marți, 20 septembrie 2011

Somera

Dragilor, de astazi sunt somera (vorba vine, pentru ca nici macar nu am avut contract de munca!) Am aflat si eu ieri pentru ca pana ieri habar nu am avut ca de azi voi fi concediata. Asa este in Romania: angajatorul iti cere sa-l anunti cu 2 saptamani inainte daca vrei sa pleci, iar el te anunta cu o zi inainte ca de maine nu mai vii. Nicio problema! Acest fapt nu m-a facut decat sa ma bucur ca am scapat de un job jegos si stresant si de niste patroni pe masura!
Ce-am facut in prima mea zi de om fara slujba? M-am imbracat frumos , m-am machiat, mi-am aranjat parul si am plecat sa colind prin oras, like a free woman. Apoi am poposit la prietena mea Miha Prajitureasa, la care nu mai fusesem de 4 luni, de cand ma angajasem. Am mancat la ea cel mai bun crumble cu zmeura, am mai barfit, ca fetele, apoi am mers acasa la parintii mei, pe care in ultimele luni ii vizitasem rar si pe fuga, din lipsa de timp. Aproape uitasem cat de bine e acasa la parinti, cat de linistita si fara de griji ma simteam. O sa imi vizitez parintii cat de des voi putea de acum inainte si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel!

Spre seara am pornit spre casa cu autobuzul, am coborat doua statii mai devreme, si m-am oprit in gara. Nu v-am spus pana acum ca unul din locurile mele preferate unde imi place sa  merg este gara. Imi place sa stau pe banca, pe peron si sa ma uit la oameni, la trenurile care vin si pleaca. Mereu ma intreb de unde vin , ma uit la cei care ii asteapta, la bucuria revederii lor , ma uit la cei care pleaca si ma intreb incotro merg si in ce scop. 

Apoi am venit agale, pe jos, m-am bucurat de plimbare  cum nu m-am mai bucurat demult, m-am gandit la ce voi face de acum incolo si mi-am mai pus ordine in ganduri.
Cam asta a fost prima mea zi de somer. Desi a fost o zi linistita si frumoasa imi doresc sa nu fie prea multe.

34 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Imi pare rau ca ati ramas fara job si sper din suflet sa gasiti ceva pe plac cat mai repede posibil, am sa tin pumni :)! Pupicei si o seara placuta!

Cupcake Splendens spunea...

iubesc faptul ca esti atat de optimista!!

Din bucataria mea spunea...

Un sut in fund, un pas inainte!! Asa trebuie sa privim in viata! Pupici si sanatate multa! Daca e sanatate trecem peste toate cu bine!

minoki spunea...

Adela, multumesc frumos de incurajari. Te imbratisez cu drag!

minoki spunea...

Cupcake, am fost si deprimata la un momentdat si nu m-a ajutat cu nimic. Acum incerc si varianta cealalta.

minoki spunea...

Licuta, ai mare dreptate , numai ca fundul meu e cam tabacit de acum!

Miha spunea...

Bine ai revenit la vizita saptamanala! Desi imi pare rau ca ai ramas fara job, ma bucur ca te mai vad scotand capul in lume. ;)

minoki spunea...

Miha si eu ma bucur ca te-am revazut si sper ca martea nostra de vizite sa dureze mult timp de acum incolo.

tetris spunea...

Uita de ei, inseamna ca nu te merita!
Mult succes si mereu sa fii optimista!

minoki spunea...

Tetris, sa stii ca nu merita! Nu am spus in amanunt toata povestea pentru ca nu mi-e felul sa fac mahal pe aici pe blog

Adina spunea...

Oricum nu te meritau! Si eu am admirat crumbleul pe fb,dar tu chiar l-ai mancat.Sa fii tu bine ca se trece peste toate.

Dan spunea...

Acum ca ai terminat cu ei poti sa deschizi supapele. Scoate la vedere toata murdaria si numai asa poti sa o iei de la început. Succes!

Unknown spunea...

Noa sara bună. Deocamdată eşti pe post de om liber. Ai din nou timp pentru a deschide ochii la lume şi la toamna care vine. Ai din nou timp pentru a discuta cu prieteni sau simpli trecători pe lângă tine. Ai timp pentru a visa cu ochii deschişi. Nu ştiu cât de corecţi au fost patronii tăi cu tine, dar în mod sigur se vor descurca din ce în ce mai greu. Nu ştiu cât de liniştiţi dorm noaptea pentru ceea ce au făcut, dar cu siguranţă frământările lor sunt mai mari decât ale tale. E greu să fii şi să rămâi om când te vezi patron şi un patron ce este om nu rezistă mult. Dumnezeu să te ajute să te descurci mai bine.

sarah spunea...

Mino sincer imi pare rau pentru ce s-a intamplat.e aiurea ca nu ai fost anuntata mai din timp.sper sa gasesti un job mai bun care sa iti puna in valoare mai bine calitatile.succes draga mea.pupicei

Cora_ spunea...

Esti o femeie curajoasa, sa stii! Multa bafta si nu-ti pierde optimismul. Va veni un altul, asta e sigur!

minoki spunea...

Mitinita multumesc frumos ! Sa stii ca a fost bun crumbelul Mihaelei.

minoki spunea...

Dane, multumesc frumos!

minoki spunea...

Abbilbal, multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru urari. Ai spus concis ce voiam eu sa scriu intr-o postare intreaga.

minoki spunea...

Sarah, desi va fi greu sa imi gasesc alt job de acum incolo, nu regret absolut deloc ca am plecat.

minoki spunea...

Cora daca nu eram curajoasa trecea viata peste mine ca buldozerul. Multumesc de aprecieri!

corina spunea...

Minoki un motiv sa te apuci de handmade....ce zici?:) pe cont propriu!
Ori cum ar fi, eu iti doresc sa ai sanatate sa poti duce orice in viata!

minoki spunea...

Corina iti multumesc pentru urari. As fi vrut demult sa ma apuc de ceva handmade, de ex. bijuterii dar nu stiu daca as reusi. Adevarul e ca habar nu am cu ce se mananca. daca poti sa imi dai niste amanunte m-as bucura!

Traian spunea...

Eei, treci tu si peste asta, nu esti prima si nici ultima...Nasol ca in zona voastra, nu se prea inghesuie joburile.

corina spunea...

Adevarul e ca nici eu nu le am cu handmade eu sunt doar cu cusutul intracesta te-as putea initia...
Chiar ieri am trecut pe la un magazin unde doar se vinde obiecte pentru facut bijuterii pe mine m-a interesat ceva dantelute si cineva in fata mea a intrebat de curs deoarece dau si cursuri.Stii cea zis doamna? Cursul e de o singura zi, doua ore si costa 35 euro.Mi s-a parut foarte mult.Asa ca....

dia spunea...

stii ca mereu un sut in partea dorsala e un pas inainte...si daca vrei sa te apuci de handmade...te ajut cu mare placere aratandu-ti cum si de unde am invatat eu...ca nici eu nu stiam acum cateva luni cu ce se mananca dracia asta:) te pup!

minoki spunea...

Adnia daca ies bani din treaba asta abia astept sa-mi spui ce si cum. Iti multumesc din suflet! Poate imi lasi un ID de mess sau mail

minoki spunea...

Daca spui ca ies bani din asta , abia astept sa-mi dai amanunte. Poate imi poti lasa un ID de mess sau adresa de mail. Te pop!

georgiana spunea...

noi sa fim sanatosi!
te pup, fetiţă. ai grijă de tine :)

florentin spunea...

Sper ca urmatorul job sa fie unul mult mai bun . Multa bafta!

Lillee spunea...

Minoki, draga mea, vezi? Din cauza asta imi place de tine. Esti o femeie puternica. Bravo tie. Cu un asa caracter nu ai cum sa nu reusesti. Va fi bine.
In alta ordine de idei, este posibil sa-ti urmez exemplul. Am fost cam ravasita zilele astea cand mi s-a spus ca firma la care lucrez e pe cale sa-si traga obloanele. Regret foarte mult pentru ca-mi placea ceea ce faceam, un colectiv super, un sef si mai super... Regret extrem, parca se rupe ceva in mine. Si ma ingrozeste sa incep "cautarile"... Stiu ca nu voi mai gasi un asa loc de munca. Off, dar va fi bine, nu? Trebuie.
Te pup.

minoki spunea...

Draguta mea,Lillee,imi pare rau sa aud asta. Dar daca nu suntem puternice cum putem reusi? Dar pararea mea este sa incepi cautarile undeva prin afara. La ce prere am eu depsre Romania la ora actuala as sfatui pe toti sa plece cat mai departe. Tu macar ai avut norocul de un colectiv ok si cel maiimportant un sef ok, eu am avut ghinionul sa nu am colegi dar am avut o "patroana" in adevratul sens al cuvantului.

Alina spunea...

Imi pare rau ca a tebuit sa treci prin asa ceva! La noi la romani cam asa se intampla; era de asteptat ca lipsa unui contract de munca sa dea liber la abuzuri. Meriti ceva mai bun si daca vei cauta, sigur o sa apara si Oportunitatea :) Bafta! Si pana una-alta bucura-te de familie, de prieteni si de micile placeri ca cea cu statul pe o banca in gara. Weekend placut!

Max Peter spunea...

Minoki, până la urmă poate că nu e un capăt de ţară. Încearcă să vezi şi partea bună (de fapt, mi-a plăcut cum ai povestit despre prima zi de... om liber). Cred că acum important este să fii sănătoasă, pentru orice există o rezolvare.

Marius Barbu spunea...

Daca nu ati avut contract de munca nu e de mirare ca ati pierdut locul de munca de azi pe maine. Se intampla des la noi in tara, unde statul de drept = statul de spaga.

Inseamna ca patronul are pile daca ITM-ul nu-l intreaba niciodata cum sta cu legalitatea. Dupa care vine Boc si zice ca nu sunt bani la buget.

Desi nu pare dorinta dumneavoastra, eu va doresc cat mai multe zile frumoase si linistite, de preferat cu loc de munca.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu