte, prieteni,  care au, sa ma ajutati cu un sfat si sa imi recomandati un model ieftin, bun si cu un consum mic de energie. Promit ca prima painica pe care o voi executa la aparatul de facut paine o voi imparti cu voi.

Astept sfaturi, pareri de la voi. Pana atunci, va salut si va imbartisez pe toti! Sa aveti o saptamana maxima!



31 comentarii:

Lumi RO spunea...

Cauta si tu pe net despre aparatele respective si vezi ce zic altii despre ele. and iti cumperi, sa imi dai de stire sa iti dau reteta sa faci cozonac si niste pani bune....pa dieta!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Bună Minoki!
Te sfătuiesc să intri pe net
și să vezi mai multe tipuri,nu
îl lua pe cel mai scump dar nici cel mai ieftin.
Îți doresc o săptămână cât mai plăcută!
Te pup draga mea!

minoki spunea...

Lumi, cozonac de dieta? Vai de mine, chiar m-ai facut curioasa!

minoki spunea...

Lumi, scuze! Acum am cetit ca lumea! Rau e sa fii chioara! Tu ai scris "pa dieta" si eu am citit "de dieta".

minoki spunea...

Elena, as fi vrut pereri de la cei de aici de pe blog. As avea mai multa incredere.

florinash spunea...

ma amuz ''de cum s-a evaporat''varza aia,pina sa faci tu poze.vezi si tu,LEO al vosttru,m''maninca prea mult''cit despre achizitzionarea acestei masinarii,calea de mijloc e cea mai buna.nici cea mai scumpa,nici cea mai ieftina.altt sfat nu iti pot da,pt.ca n-am asa ceva si nici n-am auzit la altzii,daca sunt multzumitzi,sau nu.o saptamina faia itzi doresc!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Eu am OW 5000 de la Moulinex,are cuva cea mai mare de 1,5 litri.Este grozav de bun.Il am de 2 ani,si ma impac tare bine cu el.Framant chiar si aluat de cozonac in el.Te invit si eu la mine,abia am deschis blogul,daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Doresc si eu sa-mi fac prieteni care sa-mi comenteze ce vad la mine,daca le place sau nu.Multumesc mult .DiaMar-bucataria galbena diamar99blogspot.com

minoki spunea...

Florinah, chiar m-am amuzat! Tu credeai ca Leo a mancat jumatate din varza? Leo poate ar fi mancat cateva fire de varza! Vinovatul principal este Iulian.

minoki spunea...

Diamar, multumesc mult de sfat . Voi intra pe net sa vad despre ce e vorba. Pemine in primul rand ma intereseaza sa nu consume mult. De obicei stiu ca produsele electrocasnice ieftine au consum mare de energie. dar voi vedea . O seara frumoasa!

Ioana spunea...

Le-am luat si eu alor mei si sunt foarte multumiti de el. Parca a fost in jur de 2 milioane, daca mai tin bine minte. Nu mai stiu ce firma, insa (Philips?). Oricum, din cate am inteles se pot face si dulceturi si aluaturi de pizza cu el.

Bafta sa reusesti sa ti-l achizitionezi cat mai repede :-)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Multumesc mult ca mi-ai adaugat blogul la tine,si ca-ti place ce vezi la mine in casuta.Eu pe aparatul meu de paine am dat 390 RON.L-am cumparat de la Careffour Felicia.Ai sa vezi ca daca-ti cumperi nu mai framanti nimic la mana.Cel putin asa fac eu.O zi minunata sa ai.

minoki spunea...

Ioana , la 2 mil sigur nu era Phillpis. Multumesc. Daca mi s- a pus pata sa iau o sa-mi iau.

Se-cret spunea...

Sărut mâna minoki!Avem și folosim cu plăcere un ITT Germany(așa scrie pe el)de câțiva ani.În ultimul an l-am folosit mult mai puțin pentru că folosindu-l mâncăm mult mai multă pâine.Dacă țin bine minte are cupa de 1,5 l.E foarte bun și ușor de folosit!Succes și o alegere bună îți doresc.

minoki spunea...

Dia Mar iti doresc bafta multa cu blogul, retet cat mai reusite,. Eu vreau aparat strict pentru paine . Nu vreau alte scofeturi pentru ca ma ingras.

minoki spunea...

Se-cret multumesc de sfat. Si mie mi se pare ca mancam mai mult paine cand faceam la mana. dar macar ma gandesc ca e mai sanatoasa.

florentin spunea...

Sunt cu ochii pe blog :)

minoki spunea...

Florentin, ma bucur! O seara frumoasa!

Lumi RO spunea...

minoki, am scris: pa dieta, nu de dieta...

minoki spunea...

Lumi am vazut tarziu.

Alina spunea...

Buna, Minoki! Eu am o masina Moulinex cu 12 programe si face paine de 700g, 1 kg si 1,5 kg - dupa cum ti-o doresti de mare. Ma impac foarte bine cu ea. Eu am primit-o cadou, dar fratele meu si-a luat una la fel la oferta pe eMag; se impaca foarte bine cu ea. Mai am rude si prieteni care folosesc alte modele de masina de paine de la Moulinex; pare a fi cel mai bun raport calitate-pret de la noi. Eu o folosesc pentru paine, aluat de pizza, checuri si am facut chiar si dulceata de portocale cu ea. Nu stiu cum sunt altele, dar cei de la Moulinex au o carte de retete foarte faina.

minoki spunea...

Alina, am observat din comentarii ca toata lumea imi recomanda Moulinex. O sa tin seama de asta numai ca nimeni nu imi spune si cat consuma.

Lillee spunea...

Frati-miu are... dar nu stiu detalii. Cand ma intalnesc cu el, il intreb :) Te pup.

florinash spunea...

trebuia sa pun ghilimele cind am scris ''leo''dar am zis sa scriu cu majuscule LEO,in ideea ca te prinzi ca defapt e vorba de iulika.

minoki spunea...

Ia sa te intalnesti si sa vezi! saru mana!

minoki spunea...

Florinash, nu prea ma prind in ultima vreme. Deh, batranetile, ce sa-i faci?

Anonim spunea...

Mâncarea în vasul roman este o minunăţie! Chiar îmi place. Dar pâinea la aparat nu mă încântă. Eu am crescut cu pâine făcută pe vatră, care nu se compară cu nimic altceva!
Minoki, dar ....mămăliga "tradiţională"? Este cea mai...bio! :-)
O zi frumoasă!

Unknown spunea...

Noa serbus. Pentru mine cel mai bun aparat de făcut pâine este mâna. Nu va fi întrecută de nici un altfel de aparat. Demonstraţia asta am făcut-o într-un an la Bucureşti, când s-a consumat o pâine de un kg. în mai puţin de o oră.

minoki spunea...

Alex, si mie imi place mancarea la vasul roman. Cat despre paine eu am crescut cu painea de la alimentara.. Aia de pe vremea lui Ceasca care mucegaia in 2 zile, dar care probabil era si mai bio si dupa '89 cu painea umflata cu tot felul de chimicale. Asa ca m-as multumi si cu un aparat de facut paine pentru ca sa faci la mana dureaza destul de mult. Si mamaliga e discutabila avand in vedere ca nici faina nu echiar asa de bio...S ai o seara frumoasa!

minoki spunea...

Abbilbal, eu am facut si la mana dar imi ia prea mult timp si chiar nu mai am cumsa pierd vreemea facand paine.

Sorin spunea...

Sărut mâna Minoki !
Ai hotărât într-un final ?
Ideea este aşa : trebuie să fie ceva mai de firmă pentru calitate şi fiabilitate . Trebuie musai să fie programabilă , să-ţi zic de ce : eu de exemplu am una programabilă . Doamna mea pune ingredientele seara şi o programează . Dimineaţa când ne trezim pâinea este fierbinte şi proaspătă , abia făcută , nu ca falsa încălzire la microunde. Nu poţi face cantitate mare sau de multe ori în zi , normal , timpul de coacere este destul de mare .
În rest principiul e acelaşi iar ingredientele ţi le alegi .

minoki spunea...

SoriN, multumesc de sfat, dar poti sa imi dai si un nume? O marca ceva?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu