luni, 5 septembrie 2011

Back to normal

Dragilor, I am back! V-am spus ca nu voi lipsi mult. Am fost plecata 3 zile la munte , 3 zile mult prea scurte, as spune, dupa linistea si frumusetea locurilor vizitate. Nu stiu daca v-a fost dor de mine dar eu stiu ca mi-ati lipsit. As fi putut lua laptop-ul cu mine , mai ales ca, unde am stat, am avut conexiune la internet, dar am tinut foarte mult sa fac o cura de dezintoxicare la cap de ceea ce se cheama TV si calculator, si credeti-ma, ca mi-a prins foarte bine!


Dar sa va povestesc pe unde m-am preumblat de joi seara si pana ieri seara: 
Avand in vedere ca job-ul nu-mi permite deocamdata un concediu complet, am zis ca, decat deloc, sunt bune si 3 zile de evadare dintre betoane, asa ca impreuna cu Bufi al meu, soru-mea a' mai mica si prietenul ei, am luat calea spre Campulung Moldovenesc, fiind mai apropae si mai la indemana pentru un weekend scurt de relaxare. 

Ne-am cazat la pensiunea Veronica, pe care o recomand cu caldura pentru preturile destul de bune, 80 lei camera cu baie  (la doua nopti primiti una gratis), pentru dotarile  din pensiune, pentru liniste, si mai ales pentru ospitalitate.

Vineri dimineata cand m-am trezit, primul lucru pe care am vrut sa-l fac a fost sa ma apuc de facut poze cu peisajul ce se vedea de la geam. Numai ca.... "ghinion de nesansa"! Acumulatorii de la aparatul foto erau terminati. Nu va spun cata tragedie pe mine, care sunt disperata cu pozele. Noroc cu Bufino al meu care m-a salvat si din aceasta grea situatie, cumparandu-mi un set de acumulatori, dupa ce a batut orasul in lung si in lat pentru ca nu se gaseau de fel.

Iar eu, in semn de recunostinta, i-am facut onoarea de a-i face prima poza cu captura lui pescuita pe malulu raului Moldova.

Eeeeeee? Ce spuneti? Mandria pescarului!!!!

Mai spre seara am mers la Pestisorul de argint, o pastravarie care se afla cam la 1 km distanta de pensiunea unde am stat. Acolo se poate manca pastrav cu mamaliguta si mujdei , o portie de pastrav costand 8 lei(100g).



Sambata dimineata am purces catre manastirea Voronet, care se afla la 36 km de orasul Campulung, intr-un peisaj montan deosebit de frumos. Intrarea in manastire costa 3 lei, si odata intrati puteti admira frumusetea vestitului albastru de Voronet si chiar va puteti reculege in linistea manastirii.


Preacuvioasa Minoki si manastirea

Un moment neplacut al acestei excursii a fost Salina Cacica unde nu am facut nicio poza pentru ca nu mi-a placut nimic de acolo. Mirosul puternic de petrol care te izbeste inca de la intrarea in mina, bezna aceea prin care a trebuit sa cobor un catralion de trepte(va dati seama la urcat ce fain a fost!!!) si culoarele acelea inguste si intunecoase toate dadeau un aer sinistru, de film horror.

Seara am facut gratar, pentru ca stiti si voi ca nu se poate iesire la munte fara mici si carnaciori sfaraind pe jar.
Aici trebuie sa ma credeti pe cuvant, pentru ca nu am poze. Motivul ? Pur si simplu am uitat sa fac, fiind preocupata sa-l ajut pe al meu iubit la treaba si apoi fiind si mai ocupata cu infulecatul.

Duminica dimineata am infruntat muntele cu curaj pana la un momentdat cand, in padure, mi s-a parut ca aud zgomote ciudate si am facut cale intoarsa, la foc automat, de teama ursului. Acu' ce sa spun? Daca sunt ursi sau nu prin zona habar nu am, dar culmea e ca, aproape de locul unde am auzit zgomotele, era si un morman de oase mari, care am concluzionat noi ca or fi fost de la vreo vaca ghinionista, atacata de vreo lighioaie din padure.

Minoki si muntele

Si inainte de plecarea catre Iasi, cateva momente de motaiala cu motanul pensiunii pe numele Danila.


Cam astea au fost cele 3 zile petrecute la munte, in care pot spune ca am reusit si mi-am incarcat bateriile pentru o perioada buna de timp.





32 comentarii:

Lumi RO spunea...

Faine peisaje, imi aduc aminte ca am fost si eu pe acolo acum vreo 7 ani cred. O saptamana placuta iti doresc si tie si lui Bufi!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Superbe locuri..sper ca anul viitor
să ajung și eu pe acele meleaguri!
O săptămână excelentă îți doresc!
te pup draga mea!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Sa-ti fie de bine mini concediul acesta frumos.Te pup!

Den' spunea...

foarte frumoase pozelee:)

Max Peter spunea...

Ai povestit frumos (asta e în loc de bine ai venit!). Habar n-am când voi putea ajunge şi eu pe acolo, că de vreo zece ani mi-am propus să vizitez nordul Moldovei, dar în fiecare an a apărut câte ceva şi..., n-am mai ajuns.

minoki spunea...

Lumi, sunt niste locuri frumoase de vazut. O saptamana frumoasa si tie!

minoki spunea...

Elena , sa stii ca merita efortul si mai ales daca nu esti foarte departe de zona.

minoki spunea...

Dia, multumesc frumos! o saptamana frumoasa sa ai!

minoki spunea...

Den' as fi vrut niste poze mai reusite. Am un aparat nu prea performant si de aceea mi se par cam nereusite.

minoki spunea...

Max multumesc de inatmpinare! Sa stii ca ai ce vedea in Nord, mai ales in jud. Neamt ai si mai multe de vizitat.

Lillee spunea...

Oauu, tu vrei sa ma oftici, nu gluma. :))
Glumesc, ma bucur ca v-ati simtit bine. Bravo voua. Peisajele sunt superbe.
Acum nu pot decat sa ma bucur ca ai revenit.

P.s. da' ai lipici la toate pisicile, vad. Danila- ce nume fain. :))

Lillee spunea...

P.s. nu ai depresia post vacanta? Eu asa patesc... si greu imi vine sa ma apuc de treburile cotidiene. Parca imi vine sa plang, zau asa. Sunt copil, stiu... :D

Adela Zilahi spunea...

Bine ati revenit! Ma bucur ca au fost 3 zile de relaxare, superbe locuri, minunata vacanta! Pup cu drag!

CARMEN spunea...

Bine ai revenit! :) orice iesire în mijlocul naturii este o idee minunata, mai ales când cei ce te însotesc sunt cele mai dragi persoane! Frumos traseu de vacanta!

minoki spunea...

Lillee, a fost frumos. Cat despre despresie, oare cine nu are? Si cu cat vacanta e mai lunga cu atat depresia e mai mare.

minoki spunea...

Adela, multumesc si bine te-am regasit!

minoki spunea...

Carmen, a trebuit sa intru pe blogul tau sa-mi dau seama ca esti tu. O schimbare de look radicala! O sa treaca timp pana o sa ma obisnuiesc cu noua ta infatisare. Bine te-am regasit!

Anonim spunea...

brava, fetiţă! să-ţi fie de bine! deci frumos la pensiunea Veronica? au de papa bun? întreb pentru că la sfârşitul lui septembrie vreau să dau o fugă de un uikend în zona aia :)
te pupăcesc!

dia spunea...

bravo tie ca te-ai relaxat! eu locuiesc la munte...asa ca pt mine vacanta trebuie sa fie altundeva...eventual la mare:)

minoki spunea...

Georgiana, saru' mana! E frumos la pensiune numai ca de banii astia nu-ti dau si de mancare, in schimb ai o bucatarie super dotata cu de toate si de calitate, frigider aragaz cuptor cu microunde, oale tigai, si tot ce ai nevoie in bucatarie.

minoki spunea...

Adnia, fericita esti. daca as locui la munte as trai 100 de ani sanatosi.

Geocer spunea...

Cam scurt concediu, intr-adevar. Dar decat deloc...
Anul asta si eu am fost la munte, in Harghita. Peisajele sunt la fel de frumoase.

sarah spunea...

frumoase poze.ma bucur ca a fost o mini-vacanta placuta si ca te-ai relaxat.am priceput eu bine,mai nou se plateste sa intri in manastiri???Dumnezeu s-a apucat de afaceri???oare nu le este rusine sa ceara bani unui om sa-l lase sa intre in manastire.intelegeam sa se sugereze donatii(desit tot deplasat mi se pare),frateeee dar taxa e de strigat la cer.sa le fie rusine !
pupicei si bine ai revenit.

minoki spunea...

Geocer, bine te-am gasit! Asa este! A fost cam scurt! Si eu am fost in Harghita, si mi-a placut foarte mult si acolo.

minoki spunea...

Sarah,nu stiu ce sa spun! POate ai si tu dreptate. Dar si manastirea are nevoie de lucrari de restaurare, si in baza statului..... Chiar ma abtin sa comentez.

dia spunea...

...pai, media de varsta cam asta e. am vecini care la 102 ani citesc fara ochelari!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

ce vacanta frumoasa! tare mi-ar placea sa reusesc si eu o fuga din asta de cal pana moare, undeva la munte, sa ma cocot prin paduri, sa vad soarele rasfirat intre crengi si sa ma doara urechile de atata liniste!

minoki spunea...

Redsky, a fost frumos, si mi-ar placea si mie sa o mai repet, dar din pacate timpul nu-mi permite, si momentan, nici financiar. Iar de liniste nu cred ca ma vor durea vreodata urechile. Pentru mine este un leac.

sarah spunea...

Mino iti spun eu sigur ca pana si un preot de la sat castiga super bine (am in familie unul care e preot intr-un sat mic di Moldova),si din pomelnice si liturghii se strang bani frumosi.in momentul de fata religia este una dintre cele mai bune afaceri si preotia doar o meserie.foarte putin mai sunt preotii care slujesc doar din vocatie si pentru Dumnezeu.e normal sa castige si ceva bani din asta ca au nevoie pentru traiul de zi cu zi dar ce fac ei e strigator la cer.taxe de nunta,de inmormantare ,de botez,taxa sa iti citeasca o pomana sau un pomelnic si mai nou taxa pentru a intra intr-o manastire.oare la cati oameni a luat Iisus bani pentru ai invata?cred ca nu a luat bani de la nimeni,nici la nunta nici la inmormantare.si preotii ar trebui sa fie urmasii lui Hristos.pupicei

minoki spunea...

Sarah, nu ma mai pun cu tine pentru ca te vad tare inversunata. Asa este! Ai si tu dreptate in ceea ce spui!Probabil ca noi ne-am obisnuit asa de tare cu taxe si impozite incat nu ni se mai pare ceva iesit din comun sa platecs taxa la biserica.

sarah spunea...

haha.mie nu.nici cu mitraliera lui bin Ladin la fund nu m-as duce sa dau taxa la moschee,biserica ,templu :)))

Miha spunea...

Sa-ti fie de bine mini vacanta. Mi-ai adus si mie o creanga de brad? :)))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu