duminică, 15 ianuarie 2012

Sa va aduceti aminte!

Ma uit de dimineata  si vad, pe toate canalele, Piata Universitatii , unde niste huligani se bat cu pietre cu jandarmii, isi dau foc lor, jandarmilor  si cameramanilor, care se inghesuie sa prinda cat mai multe cadre, pentru a asigura puncte de rating televiziunilor care ii hranesc. Daca ii intrebi pentru ce sunt acolo spun ca au venit pentru "Calafat"(in loc de Arafat), altii vor pensii mai mari, altii habar nu au, dar daca e rost de "mardeala", de ce nu? Pana la urma am ajuns si eu sa nu mai inteleg pentru ce se bat.
Toate posturile TV fac spume la gura, comentand si dandu-si cu parerea despre batalia din Piata Universitatii. Desi m-am uitat pe vreo trei canale tot nu am inteles de ce sa bat. Poate imi explica si mie cineva. 



In incheiere voiam si eu, ca Max, sa va spun sa va aduceti aminte totusi, ca azi se implinesc 162 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Nu e un eveniment cool, nu s-a batut nimeni acum 162 de ani, decat ca s-a nascut un om. Pe nume Mihai Eminescu. A scris niste poezii, care nu prea se "potriveste" la manele ca "e" mai profunde si nu merge cu "bani" si "dusmani".
Atat voiam sa zic. In rest, vizionare placuta in continuare la Piata Universitatii, pentru ca, oricum altceva nu prea avem ce vedea!

24 comentarii:

Cupcake Splendens spunea...

noroc ca eu nu am tv,dar tot mai arunc cate un ochi pe net sa vad ce s-a mai intamplat.
am fost si in centrul tg mures,acolo erau numai o suta si ceva de persoane,m-am intalnit cu cativa prieteni de la medicina,dar totul a fost pasnic.toti cereau demisia lui basescu.
ma doare sufletul cand ma uit la stiri si vad ca un batranel care traversa pe trecere in bucuresti e luat la bataie de jandarmi,de ii sare proteza din gura...parca eram oameni,nu animale...

minoki spunea...

Cupcake mai bine ca nu ai televizor. Daca era dupa mine , nici eu nu as fi avut. Pe mine ma doare tare de tot ce se intampla in tara , mai ales in ultimii doi ani.

florinash spunea...

Ai fost nostima..auzi ''CALAFAT''. Nici nu ma indoiesc,ca unii ai pocesc numele.Referitor la ce se intimpla in Bucursti in ultimile zile,macar de ar avea o finalitate buna si concreta,adica inlaturarea lui BASESCU.VB.in nume personal si aici ma opresc,nu vreau sa-ti politizez postarea.deci ''CALAFAT-ORSOVA-ORADEA-C-TA-ADJUD...'' MARI Talalai,ha-ha-ha,O saptamina reushita pe toate planurile iti doresc!!!

minoki spunea...

Florinash, tu crezi ca evenimentele de acolo vor avea o finalitate buna? Crezi tu ca o mana de golani care arunca cu bolovani , nici ei nu stiu unde, ne va face viata mai buna? Eu nu sunt fan Basescu , dar daca il dau jos pe Basescu pe cine vezi tu in fruntea tarii, se ne si scoata din rahatul in care suntem?

florinash spunea...

Ar fi de dorit,ca aceste mitinguri,sa fie pasnice binenteles,dar n-ai sa vezi,pt.ca nemultzumirile oamenilor sunt prea mari.cu riscul de a supara pe unii,si sper sa nu se inteleaga ca instig la violentza,dar cu mitinguri ca la clasa a-1-a,nu se poate face nimic.trebuie un pic de violentza,ca..cu ''astia'' cu manushi nu se poate lucrat.personal as vrea sa iasa toata tzara.acum,ca pe acolo isi fac prezentza si unii gen ''calafat''care n-au nici o treaba,nu-i putem opri,ca se amesteca cu multimea.Nustiu cine ar fi mai potrivit,dar nici cu actualul,personal nu mai vreau. si data viitoare sa fim,mai atentzi si sa stim sa lucram ''din vot'' sa nu se mai ajunga la manifestari de genul asta! daca am fi stiut sa lucram ''din vot''nu cred ca asistam la ce vedem azi la tv!

dia spunea...

eu sut din ce in ce mai depresiva in ultima vreme...mi-am pierdut entuziasmul si increderea...nu vad nimic bun pt viitorhttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/2.gif

Alina spunea...

Nu stiu de ce la noi protestele sunt asociate cu violenta :( Am ocolit televizorul in weekend tocmai pentru a nu asista la manipularea oribila care se practica pe toate canalele :((( Un protest pasnic, civilizat, dominant prin numar si nu prin agresivitate si-ar fi atins mai degraba scopul. Dar noi suntem doar frustrati si suparati pe conducatorii actuali si suntem departe de a fi civilizati. Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care gandeste asa.

Ioana spunea...

Exact asta m-am intrebat si eu toata ziua de ieri: "Si totusi, de ce se bat?". N-am aflat niciun raspuns, insa ma gandeam ca poate o fi distanta de vina si nu pricep eu. M-am linistit, daca zici ca nici tu nu pricepi o boaba ;)

Ioana spunea...

Cat despre Eminescu, intr-adevar, a cam fost inghitit in noianul de stiri belicoase, pacat :-(

minoki spunea...

Florinash, cred ca visezi. Cand s-or apropia alegegrile sa-mi zici pe cine ai ales tu sa fie cel care va scoate tara din rahat.

minoki spunea...

Adnia si eu la fel. Pe langa faptul ca nu stiu daca se mai intrevede vreo iesire din rahatul in care suntem, mai ales de cand a venit si criza, trebuie sa mai asistam si la decaderea sociala, umana.

minoki spunea...

Alina crezi ca un protest pasnic ar misca lucururile? Esti visatoare si tu ca si Florinash.

minoki spunea...

Ioana , fericita esti ca ai plecat. Cat despre Eminescu ce sa mai zic? Daca mai vrei sa mai citesti cateva ceva mai intri pe net pe la alti blogeri. Sau pur si simplu ii citesti cartile.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Pana la urma cred ca habar nu au nici ei de ce se bat,dar se bat si gata.Atata stiu foarte multi dintre romani(din pacate).Suntem la 1000 de ani lumina de civilizatie.O zi buna.

minoki spunea...

Dia asa este si din pacate este foarte trist.

CARMEN spunea...

am oftat adânc... foarte adânc!

minoki spunea...

Carmen, cum spuneam si Ioanei si tuturor celor celor care ati avut marele noroc sa plecati, bucurati-va ca suntei departe de Romania!

Cristi spunea...

Cei care se bat cu jandarmii sunt ultrasi, adica suporteri fanatici ai unor galerii. Lor pur si simplu le place sa se bata cu jandarmii cum fac si la unele meciuri de fotbal.

minoki spunea...

Cristi, am aflat si eu ceva mai tarziu cine si de ce se bate, oricum chiar daca am aflat nu sunt incantata. O zi frumoasa!

Max Peter spunea...

Sărut mâna, Minoki.
Curând-curând "apele" se vor aşeza. O primă dovadă este că aseară (luni seară) toate protestele au fost aproape în exclusivitate paşnice peste tot.
Eu unul tânjesc după normalitate, după timpul în care nu va trebui să mai aud de partide, de alegeri, de comunicate, de tot felul de ţâfne ale unuia sau altuia. După timpul în care voi putea să nu mă gândesc decât ce voi face în weekend şi dacă mă voi duce la film, la teatru sau doar la o simplă plimbare. După timpul în care să am chef să trândăvesc cu o carte bună în mână, ori să nu-mi pese decât de serialul urmărit. Sau să-mi vină chef să mă duc să-mi cumpăr o prăjitură şi-o cafea, ori să "descânt" o bere pe-o terasă. Ori...

minoki spunea...

Max, ori de multe alet maruntisuri de care am uitat sa ne bucuram. Sa te auda Cel de Sus si sa fie asa cum iti doresti cat mai curand. Dar...eu sunt mai pesimista si ma gandesc ca nu o sa avem parte de astefle de vremuri. O sera frumoasa!

Anonim spunea...

Nu cred ca stiu dansii de ce se bat . Le-o fi adiat primavara araba pe la urechi printre stirile despre divele romaniei , vocea Romaniei si Dan Diaconescu?
Sau poate cred ca Arafat poate resuscita tara, citeam pe-o pancarta ca-l vor presedinte, banuiesc ca nu la Camera de Comert
Sau poate ca sunt dezamatiti si pentru faptul ca Basescu a deschis robinetul si-a inceput astfel ninsoarea- evident regizata de guvernul Boc....
Chestii de-astea.......Serioase
Unii vor monarhie. Am auzit ca in curand or sa se mute printelesele de prin Iordania si Saudi arabia si cine stie....poate ca vin la noi in Romania :)
O seara frumoasa
Eu sper totusi ca Romanii sa traiasca linistiti sisa invete sa se respecte unul pe altul, chiar si atunci cand nu gandesc la fel........

Anonim spunea...

se bat... pentru ca pot...

Lillee spunea...

Se bat pentru ca e in trend. Este efectul de turma si mult joc politic, manipulare. Majoritatea sunt obligati sa mearga, cunosc cazuri concrete, dar ma opresc aici.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu