Mi-am propus ca de acum incolo , o data pe saptamana, sa postez "Indignarea saptamanii". Va fi o postare despre ce ma revolta pe mine in tara asta.
Asa ca saptamana asta o sa fiu indignata pentru faptul ca suntem un popor ca o lada de gunoi. Sa ma ierte onoratul public cititor dar m-am saturat sa inghit atatea porcarii. Si nu ma refer la cele televizate sau politice ,sau mai stiu eu de care, ci la cele strict alimentare. Toata lumea striga ca mancam si ne imbolnavim de la alimente pline de conservanti si de faimoasele E-uri, pline de zaharuri si alte chestii de nici macar nu le pot pronunta numele.Ca trebuie puse etichete pe produsele ce contin conservanti. Asa si? Ne vom simti noi mai linistiti stiind ca un salam, de exemplu, are cu 10 % mai putini nitrati sau nitiriti decat altul? Asta in conditiile in care oricum toate mezelurile romanesti contin cantitati cu mult mai mari decat limitele admise?
In august am deschis un magazin cu produse naturiste. Am adus in magazin ceaiuri de la 4 firme diferite. Eu sunt o mare amatoare de ceai, mai ales de cand am primit de la iubitul meu o cana electrica ,beau si mai mult ceai decat inainte. Nu sunt o mare fana a ceaiurilor cu arome pentru ca si acelea contin conservanti dar am vrut sa incerc de la toate patru aroma de fructe de padure, pentru ca gustul de fructe de padure este preferatul meu. A fost o mare dezamagire pentru mine sa constat ca fiertura aceea nu avea nimic in comun cu fructele de padure, desi eticheta cu continutul de aroma sintetica exista.
Citisem pe net mai demult despre ceaiurile Teekanne, o firma austriaca . Am vrut sa aduc si eu la un momentdat in magazin dar mi s-a parut a fi prea scump . Am gasit intamplator intr-un supermarket aceste ceaiuri si am cumparat de curiozitate o cutie. Era un ceai de zmeura. Cand am baut prima cana de ceai am avut o adevarat revelatie. Mi se parea incomparabil cu gustul de ceaiurilor noastre autohtone. Si tot cautam pe cutie sa vad continutul de arome si conservanti si, culmea, nu am gasit.
Si acum vine indignarea mea: cum se poate ca un ceai de zmeura sa aibe gust de zmeura si fara adaos de arome sintetice, si ceaiuri de la firme precum Fares sau Hofigal, firme cu renume in Romania sa aibe acel gust de fiertura de sosete nespalate? Ca sa nu mai vorbim de gramaj. Un plic de ceai Teekanne are 2.5 g iar unul de Fares, de ex., are 1 g. Asa ca, facand raportul pret- calitate- cantitate, ceaiul Teekanne este de departe cu mult mai bun decat ceaiul nostru romanesc. Si cand ma gandesc ca m-am referit aici numai la ceai. Un produs pe care il consumam optional. Dar ce ne facem cu alimentele???
Acum o zi
9 comentarii:
sa ,,AIBA,, gust de zmeura nu sa ,,AIBE,,
Misha, multumesc pentru corectie. Dar atat ai avut de comentat la poastarea mea?
ciao ho saputo che hai aperto una erboristeria. Ho un problema, posso chiederti un consiglio?
Si
fata, si eu sunt amatoare de ceai. beau de rup, cel putin 2 cani pe zi, cel mult 6. nici pe cutiile pe care le cumpar eu nu scrie ca are conservanti dar cum pot sa fiu sigura, pentru ca am auzit ca de fapt au...
oricum, in privinta e-urilor in general mai am un pic si o iau pe aratura de disperare. daca ar fi pentru mine n-ar fi asa o problema. dar ce te faci cu copii care se uita la mine ca la o nebuna ca nu vreau sa cumpar mezeluri dulciuri, snaks-uri samd. cum sa le dau un bun start daca pana nici in produsele bio nu poti avea incredere. foarte urata perioada in care traim.
Cred ca cel mai bine ar fi sa ne facem singuri ceaiurile.Asa ca,vara,in loc sa mergem la Mall,mi bine o luam pe coclauri la adunat de buruieni si fructe.Ce ziceti de asta?
Zic ca ai mare dreptate. La vara te invit la cules de musetel si macese.
Buna Minoki!
Sunt o mare amatoare de ceai, in special verde si rosu (mai putin cele medicinale), dar trebuie sa recunosc ca nu sunt amatoare de ceaiuri romanesti. Cumpar Teekane cu incredere si alte ceaiuri de origine englezeasca si indiana. Nu mi-am pus pana acum problema de ce nu ar fi si ceaiurile romanesti de aceeasi calitate. Ce ai descoperit tu este unul dintre raspunsuri. Mie si ceaiurile poloneze mi se par la fel de proaste. O alta varianta - romanul nu este mare bautor de ceai (de aceea nu este nici pretentios) si atunci nu stie sa aprecieze calitatea, de aceea prospera Fares si altii.
Despre alte produse nu pot sa spun decat acelasi lucru; nu suntem educati sa urmarim adaosurile artificiale care ne pun in pericol sanatatea, iar altii prospera pe indolenta noastra. Eu am redus foarte mult consumul mezelurilor, coacem painea in casa... dar ce te faci cu alte alimente? Urmaresti eticheta si te rogi sa fie adevarat ce scrie acolo si sa-ti ajunga si banii din portofel.
Ai mare dreptate, Alina in ceea ce spui. As vrea si eu , ca si tine sa putem face ceva. Daca sindicatele sunt nemultumite ies in strada si fac greva , nu mai lucreaza. Noi putem sa ne revoltam si sa nu mai mancam? O greva a foamei s-ar rasfrange tot asupra sanatatii noastre. Asa ca...tacem si inghitim.
Trimiteți un comentariu