sâmbătă, 15 mai 2010

Intrebari existentiale

Vorbeam aseara cu o mai veche prietena a mea. Are 50 de ani si este proaspat divortata. Vorbeam despre barbati in general. Incercam sa dam niste raspunsuri la niste intrebari vis a vis de unele proaste obiceiuri masculine. Ei ar spune ca sunt lucruri fara importanta carora le dam noi amploare, sau ca sa citez, "faceti din tantar armasar". Lucruri marunte pentru ei dar importante pentru noi, din cauza carora acumulam tensiuni de-a lungul timpului, tensiuni care de mult ori duc la adevarate drame.

De exemplu: ce ne facem cu barbatul metrosexual, genul de barbat care tremura de placere in fata unui costum Armani, sau sta la cosmetica mai mult decat o femeie, si ce ne facem cu barbatul neingrijit cu care trebuie sa ducem adevarate lupte sa-si schimbe tricoul sau, si mai grav, sa te intrebe cu o privire inocenta de ce trebuie sa isi schimbe sosetele zilnic?
Niciunul nici altul nu ne avantajeaza. Primul iti da senzatia ca te eclipseaza, si te obliga sa straduiesti si mai mult sa arati bine ( ca, deh, doar esti femeie!), iar cu al doilea te saturi de luptele duse ca sa se barbiereasca, sa faca un dus si sa arate cate de cat ingrijit .

O alta mare nedumerire pentru mine este de ce sunt barbatii atat de neglijenti cu sanatatea lor? Si mai ales de ce ne agitam noi pe langa ei mai mult decat e cazul? Unul din motivele de divort la prietena mea au fost certurile interminabile pe tema alimentaitiei sotului ei si a faptului ca mereu neglija sa isi ia medicamentele , din cauza ca avusese un infarct si are diabet necesitand tratament si regim strict.Sau alt exemplu foarte des intalnit al barbatului care trebuie dus in camasa de forta la medic. Si nu vorbesc aici de vreun control de rutina , pentru ca la noi la romani acest obicei este de domeniul science fiction. Este vorba ca amana un control la doctor oricat de rau s-ar simti.

Dragele mele, dragii mei domni, as vrea sa aud parerile voastre. Mai ales de la distinsii domni mi-ar placea sa aud cateva opinii. Si mai ales mi-ar placea sa vina cineva si cu solutii la aceste probleme. Si nu uitati ca frumusetea vine din suflet si infloreste doar in armonie!
o seara linistita!




9 comentarii:

Claudia spunea...

:)) nici eu nu ma duc la doctor cu placere si evit o vizita medicala cat pot de mult. doctorii iti dau vesti proaste indiferent daca tu te simti bine. in privinta asta ii inteleg perfect.

Miha spunea...

Eu n-am solutii. :))))

minoki spunea...

Anca , nimeni nu se duce la doctor de placere. Dar cabd te ajunge o durere de exmplu sau cand stii ca ai probleme , totusi.. Eu sunt de parere ca o boala e mai bine s ao depistezi in faza incipienta, si o data ce ai apucat sa te imbolnavesti nu te vindeci de la sine putere. E clar ca boala se va agrava.

minoki spunea...

Miho, nici eu. Dar mai asteptam. Poate vine cineva cu o solutie la aceste probleme.

Anonim spunea...

Am fost descoperit cu diabet tip 2 la un control de rutina facut la serviciu. am fost la medicul diabetolog, mi-a dat tratament medicamentos si recomandare de regim...Ma simt excelent, glicemia e in limite normale..si ma bucur de viata , alaturi de persoana iubita. Si asa voi face si in continuare. Gabi

minoki spunea...

Gabi, daca toti barbatii ar fi ca tine , multe femei ar fi scutite de o mare doza de stress, pentru ca nimeni nu poate fi indiferent la suferinta celuilat de langa el. Te felicit si te mai astept pe la mine pe blog sa ne impartasesti din experientele tale de viata!

Anonim spunea...

Este o intrebare existentiala ????? doar atatea categorii de barbatii ati gasit ???? pentru bucuria dezbaterilor pe blog va rog totusi ..... mai multa imaginatie ..... hai ca mai avem berea cu baietii , meciul cu baietii , pokerasul cu baietii .... etc daca e bal , bal sa fie :)
Cu drag Costy ... imi place blogul tau :) felicitari :)

minoki spunea...

Costy, multumesc de felicitari, am luat cunostinta de sugestii, dar blogul meu se cheama "Armonia simturilor", voiam sa fie despre cu totul altceva.Despre metode de relaxare. Nu vreau sa-l transform intr-un teren de lupta. Nici nu stiu cum am ajuns aici.De fapt stiu. Zilnic vorbesc cu multe persoane. Nu sunt psiholog dar cred ca am darul acesta de a asculta. Fiecare vine si imi povesteste una, alta , si din povestile lor se nasc intrebarile mele. La unele incerc sa le gasesc raspuns la altele...apelez precum vezi la acest blog.

Anonim spunea...

Referitor la faptul ca barbatii sunt neglijenti cu sanatatea lor. Nu as spune asta. Am cunoscut cativa ipohondrii. Si culmea doar O femeie ipohondra
Probabil ca este greu cand ai in preajma ambele categorii. Dar nu imposibil de trait cu ei.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu