marți, 19 aprilie 2011

Toleranta, pana unde?

Nu aveam de gand sa continui postarea de acum doua zile dar, uitandu-ma aseara la 10TV, am nimerit tocmai in mijlocul unei dezbateri privind concursul Mister gay 2011 si un afis expus in Timisoara , afis cu poza unui bebelus care promoveaza comunitatea gay.

Intr-adevar, asa cum scrie si in slogan, homosexualitatea nu este o boala. Homosexualitatea este o tulburare de comportament, si nu cred ca ar trebui ca cineva sa faca parada de asa ceva, mai ales folosind pentru asta un copil abia nascut.

Am fost acuzata de intoleranta in postarea trecuta si imi pare rau ca anumite persoane nu au inteles ca eu nu am nimic cu homosexualii, nici cu transexualii  sau travestitii. Am mai spus ca marii artisti, care au fost si sunt gay, s-au remarcat prin talent si munca, nu prin parade ieftine si vulgare.

Dragii mei, cine este de acord cu imaginea de fata sa fie! Eu, una nu pot. Trebuie sa ii acceptam ca oameni, dar, in acelasi timp, nici ei nu ar trebui sa  iasa din "normalul" lor incintand prin atitudine dusa pana la extrem.
Dar, cum in Romania, totul este posibil, de ce nu ar fi si un afis ca cel de mai sus, un concurs de Mister gay, chiar cu o saptmana inaintea Pastelui?

Parerea mea este ca atat timp cat vor avea astfel de manifestari vor fi mai mult respinsi de societate.
Stau si ma gandesc acum cum ar arata niste parade si concursuri a celor cu ADHD? Ce spuneti de un concurs miss sau mister ADHD? Cum suna? Sau cum ar aparea o parada a celor cu depresii, organizate in niste cortegii funerare? Ca doar si ei au drepturi si cine stie , poate vor vrea si ei sa se impuna ca fiind diferite comunitati.

52 comentarii:

Anonim spunea...

Deci e incredibil pana unde au putut sa mearga, sa puna astfel de afise!
Cand cineva face asa ceva, vrea un singur lucru: putere. Intai te dai discriminat, iti atragi sustinere, si pe urma ataci in forta in acest fel! E o strategie de dezbinare, de scindare a multimilor intr-o miscare surda de "pro" si "contra". Pe cine intereseaza, oare, cu adevarat? Se vrea doar distragerea atentiei, se lucreaza subtil de sus, de foarte sus. Fiindca oamenii abia asteapta sa aiba dreptate, sa domine. Sa li se spuna ca ei sunt mai destepti. Mai sensibili. Mai intelegatori. Mai... Toleranti!!

Sorin spunea...

Subscriu intr-u totutl!
Am spus şi o mai spun , atât timp cât sunt înafara normalului vor fi toleraţi sau ar trebui să fie dar doar atât timp cât nu sunt ostentativi.
Spunea cineva în articolul precedent că este diferenţă intre travestiţi si homosexuali şi că nu sunt acceptaţi unii de către ceilalţi ca şi când unii au o mândrie de apărat. Ei bine , hai să ne amintim paradele homosexualilor şi cât de ostentativi erau in vestimentaţie şi comportament.
Sunt de acord că au drepturile lor cum dealtfel au şi alte categorii de alţii cu probleme înafara firescului dar dacă ar fi mai rezervaţi vor fi mult mai bine toleraţi.
Suntem o ţară în care anormalitatea este ştire de primă pagină , în care nefirescul primează.

Lumi RO spunea...

Normal, trebuie sa existe o limita in toate!

florentin spunea...

Toleranţa este efectul pozitiv şi cordial de a înţelege credinţele, riturile şi obiceiurile altora fără a le împărtăşi sau accepta. ...
Sa te schimbi pe tine este mult mai eficient decat sa astepti sa se schimbe ceilalti – asta este stiut. Dar pana unde trebuie sa accepti „neschimbarea” lor?

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine, e o exagerare de post gust si agresiva, e pacat ca se intampla asa ceva si nimeni nu are nimic de spus...
Bine te-am gasit! :)

Andreea Toma spunea...

Doamne, este ingrozitor pana unde se poate ajunge...revoltator. N-au decat sa se promoveze cum vor, dar nu folosind imaginea unui bebelus.

Anonim spunea...

mda. îi doare la bască că-i săptămâna mare! oricum homosexualitatea e împotriva legilor naturii şi deci clar, n-are nicio treabă cu credinţa. Nu ştiu de ce, dar pe mine nu mă miră nimic. Toate problemele îs rezolvate în ţara asta, avem de toate, homosexualii ne mai lipseau :)

Anonim spunea...

Oameni buni, intelegeti ca este numai "diversiune" adica, arunci poporului ceva zilnic "sa se indigneze" si asa il distragi de la chestii mai serioase care se intimpla si care daca le-am analiza mai cu atentie ni s-ar face parul maciuca in cap, si poate am reactiona cumva.
Diversiune -aceasta este tactica : ca si tziganii cind se suie in tramvai la furat: se suie cu grupul, unii fac o chestie ( incitare la cearta sau " da si tu un ban pentru asta micu'" iar ceilalti opereaza la buzunare pe cei care " casca gura".

Cine are moralul tare si este foarte focusat pe viata lui personala, si motivat sa razbata, nici macar nu baga in seama ca " tocmai acuma inainte de Paste" - sigur ca DA, tocmai acuma, ca sa fie impact-ul mai mare;

Divide et impera !!!

Nu mai puneti si voi la suflet, cum zice americanul ' don't take it personally'


AV

fosile spunea...

Ar trebui intrebat dl primar din Timisoara de ce a aprobat asemenea afis,mai ales ca este cunoscuta opinia generala in legatura cu acest aspect.

Mirela spunea...

Eu am ramas fara cuvinte. Si INTOLERANTA!

Unknown spunea...

ai dreptate....nu ar trebui implicati compii în treburi legate de sexualitate...un nou nascut cu siguranta nu are o orientare sexuala asa ca e o porcarie pur si simplu imaginea asta....

corina spunea...

Pai e vai de noi daca ajungem sa ne conduca homosexualii, tiganii(nu sunt rasista)etc.
Am ajuns mai rau decat pe vremea Sodomei si Gomore.Cel putin aia din acea vreme nu cred ca-si faceau reclama cu bebelusi!
Sti cum e nu se multumesc cu un deget vor mana toata si atunci e vai....
Minoki te sustin!

IULISA spunea...

„Trebuie să fie conştienţi că nu toată lumea aprobă ceea ce au făcut, mai ales că au ales să desfăşoare acest concurs cu Miss sau Mister Gay Europe în Postul Paştelui. Noi considerăm că homosexualitatea este o boală şi un păcat, care se pot vindeca. Ne rugăm pentru ei şi sperăm ca slujba religioasă să îi ajute. Îmi pare rău că sâmbătă dimineaţa, când au vizitat castelul Bran, nu ne-am întâlnit cu ei, să-i luăm la Codlea, unde s-a protestat împotriva închiderii spitalului, să vadă şi ei care este, de fapt, realitatea României", a spus liderul Organizaţiei Noua Dreapta de la Braşov, Cristian Grigoraşi.

minoki spunea...

acuarele, cam asta am vrut sa spun si in postarea de ieri.

minoki spunea...

Sorin sunt foarte de acord .

minoki spunea...

Lumi , din pacate traim in Romania si la noi limitele au fot distruse demult.

minoki spunea...

Florentin eu votez pentru discretie in asemena situatii. Nu prin astfel de manifestari poti impune cuiva sa te accepte.

minoki spunea...

Teo, asa este. Noi suntem un mic grup de lehaitori care ne varsam frustrarile aici pe bloguri. Probabil ca altii citesc si rad de noi acum. Bine te-am gasit si te mai astept cu drag.

minoki spunea...

Andreea este tot ce poate fi mai urat si mai dezgustator.

minoki spunea...

Georgiano, ai dreptate. Si vorba lui Anonim, poate fi si o diversiune. la noi totul e posibil.

minoki spunea...

Anonim, ce sa mai spun ? Dupa ce am citit comentariul tau mi-am amintit de filmul "Wag the dog" ("Inscenarea") cu Dustin Hoffman.

minoki spunea...

Fosile cica se spune ca primarele nu stia. Sau da?

minoki spunea...

Corina, multumesc de sustinere! Pacat ca nu avem in ce. Cum spuneam si lui Teo, suntem un grup de lehaitori aiurea. Cei care ar trebui sa miste ceva cu adevrat in tara asta cred ca rad acum si se bat cu mainile pe burdihanele lor umflate pe spinarea noastra.

minoki spunea...

Iulisa eu personal consider ca homosexualitatea nu este o boala. Dar orice ar fi ea trebuie sa respecte in primul rand credinta unui popor.

andreiraduM spunea...

Bun regasit!
:)
si cu greata noastra si fara ea, comunitatea homalailor se ingroasa!

Am trecut sa te salut, asadar: SALUT!
Am mai trecut si sa-ti urez:
SARBATORI FERICITE!
Las la portita... branduse.

Costin Comba spunea...

Sustin parada depresivilor. Vreau sa vad nebunia in stare pura. Legat de reclama, in nici un caz nu pot fi de acord cu asa ceva. Nu am nimic cu homosexualii, am lucrat cu ei, si sunt si ei oameni normali.

Faythe spunea...

I do not discriminate against anyone for race, religion or sexuality. As long as no one hurts another it is their own "Private" thing. but I also want the respect of not having it shoved down my throat or burned into my eyes. I can see a parade for pride, I do not have to attend, nor should it disrupt anyone elses daily activities, just like one persons holiday does not make the rest of the world stop & bow their heads in honor. we have choice. and I agree a baby picture is not the way to send a message if you want tolerance. there is an old saying "You get more bees with honey than with vinegar" so no scream, stomp & slander for any differences.

minoki spunea...

AndreiRadu, nu stiu cate de tare se ingroasa, dar greata ramane. Multumesc de vizita si, mai ales, de flori!

minoki spunea...

Costin, atunci, daca mai vin cativa adepti, poate ne organizam pana la urma intr-un mare cortegiu.Pentru ca spun sigur ca o comunitate a derpesivilor ar bate de departe, ca numar, pe cea a homosexualilor.

minoki spunea...

Grammy you are right. I like your sayng.Thank you for visiting me!

Lillee spunea...

Exact cum am spus si in articolul trecut, pe mine nu ma deranjeaza cu nimic acest eveniment, acest tam-tam si tot ce implica el. Chiar nu ma afecteaza cu nimic.
Mai mult imi este sila de oamenii care tin post si isi pun titlul de mari credinciosi dar injura de mama focului si te iau la bataie prin magazine ca ei nu mai apuca cozonaci. Mai mult imi este sila de barfa, de instigarea la violenta, de stirile de la ora 5, de violatori, criminali, infractori. Pe mine ma revolta alte chestii.
Daca nu citeam articolul trecut la tine pe blog, nici macar nu stiam de existenta acestui eveniment. :)
Te pup, o zi frumoasa.

.✿*E LENA*✿. spunea...

Scumpa mea eu îți urez
un Paște Fericit alături de
dragi!
Te pup și îmbrățișez cu drag!

minoki spunea...

Lillee, noroc ca nu a vuit media prea tare de acest eveniment. Ca daca am fi vazut numai finala la Tv iti spun eu ca aflai si nu de la mine de pe blog.Sa ai spor la treaba ca vad ca nevoie de putina incurajare, si daca nu mai postam sa ai sarbtaori linistite!

minoki spunea...

Draga Elena, iti doresc sarbatori cu bine , lumina si multa pace!

Lillee spunea...

Multumesc frumos. Sarbatori fericite si tie. Sa ne citim cu bine :)

loopoo spunea...

Daca voiau popartarii sa-i injure lumea si mai tare si nu stiau cum, acuma le-a iesit! Corect, poponareala e o tulburare de comportament, numai ca ei nu vor sa se trateze, ei vor sa se arda la ochiul maro si cu asta basta!

minoki spunea...

Loopoo asa este. Ai dreptate. dar eu zic ca azi sa fim mai toleranti chiar si cu ei care ne sfideaza .

loopoo spunea...

pai e treaba lor ce fac, am mai zis, dar sa nu ne mai bata la cap sa-i si acceptam. Sarbatori cu bine, mai draga!

Suflet de curva spunea...

hey, buna ziua (seara) ... aveti nevoie de o ''pacatoasa'' pe aici?

minoki spunea...

Loopoo , sa ai si tu sarbatori cu liniste!

minoki spunea...

Pacatoaso, bine te-am regasit! Chiar mi-ai lipsit!

Cristi spunea...

Profita toata lumea de faptul ca romanii sunt toleranti.

Paşte fericit, Minoki! :)

Gabriela spunea...

Sarbatori cu bine alaturi de cei dragi!
http://www.gabrielaneagu.info/2011/04/23/paste-fericit/

Unknown spunea...

sarbatori luminate:)

minoki spunea...

La fel si tie, Mihai!

BlueRiver spunea...

Am citit, am iesit, iar am intrat... am vrut sa scriu un comentariu, dar n-am cuvinte... mai au sa predea si in scoli, lectii de homosexualitate, sa scoata manuale de specialitate si sa angajeze profesori gay... mamele sa fie insctruite "cum se creste un copil gay" si... cam asta ne-a mai ramas. :(

Anonim spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu folosirea imaginii copilului. Dar nici cu educatia traditional romaneasca, in care un baiat e fortat/directionat sa se joace cu lucruri de baieti, si fetele cu chestii feminine. Si asta se face in multe familii, f. multe familii! fiind in defavoarea incurajarii copilului sa se descopere asa cum e.
Dar evident, parul din ochiul propriu e invizibil, mult mai mare atentie este la paiul reprezentat de acei 1% homosexuali care ar putea sa isi educe copilul sa fie si el... tot gay.


eu am alta parere despre homosexualitate. Nu e o deviatie, pur si simplu asa sunt unele persoane - cu concentratia de hormoni diferita.
Cunosc o persoana, de mic baiatul se juca cu jucariile surorii mai mari. Desi baiatul a fost educat in conceptul: tu esti barbat! iar
femeile din familia lui nu sunt prea feminine, el avea de la cativa ani sensibilitati de fata: emotivitate crescuta, timiditate, se imbraca/dezbraca, nu era multumit de cum arata, atentie la unghii, papushi, prieten cu fetele etc.
O parte din familie il accepta si iubeste asa cum e.

Asa ca, rugamintea mea este:
-acei 1% homosexuali sa nu faca din asta o parada, sa se apuce sa faca morala si sa interefereze viata celor din jur
-ceilalti 99% normali sa nu faca din asta o parada, sa se apuce sa faca morala si sa viata celor din jur.

Da Minoki, esti intoleranta. Cu siguranta ai in jurul tau ceva homosexuali. Dar nu au curajul sa o zica - de frica de a nu fi judecati.
Si da, sunt oameni si mai rau decat tine, care judeca si agreseaza mai rau. Din cauza asta, multi sufera si tac.

minoki spunea...

Ii tolrez pe cei din jurul indiferent ca sunt homosexuali sau lesbiene,atata timp cat nu fac parada din asta. Sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca aceste parade se pot face si mai decent. Nu este nevoie sa tre dezbraci si sa te lingi pe strada ca sa te accept ca homosexual.

Anonim spunea...

minoki, asta fac si cei nehomosexuali. Sa fim realisti, sunt mai multi pe strada care se ling si se dezbraca homosexuali sau nu? .
Intoleranta ajunge f. aproape de ipocrizie.

minoki spunea...

Arakelian, daca o sa mai citesti postari de pe blogul meu , o sa observi ca am "taxat" si pe nehomosexualii care se dau in spectacol. Vezi articolele cu pitpoance!

O femeie spunea...

minoki, nu in articolul asta.
Aici faci scandal doar la adresa homosexualitatii. Nu ai scris absolut nimic in subiect de faptul ca nu tolezi exchibitionismul si manifestarile cu tenta sexuala exagerata la oameni. Te-ai luat de homosexuali si atat.

Daca nu te simti bine in asemenea mediu, de ce te uiti la tv? de ce mai stai in Ro?. O sa ai o surpriza si o lectie de viata: vei deveni astfel o minoritate, si vei vedea pe pielea ta ce inseamna lipsa de toleranta, ipocrizia, si superficialitatea.

Homosexualitatea e o normalitate. Fie ca o accepti tu sau ba. AI macar bunul simt si nu instiga lumea. S-ar putea sa ai si tu ciudateniile tale, si sa fii agresata la fel.

P.S. ai amintit de Postul Pastelui, si am presupus ca esti crestina. In Biblie, atat cea catolica, ortodoxa, protestanta, e un 'laitmotiv': dragostea aproapelui, dusman sau prieten, pildele oii ratacite, fiului risipitor, dar intors. Ceea ce faci aici e o ipocrizie.

Am 2 colegi homosexuali in departament(nu o afirma, o 'presupun' eu din anumite glume/gesturi). Sincer, au mai multa toleranta decat tine. In momente ca astea, invat sa ii respect si pe cei ce nu ii cunosc, si care nu sunt ca mine.

Inca un lucru: sunt multi artisti/oameni mari din istorie care sunt homosexuali.

Anonim spunea...

Imi amintesc cata valva a starnit poza cu copilul. Bine ca n-au pus doi gay goi sa pozeze cu Biblia in brate.

Accept homosexualitatea si orice fel de tendinte....atata timp cat se desfasoara in intimitate. Faptul ca e "normal" sa avem pasarici nu ne da dreptul sa le expunem in public.
Si nu toate lucrurile "normale" din lumea asta sunt neaparat BUNE .

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu