luni, 7 martie 2011

Cum sa faci bani din blogging?

Dragii mei, stati asa ca mai am o nedumerire. Dupa termenii astia "deochiati" in materie de internautica, din postarea de sambata, acu' ma mai infrunt cu o problema.

Sa tot fie vreo luna in urma cand am primit de la cineva un mail " Cum sa faci bani din blogging". Am citit si am zis "de ce nu''? Daca tot cei de la Add Sense mi-au inchis contul (pentru ca dragalasul meu iubit, din dragoste, imi tot dadea clicuri pe reclamele lor, m-au prins si m-au executat) am zis ca sa-mi fac cont la astia de-s vecini pe pagina cu mine, la Blogmoney . Acu', ori nu prea am inteles eu cu ce se mananca blogul asta, ori  sunt ei olecuta escroci, cam cum e toata lumea de pe la noi pusa pe capatuiala. 

Deci, zic ei,  te invita sa scrii o postare despre un site anume , sa te incadrezi intr-un anumit numar de cuvinte si sa-l faci intr-un anume fel, iti dau si linkurile sa le  afisezi in postare, pentru publicitate, iar la sfarsitul campaniei, advertiserul te plateste pentru prestatie. Pana aici e pe intelesul tuturor.

Problema de acum incolo vine, de cand, pe aceeasi pagina unde este afisata  invitatia de a scrie postarea , tot acolo, mi se spune  sa astept aprobarea advertiserului de a fi invitat la campanie. 

Apoi, stati, ca de aici nu am mai inteles: intai fac textul si astept aprobarea lui, sau intai astept invitatia si dupa aceea fac textul? Ca... cum vine asta? Eu scriu, postez link-ul sa faca cititorii trafic si, implicit, publicitate site-ului respectiv , iar  la sfarsit advertiserul imi spune ca nu mi-au aprobat postarea, drept pentru care nu voi primi nici banii, iar ei raman cu  publicitate gratuita iar eu cu buzele umflate. 

Ma scarpin dupa cap a nedumerire, mai citesc o data textul, ma mai scarpin dupa cap inca o data si imi dau seama ca oricat as citi tot nu inteleg. Poate voi v-ai dat seama de smecherie si imi explicati si mie ca eu habar nu am cum vine trebusoara aiasta.

19 comentarii:

Alina spunea...

La asta nu ma prea pricep, dar dupa cum povestesti, tind sa-ti dau dreptate. Suna ca in anunturile acelea in care ti se spune ca ai posibilitatea unor castiguri fabuloase lucrand de acasa!? Toate arata bine pe hartie, ma rog "pe internet" mai ales cand vezi scris acolo Money si cu simbolul euro, parca si auzi banii zornaind in contul bancar. Dar mai bine astept sa aflu parerea cunoscatorilor :)

minoki spunea...

Alinuta, nu numai eu am cont pe Blogmoney , mai este si LumiRO si ,vorba aia, femeia e in America si mai aerisita decat mine la cap si tot nu a inteles nici ea mare lucru de acolo. Basca ea a mai si postat ditamai articolul despre niste imprimante si ...ea inca mai asteapta saracuta.

Miha spunea...

Deci... intai de toate dai clic pe butoane si p-aia citesti ce scrie acolo. :)))

Pentru campaniile respective... ceri pretul dorit...apoi aplici pentru campania respectiva. Astepti aprobarea, adica advertiserul e de acord sau nu cu pretul tau, cu blogul tau, cu traficul tau...si mai apoi scrii articolul respectiv.

.✿*E LENA*✿. spunea...

Minoki,sunt pe lângă subiect...
și nu cred că se pot face bani
aici!
Să ai o săptămână excelentă!
Succes..
Te pup!

minoki spunea...

Eleneo, si eu sunt la fel , drept pentru care ,cred ca o sa ma las de sportul asta. Si tu sa ai o saptamana maxima!

minoki spunea...

Deci, Miho srau-mana , am inteles acu' tot decat ca iar am o problema. Blogul lui Iulian care posteaza o data la doua luni nu stiu de ce are afisat de la ei niste chestii de reclama.

Miha spunea...

Eu nu vad nici o reclama la Iulian pe blog

Lumi RO spunea...

Miha, Minoki, acum mai nou, nu se mai plateste in bani, se plateste in puncte, dar nu au zis nimic daca aceste puncte se vor converti vreodata in $$$$$$$. Mi-au zis doar ca nu se mai plateste in bani ci doar in puncte, daca sunt de acord sa continui. Multumesc Minoki pentru descriere, am ras cu pofta de luni dimineata.Iti astept comentariul la postarea mea.

corina spunea...

Minoki am picat chiar pe langa subiect. Si eu am tot primit chestii deastea de reclame.Dar....nu am intrat niciodata sa vad desprece-i vorba.Nu ca as avea bani cu gramada, ci pur si simplu astea le vad ca pe niste minciuni.Suntem noi satui de tot felul de inselatorii.Stii ceva bine merge vorba aceea "Banul ochiul celui rau"
Apropo si eu sunt varza cu tehnologia, asa ca nu prea iti pot sta in ajutor!
O saptamana binecuvantata!

minoki spunea...

Miho da' patratica aia de pe blogul lui ce e?

minoki spunea...

Lumi iti doresc batfat sa-ti converteasca astia punctele in bani!

minoki spunea...

Corina, Domane ajuta!

Anonim spunea...

pai Doamne ajuta sa ne imbogatim din bloguri daca se poate.....

minoki spunea...

Dar oare chiar se poate?

Miha spunea...

Bannerul ala nu e pus de el?

minoki spunea...

Nope. Eu i-am pus banner dar trebuia s afie ca la mine cu blogmoney. la el se schimba dimineata era cu tirmitere la alt site . Acu vad ca e cu "strengarii.ro."

Miha spunea...

Nimeni nu poate pune reclama la mine pe blog sa-mi dau acceptul. Vezi ce setari si optiuni ai bifat acolo in contul de la blogmoney. Si daca nu-l vrei il scoti si gata. :)

Deci, clic pe butoane, asa cum ziceam, dar inainte de a accepta ceva citeste cu atentie.

taio spunea...

sa nu uitam ca in navigatorii sint tot oameni,si ma intreb daca nu ar trebui sa schimbam denumirea de oameni,sa zicem:ciini care scriu si citesc,pasari care schimba aripile cu banii,vulpi care nu maninca prada ci o fotografiaza si exemplele ar putea continua la infinit.

Dan spunea...

Cum ma stiu rau de gura, cre' ca n-as vrea! Asta ca sa nu zic ca nu mi-a propus nimeni.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu