marți, 24 ianuarie 2012

De Ziua Unirii

Astazi sarbatorim 153 de ani de la marea unire din 1859. Ma uit la televizor si vad cum, "multiubitul" nostru edil Nechita, pregateste de zor aceasta zi si ma intreb pana unde poate duce ipocrizia? Dar imi aduc aminte de Sarbatorile Iasilor, de Sf. Paraschiva si imi dau seama ca e fara limite. 



In centrul orasului, unde este statuia lui Al. I. Cuza, s-a facut curat, s-a aranjat, s-au pus steaguri si tot felul de ghirlande, pentru marea hora, hora ce nu va mai fi onorata anul acesta de Basescu. Ar fi fost chiar culmea! Dar cine stie? La cat tupeu au politicienii nostri ne putem astepta orice. Oricum, s-au anuntat cativa politicieni pentru ziua de azi la Iasi. Au mare curaj....

 Acum vine si  marea intrebare: dupa ce aseara au protestat, pentru a 12 zi, impotriva lui Basescu si a guvernantilor, azi  iesenii vor dansa Hora Unirii impreuna cu primarul si restul de politicieni care mai au curaj (sau tupeu) sa vina la iasi ? Cred ca da . Probabil ca pana la orele 16.00  vor dansa Hora Unirii, iar dupa orele 16.00 se vor transforma din nou in protestatari.

Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca, asa cum sarbatoarea de Sf. Paraschiva a devenit un fel de balci, fara prea mare insemnatate religioasa, asa si sarbatoarea de 24 Ianuarie a devenit de multi ani un bun prilej pentru politicieni sa-si tina discursurile electorale, care oricum nu mai intereseaza pe nimeni,  prilej de mare bucurie pentru farfuria cu  fasole gratis, asta dupa traditionala imbranceala, si mult asteptata zi libera de la munca.
Iar anul acesta , mai mult ca niciodata, sa se danseze Hora Unirii, dupa aproape doua saptamani de proteste disperate impotriva unui sistem poltitic, care a adus poporul la un grad de saracie maxima, pentru mine este ceva de neinteles.




20 comentarii:

Ioana spunea...

Da, iarasi sunt de acord cu tine, chiar sunt curioasa daca va fi balci au ba :(. Chiar, ziua de 24 ianuarie e zi libera legala mai nou? Stiu ca se discuta intens anul trecut dar nu mai stiu si care a fost rezultatul discutiilor...

Miha spunea...

Probabil ca vor dansa hora unirii ei intre ei, nu cu protestatarii. :D

dia spunea...

si pt mine e de neinteles...

DiaMar bucataria galbena spunea...

Oare de ce nu ma mai mira nimic in ROMANICA?

Voinea Marius spunea...

N-a fost și "multiubitul" Simirad pe acolo? Să înjur și eu :)
Cât despre protestatari ... nu vreau să fiu rău, dar majoritatea nu prea știu ce vor. Dacă se joacă hora unirii, vor juca și ei. Dacă se înjură și se aruncă cu borduri, vor arunca și ei.

Traian spunea...

Lasa ca ati fost onorati de Ponta si...Crin, viitori calai ai Romaniei; fasolea s-a dat, la fel si vinul fiert, urmeaza protestul de seara!

florinash spunea...

Cu aceasta sarbatoare istorica,n-am nimic impotriva,dar e pacat ca pe an ce trece,se transforma in ceva urit si asta pt.ca se baga POLITICUL!!!

minoki spunea...

Da, Ioana, a fost balci si anul acesta, dar nu la Iasi. La Iasi s-au imbrancit doar pentru fasole. S-au calcat in picioare. Si nu, nu s-a mai dat zi libera. Probabil ca s-au temut ca liberi fiind se vor aduna mai multi la proteste.

minoki spunea...

Miha, zau daca ar deranja pe cineva daca ar dansa intre ei. Atata, doar, sa nu ne afecteze pe noi.

minoki spunea...

Adnia, ce sa spun? Eu inca nu am inteles multe.

minoki spunea...

Dia, ai mare dreptate.

minoki spunea...

Ex-Silentio asta este si parerea mea. Cat despre Simirad habar nu am daca a fost , si isncer nici nu ma intereseaza persoana lui.

minoki spunea...

Traiane, gretos de tot! Culmea tupeului si a nesimtirii. Lasa ca dupa fasole am avut si concert. Si nu din ala... de dupa fasole :D
A fost pe bune cu Andra , Comornic si Zdob si Zdup. Ce sa mai zic ? Sarbatoare in toata regula!

Voinea Marius spunea...

Eu cât am stat în Iași pe Simirad l-am înjurat... pe Nichita l-am prins numai un an, nu am avut timp să-l înjur :)

minoki spunea...

Florinash, daca nu ai inteles cam peste tot intervine politicul.

minoki spunea...

Ex-Silentio, mai bine!

CARMEN spunea...

cât de trist!

Eu am explicat tare mândra colegilor de serviciu, ca poporul român - cel mai vechi neam de traci, serbeaza cu emotie Unirea! iar acum seara acasa, am cautat pe youtube clipuri si amprivit cu drag, alaturi de sotul meu - cel mai mare simpatizant al românilor - porturile nationale, dansul si ne-am oprit mai mult la înregistrarile din gradinite :)) Cat e de frumos si ce ma bucur ca traditia se transmite!

minoki spunea...

este trist. Este si mai trist sa vii aici sa vezi life. De aceea am zis a intru in hora ta.

Anonim spunea...

Sa speram ca urmatorul "regim" va duce Romania pe culmile progresului material :)
Pana atunci, putem eventual sa fim uniti si sa incepem progresul...din interior :)

minoki spunea...

Happi, progres? Material? In Romania? Visatoareo! Trezeste-te!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu